Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 35

• 63 051
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Цитат на: hope_2506 link=topic=937183.msg33737569#msg33737569 date=147430
[/quote
Здравей  Hug от една част разбирам как се чувстваш.Аз имах зацапване тъмно кафяво и болки в 7 седмица.Отидох казаха отлепване.Изписаха ми Дуфастон , Утрогестан и Нош па.Много е важно да лежиш постоянно само до wc и хапване ставай.Аз лежах 1 месец и всичко се оправи.Стискам ти палци да чуете сърчице и да се успокоиш  Hug

Ох, сега 10 дни ще бъда в постоянен шок, много ме е страх Sad моля се всичко да е наред, не искам пак са се случва
Кафеникавото зацапване знам , че не е толкова страшно колкото червената кръв.Мисли положително колкото и да е трудно  Hug

Лошото е, че и миналия път беше кафяво и в 8 седмица вече стана черно, буквално черно и на ехограф се видя кухо яйце Sad а това гадене, повдигане и отпадналост нормални ли са за този период, защото лекарката каза че ми е рано за тях, понеже до събота си бях патрон

# 571
  • Бургас
Здравейте момичета, имам въпрос и не искам да отварям нова тема... Имам преживян аборт в 8 с. заради кино яйце април месец, но сега пак съм бременна в 5 седмица. От събота имам леко зацапване и изпадам в ужас, защото и миналия път така се започна. Ходих на лекар, но не каза нищо, само ми изписаха Дуфастон да пия 10 дни до следващата ни среща когато трябва да се види ембриона и сърдечна дейност, както и но шпа, но зацапването ту се появява ту спира , слабо е, но много ме е страх да не се повтори кошмара ми Sad Искам да попитам има ли други които са имали подобни зацапвания и леки болки низко долу и в кръста? Нормално ли е или е признак за най лошото Sad
Какъв цвят е зацапването?

Ами леко кафеникаво сякаш, колкото да оцвети хартията Sad
Аз бях с такова зацапване повече от месец. Започна в 6 та седмица и спря към 10 та. Около цикъла ми беше по-тъмно и с тъмно кафяви жилки. Гинеколожката ми обясни, че е на хормонална основа.
Лежи и си почивай. Това, че си имала кухо яйце не значи, че пак ще се повтори. Щом нищо обезпокоително не са ти казали и нямаш отлепване значи всичко е наред. Бъди спокойна  Hug

# 572
Цитат на: hope_2506 link=topic=937183.msg33737569#msg33737569 date=147430
[/quote
Здравей  Hug от една част разбирам как се чувстваш.Аз имах зацапване тъмно кафяво и болки в 7 седмица.Отидох казаха отлепване.Изписаха ми Дуфастон , Утрогестан и Нош па.Много е важно да лежиш постоянно само до wc и хапване ставай.Аз лежах 1 месец и всичко се оправи.Стискам ти палци да чуете сърчице и да се успокоиш  Hug

Ох, сега 10 дни ще бъда в постоянен шок, много ме е страх Sad моля се всичко да е наред, не искам пак са се случва
Кафеникавото зацапване знам , че не е толкова страшно колкото червената кръв.Мисли положително колкото и да е трудно  Hug

Лошото е, че и миналия път беше кафяво и в 8 седмица вече стана черно, буквално черно и на ехограф се видя кухо яйце Sad а това гадене, повдигане и отпадналост нормални ли са за този период, защото лекарката каза че ми е рано за тях, понеже до събота си бях патрон
Ами на мен точно в този период взе да ми става лошо , отпаднало и т.н чааак до 10 - 11 седмица

# 573
Blood_elf, проблемът кухо яйце в случаите, които аз познавам е бил винаги еднократен! Докторите казват, че е много малко вероятно това да се повтори! Иначе за зацапването, щом не е прясна кръв, имаш големи шансове положението да се
стабилизира. НО, много лежане, миличка!!!! Пий си Дуфастона и както са ти казали момичетата тук ставай само до WC и за хапване! Никаква домакинска работа, да не говорим за вдигане на тежко, пускане на прахосмукачка, простиране на пране! Напълно е възможно да ти се гади вече, при мен започна в 6 седмица, но се случва и по-рано! А и дуфастона може така да ти влияе. Ние ти стискаме палци, мила!  Praynig

# 574
  • София
Принципно ако ЧХГ се удвоява би трябвало всичко да е наред,но щом трябва да лежиш много, не знам дали е добра идея,да ходиш да го изследваш през ден.  Rolling Eyes

# 575
Благодаря Ви много момичета, не знам но аз се разплаках и наистина се поуспокоих малко от думите ви. Ще си лежа и ще чакам след 9 дни да видя резултата, стискайте ми палци, отново благодаря! :*

Последна редакция: вт, 20 сеп 2016, 11:01 от blood_elf

# 576
  • Бургас
Благодаря Ви много момичета, не знам но аз се разплакан и наистина се поуспокоих малко от думите ви. Ще си лежа и ще чакам след 9 дни да видя резултата, стискаме ми палци, отново благодаря! :*
Този път всичко ще е наред. Ще видиш  Hug

# 577
Моя близка приятелка постоянно имаше зацапвания още от първите седмици та чак до 5-ти месец, но всичко се оправи. Вярвай, че всичко ще е наред! Трябва да имаш положителна нагласа  Peace

# 578
Здравейте!
 Бременна съм в 12 г.с. и другата седмица ми предстоят изследвания. Тъй като личната ми лекарка е в друг град и нямам възможност да си взема направление, досега си плащах всеки преглед. Та, интересувам се дали изследванията трябва да си ги платя аз, щом нямам направление за гинеколог или самия той трябва да ми даде направление.?

# 579
Здравейте!
 Бременна съм в 12 г.с. и другата седмица ми предстоят изследвания. Тъй като личната ми лекарка е в друг град и нямам възможност да си взема направление, досега си плащах всеки преглед. Та, интересувам се дали изследванията трябва да си ги платя аз, щом нямам направление за гинеколог или самия той трябва да ми даде направление.?
Ако се следиш по ЗК при гинеколога, той трябва да ти даде направления за да си направиш изследванията. ЗК не поема ФМ (фетална морфология), която е препоръчителна и ако решиш да си я правиш трябва да си я платиш

# 580

Ако се следиш по ЗК при гинеколога, той трябва да ти даде направления за да си направиш изследванията. ЗК не поема ФМ (фетална морфология), която е препоръчителна и ако решиш да си я правиш трябва да си я платиш.
[/quote]

Благодаря много за отговора. Все още не ме е регистрирал за ЖК. Значи ще трябва все пак да се вземе направление, защото не ме следи по ЗК.
 Благодаря!  newsm17

# 581
Момичета пиете ли кафе ? Аз си направих нормално с повече мляко и ми е малко гузно , ама ми се пие (случва се 2 пъти седмично)  Confused Blush

# 582
До две чаши кафе на ден не вредят.

# 583
Момичета пиете ли кафе ? Аз си направих нормално с повече мляко и ми е малко гузно , ама ми се пие (случва се 2 пъти седмично)  Confused Blush
Да, аз си позволявам по 1 на ден (но не всеки ден). По същия начин с повече мляко. Не мисля, че е проблем. Не се притеснявай Hug

# 584
Пия по едно,по-слабо и после следобяд млако с нес или 3 в едно.Не е вредно,може да си пиеш,ядеш всичко,като е в нормални количества.😊Само цигари НЕ-док така каза.Даже и по малко да пийнеш алкохол може,когато имаш повод.

Общи условия

Активация на акаунт