Казармата

• 41 982
  • 395
  •   1
Отговори
# 15
  • HH
Против. Да се губи времето на млади хора, които точно тогава трябва да си гледат бъдещето, е нелепо.

И какво означава "да ги стягат там" . Все едно всичко живо минало през казармата е идеално. Това, че някой си не може да си контролира и възпитава децата, не означава, че други деца трябва да губят време в казармата.
Навремето имаше ТВУ-та, тях да върнат, не казармата.

# 16
Кой ще е този родител, който ще дава пари 14-15-годишното му дете да ходи в казарма? Или става въпрос за след завършен 12-ти клас?
Ти сериозно ли мислиш, че това е платената казарма?  newsm62
Колкото и да строги мама и баба, казармата дава съвсем друга дисциплина. Но както казах по- горе- казарма с правилно обучение, ред и дисциплина, а не каквато беше към края, преди да я махнат в БГ.  Whistling

# 17
Против задължителната казарма и за платената съм.
Който иска да е войник, държавата ще го обучава и ще му плаща заплата.
Също съм за безплатни курсове за гражданите.

# 18
  • ❌❌❌
**Elly**, не знам какво да мисля, затова питам Mr. Green Не съм чула в Бг да има платена казарма? Thinking Както вече написах, имам познати, които учат някакви си военни глупости, но не мисля, че това има нещо общо с казармата? newsm78 Обърках се от първия пост. За какви 14-15 годишни иде реч? newsm78

# 19
В БГ има платена казарма, ако може да се нарече казарма. Това са т.н. наемници. Ходят на мисии и държавата им плаща. При необходимост, ще защитават и границите ни. Но отново срещу заплащане. Правят го за пари.

# 20
Съвсем правилно обучение има в казармата, няма що. Правилото, че по-силният може да издевателства, както си иска, въобще не ми се вписва в идеята за правилно обучение.
Да не говорим колко ще струва на държавата тази безумна идея. И колко е нелепо да очакваме, че някой може да възпита човек, станал на 19 години.
Нормално е младите хора днес да са различни. Баща ми преди седемдесет години е ставал по тъмно, пращал е кравите на паша и е тръгвал за училище пеш осем километра. След училище се е връщал, отново е помагал, с каквото може, пишел е домашни - дали тепърва казармата го е научила на труд, ред и дисциплина? Ама то е лесно да говорим, като ни е широко около врата. Особено като имаме момичета.
 Всъщност момичетата днес са различни, не само момчетата. За тях какво предлагаме?

# 21
Да, това си е професия, никой не я оспорва, щом има работа, ще има и кой да предлага работните места. Друг въпрос, че им се плащат заплати с парите от нашите данъци...

# 22
Интересно колко от ревностните защитнички на казармата имат синове? Доколкото си спомням Каракачанов, който предложи тази простотия има дъщеря и то голяма. Ама виж -да разполага с живота и здравето на чуждите деца-може. Доста нагло. То и сега голяма част от абитуриентите хукват веднага в чужбина, на този казарма му се приискала. Ами вкарайте там братята-те имат нужда от социализация, трудови навици и дисциплина. Нашите не ги мислете!

# 23
Ама то е лесно да говорим, като ни е широко около врата. Особено като имаме момичета.
 Всъщност момичетата днес са различни, не само момчетата. За тях какво предлагаме?
Да, права си, момичетата са доста по- дисциплинирани.  Mr. Green
Друг въпрос, че им се плащат заплати с парите от нашите данъци...
Когато наемниците ходят на мисии извън БГ, заплатата им идва от НАТО.
Ами вкарайте там братята-те имат нужда от социализация, трудови навици и дисциплина. Нашите не ги мислете!
Ей за това съм твърдо ЗА!  Grinning Grinning
Всъщност да, имам дъщеря, но дори и да имах син, отново щях да съм ЗА!

# 24
Ами тогава ще изпращаш твоето момче доброволно. А не всички да са задължени. Само не знам дали ще постигнете съгласие с хипотетичния син по този въпрос.

# 25
Мине, не мине и все се намира някой да плещи глупости за връщане на казармата.  Crazy
То 'щото така става. Хоп, от утре всички подлежат на военна служба. Малко логично да помислите и ще си дадете сметка, че няма как да стане. Къде ще спят тези хора, кой ще ги обучава, с каква техника и най-вече защо?  Laughing

Казармата възпитавала? Моляяяя???  Crazy Възпитават 80% родителите, 10% учителите и 10% средата.
Казармата е място за гаври (по думите на всички мъже минали през нея). Не си правете илюзии.
Защо си мислите, че един мъж точно пък след казарма ще се научи да бъде целеустремен, да си оправя леглото или да отваря вратата на някоя дама?
Доколкото си спомням разкази на по-възрастни мъже - казармата е била място където миеш пода/танка с четка за зъби, ядеш бой, поливат те с ледена вода докато спиш и се чудиш как да си вкараш алкохол.

Който иска казарма - има възможност за такава по желание.  33uu

# 26
Скрит текст:
Когато наемниците ходят на мисии извън БГ, заплатата им идва от НАТО.

България плаща за членство в НАТО, така че на практика е същото.

Не ми го побира акъла, това не е за дисциплина, утре тези хора ще отидат на война... как може да е задължително, а не по желание... задължителна руска рулетка, дали ще идеш на война...

# 27
Цитат
Да, права си, момичетата са доста по- дисциплинирани.  Mr. Green
Според кого? И защо?

# 28
  • ❌❌❌
**Elly**, това не е казарма и определено не става въпрос за 14-15-годишни, а просто за някакви "наемници". Това е личен избор, не наложен от държавата. Мислих, че пак някакви безумия са предлагали за хлапетата.
А този въпрос с връщането на казармата е с от ясен по-ясен завършек. От години го дъвчат, тъпо е. Казарма в Бг няма, няма и да има. Държавата с училищата едва се оправя, какво остава и казарми да цъфнат под път и над път. Laughing

# 29
  • София
Колкото и да строги мама и баба, казармата дава съвсем друга дисциплина.
стига с тези мама и баба, де. момчетата бащи, дядовци и мъжки примери около себе си нямат ли?
няма ли спорт, подобаващи занимания, адекватни примери и среда - няма дисциплина, още по-малко изграждане на характер. напълно валидно и за момичетата, апропо.
радвай се, че не си раждаш принцесите в Израел, че друго щеше да пееш Peace

Общи условия

Активация на акаунт