Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 35

• 63 026
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
Аз вчера едни ужасни киселини излекувах с айран. Пастет не ям, спирам се, по принцип си купувам само детски от сорта на макс и мориц.
Хубаво прочети съдържанието, защото много от т.нар. "детски пастети" са пълни с гадости.

# 601
Аз вчера едни ужасни киселини излекувах с айран. Пастет не ям, спирам се, по принцип си купувам само детски от сорта на макс и мориц.
Хубаво прочети съдържанието, защото много от т.нар. "детски пастети" са пълни с гадости.
Аз също си купувам детски пастет- пилешки. Ама то колко много неща са пълни с гадости ooooh! човек и да иска не може за всичко да знае и да отбягва....

# 602
  • Вестерос
Аз го ядях преди да забременея Simple Smile

# 603
Пастетът не се препоръчва заради черния дроб, който има високи дози витамин А, а този витамин се избягва по време на бременност! Но то колко пък черен дроб да има в нашите пастети  Joy Друго е ако си хапвате чужди, например във френските терини е вложен повечко дроб и малко боклуци. Но го имаше в Лидл, май в някаква френска седмица, сега не го виждам никъде  newsm78

# 604
Наистана не знаех за пастета, а за витамин А съм наясно, че не бива да се приема.
Смятам, че това важи обаче ако много прекаляваш и приемаш големи к-ва.
Междудругото на Макс и Мориц пастета е също много вкусен.

Момичета да ви попитам как протичат ЖК при вас? Аз вчера се регистрирах в Майчин дом при един доктор, симпатяга, ма не ми обърнаха много внимание. Премери ми обиколката на корема, записа кг и мерки, попълниха разни данни за мен-предишни болести на роднини, ме разпитваха, дали имам алергии, разни такива подробности, видя резултатати от БХС, каза-ми добри са ти, изчислиха термин, видяха ме на ехограф, взе ми микробиология, дадоха ми направления за кръвните изследвания. Записах друг час-обясни ми,че всеки месец ще идвам. Толкоз. А аз се надявам на някакво по-специално внимание, освен че съм изпратена там от негов колега.
Но нали всяка бременна очаква да й се обърне повече внимание.
От друга страна пък бях предупредена, от кумата ми, че ако съм нормална бременност, много много няма да ми обръщат внимание.
На мен не ми пречи, аз ще си ходя паралелно и на частно, те явно ЖК така си протичат.

# 605
  • София
 Какво друго си очаквала да има,което е липсвало?Единствено не си писала дали са ти мерили кръвното,на мен ми го мериха всеки път.

# 606
  • ту тук, ту там
Лелеее, те колко работи са ти направили!
Аз по ЗК до момента имам два пъти кръвни и урина, вторите сама настоях за тях! Нищо друго, ни-щи-чко! Ни кръвно, ни тегло, ни обиколки - абе нищо бе! Сега чакам 45 дневния болничен вече!
Аз много се чудя, че все още има хора, които разчитат на ЖК само по ЗК и не ходят паралелно някъде другаде! Една наглед безпроблемна бременност може да има много подводни камъни и би имало проблем, ако не се открие навреме.
Мога и конкретен пример да дам - по стечение на обстоятелствата (категорично не по мое желание) с първата ми бременност в последните месеци останах да разчитам само на ЗК - Евтимова в Токуда - до самото раждане почти.
При настоящата бременност още на втората ФМ ми казаха за риск от високо кръвно и гестационен диабет. Правих изследвания (от които АГ по ЗК сега изобщо не се интересува) и наистина има индикации, пазя диета, приемам медикаменти за кръвотока (аспирин протект) и се чувствам много по-добре. Но се следя активно и "на частно". Разчитам само на платения АГ. Та покрай сегашната бременност излиза, че аз и с първата съм имала същите индикации, обаче никой грам не ми е обърнал внимание! Всичко беше "нормално за бременни".  Rolling Eyes

Чета из разни теми за едри бебета и повишено количество околоплодни води - това е индикация за гестационен диабет, момичета. Дори кръвната захар на гладно да е в норма, трябва да се направят допълнително изследвания. Ако АГ пренебрегва този факт, значи не е читав! Както беше при мен с първата бременност.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2016, 09:36 от elleni

# 607
  • Бургас
Мис Бингли, според мен са ти обърнали доста внимание  Grinning

# 608
Честно казано всичко, което трябва ми направиха.
Но знам ли, мислех, че док.ще ми обърне повече внимание.
Както и мама ми каза, защото не си му отишла в частния кабинет.
Аз си ходя на частно ми една доцентка.
Но тези неща за кръвното и прочие трябва в ЖК да се следят.
Така поне си мисля аз.
Иначе не очаквам кой знае какво от ЖК.
Сега ми назначиха кръв, Васерман, кръвна група и още нещо си.

# 609
  • Вестерос
Моят аг ми назначи кръвните и урина на втората консултация, без да съм записана още при него. На първата отидох с направление обикновено от лл. Явно си е до доктор. Надявам се сега като отида пак да ме и запише за жк.

# 610
Моят аг ми назначи кръвните и урина на втората консултация, без да съм записана още при него. На първата отидох с направление обикновено от лл. Явно си е до доктор. Надявам се сега като отида пак да ме и запише за жк.

Да, така е. На мен пък ми казаха, да не си пускам нищо сама, преди ЖК. Доктора щял да ми ги назначи.
Е, аз си пуснах само Токсоплазмоза, тя така или иначе нямаше да ми я пуснат.

# 611
На мен пък пастет ми се прияжда - знам, че и по принцип не е полезен, но по-опасен ли е при бременност? Вие ядете ли?

Аз ям, четох че няма проблеми, стига да не е домашен, защото може да има опасни бактерии.. няма проблеми с пастетите в консерви от магазина. По същия начин стои и въпроса с домашни кървавици, суджуци и всякакви производни..
Miss_Bingley, на мен толкова внимание за 9 месеца не са ми обръщали  Laughing
Никога нито един път не са ми мерили обиколката на корема. Последните месеци само дето ми мерят кръвното и се тегля на един кантар като ходя на жк ..

Последна редакция: ср, 21 сеп 2016, 14:48 от teddk.

# 612
  • Вестерос
Моля, момичета от Варна да изкажат мнение при кого мога да отида на ранна фм+бхс освен при Балев и дали са били доволни. При Балев може и да не се вредя, че е лудница със записването там.

# 613
Момичета, пуснах изследвания  за кръв  и урина .
За урина в  резултата  пише : ( +) положителен резултат за белтък .
Знам ,че най-добре да повторя  изследването ,но с почивните дни и сме на гости не знам ,ще намеря ли лаборатория.
Аз дадох проба след закуска и прием на тироксин, като от лабораторията ме увериха ,че няма значение . Кръвните бяха вчера на гладно .
В понеделник съм на преглед и ФМ и ехокардиография ,ще коментирам тогава с доктора.
Кръвното ми е нормално ,нямам отоци ,качила съм 4-5 кг ,но се притесних .
Има ли друго изследване за отчитане количеството белтък - имам спомен за изледване със събиране цялото количество  урина  за 24ч и някакъв анализ.
Какво се прави в такива случаи -прочетох за диета  без сол и мазнини ,аз с нищо не прекалявам ,даже ми препоръчваха айрян със сол за гаденето и ниското кръвно .

# 614
Мами, какво ядете за закуска? ...
Имам ужасно гадене и нищо не ми се яде сутрин, но ако не закуся става по-зле.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт