Казармата

• 42 000
  • 395
  •   1
Отговори
# 30
Против. Ако на някого ме се е прищяло пак да скубе пари от изтерзания народ, ще му приседне вече #2gunfire Има някакво подобие на професионална армия, има наемници, ако се наложи.....Не виждам защо някой трябва да вменява на чуждите деца задължението да пази нечии дебели задници. Най-много да прогонят масово младите момчета от Бг. То и сега всеки трети емигрира, будалкайки се, че отива да учи, пък тогава само цигани ще останат тук. Аман от идиоти, ей! Crossing Arms

# 31
Пълни простотии са това. Щото тези, ходили в казармата, са страшно дисциплинирани и оправни мъже с характер и прочие.
Ако стане задължителна казарма за момичетата, малко да се стегнат кифлите на по 19-23, друга песен ще се запее.

# 32
Познавам доста мъже, който са ходили в казармата. И постояно казват на жените им-да готвят,да измият,да изчистят,да му оправи дрехите.
С казарма или без пак е същото положение  Naughty Crossing Arms

# 33
Колкото и да строги мама и баба, казармата дава съвсем друга дисциплина.
стига с тези мама и баба, де. момчетата бащи, дядовци и мъжки примери около себе си нямат ли?
няма ли спорт, подобаващи занимания, адекватни примери и среда - няма дисциплина, още по-малко изграждане на характер. напълно валидно и за момичетата, апропо.
радвай се, че не си раждаш принцесите в Израел, че друго щеше да пееш Peace
Е нали има един лаф: Няма истински мъже вече, нямаааа Joy

# 34
Да се въведе, но да е по желание за жени и мъже. Аз се интересувам от военно дело, обожавам такава литература както и политика. Всеки, който се запише да му се водят дните като трудов стаж и да се заплаща поне мин. раб. заплата. Излезлите от казармата да не се пращат по света да се бият за Америка или всяка друга сила, хрумнала й да бомбардира изтока, а да останат в България и при случай на война да имаме резерви. Не виждам как някои наркоманчета с оскубани вежди и нацепени батки, хвърлящи салфетки в дискотеките ще ме пазят при атака. Ами то жените в България сме повече мъже от мъжете си!

# 35
  • HH
Продължавам да не го разбирам. Момче на 19 да стои година-две-три в казармата,  излиза и какво? Трябва да учи. Още поне 4 години. Т.е.ако днешните млади хора трудно си намират работа на 25, след десет години това ще са мъжете на 30. Е да, но на 30 хората мислят за деца. И с какво ще ги гледат или ще си увеличаваме броя хора на социални просто?

# 36
Попринцип винаги съм била за, но защото смятах че казармата "превъзпитава" младежите. Обаче сега като гледам 17-18 годишни пикльовци как взимат наркотици,ходят на маникюр и даже не могат да си оправят леглото сами, не виждам как една казарма ще ги промени. Имам дъщеря и, ако направят казарма и за момичета бих била за.
 Понякога си мисля как, ако изпратят българите на война някое лайно няма да иска да хване пушката, защото не иска да си развали маникюра. Такива неща една казарма не може да поправи зя съжаление.  Tired

# 37
  • София
Скрит текст:
Когато наемниците ходят на мисии извън БГ, заплатата им идва от НАТО.

България плаща за членство в НАТО, така че на практика е същото.

Не ми го побира акъла, това не е за дисциплина, утре тези хора ще отидат на война... как може да е задължително, а не по желание... задължителна руска рулетка, дали ще идеш на война...
А кой ще отиде на война, ако не дай боже, се случи? По желание ли ще е защитата на държавата?
Професионална армия си има и в момента, гледам ревеш, че им се плаща от нашите данъци. А от чии да се плаща заплатата на войника?
Военно обучение е достатъчно в училищата, казармата в онзи си вид е безсмислена.

# 38
Ще ни защитава платената армия и не "рева", че се плаща от данъците, а просто го отбелязвам, т.к. друга потребителка беше написала, че се плаща от НАТО  Peace

# 39
.... сега като гледам 17-18 годишни пикльовци как взимат наркотици,ходят на маникюр и даже не могат да си оправят леглото сами, не виждам как една казарма ще ги промени. Имам дъщеря и, ако направят казарма и за момичета бих била за.

Сменете си средата и няма да виждате такива момчета. Също така сменете начина на възпитание на момичето ви и няма да е нужно да я пращате в "казарма".  Rolling Eyes

Аз пък виждам много млади хора с желание да учат, да се развиват, да работят.

# 40
Като се заговорихме, днес войните не се водят в пушки, сепак. Да не говорим, че от години в казармата патроните са били под бройка и стрелянето с пушка не е било най-честото упражнение.
Всичката Мара втасала е работата с казармата, но защо ли се учудвам, повечето хора търсят все лесни решения отвън - не ние да си възпитаме децата, друг  да го направи...

# 41
  • София
Ще ни защитава платената армия и не "рева", че се плаща от данъците, а просто го отбелязвам, т.к. друга потребителка беше написала, че се плаща от НАТО  Peace

Жалко за народа ни, ако ще чака шепа наемници да го пазят.

# 42
yovanka, това е професия. Като всяка професия, най-добре да се работи от хора, които са учили за това, отдадени са, харесва им и са го сметнали за свое призвание. А не от момчета на 19 години, които чакат да изкласят казармата, за да отидат да учат и да гонят мечтите си.

# 43
  • Ямбол
...
Жалко за народа ни, ако ще чака шепа наемници да го пазят.
По-добре от мамините златни. По-добре с доброволци, отколкото с някакви, които ще драснат след мама, да им сготви и изпере.

# 44
  • София
Изобщо не говоря за казармата, мисълта ми е за липсата в новите поколения на понятия като родолюбие и патриотизъм. И много се надявам в часовете по военно обучение да им се показва славната история на българската армия и нещо да им трепва в душата. Отечеството се защитава с дух, не с две години казарма.

Общи условия

Активация на акаунт