Черен списък на фирми за обзавеждане, майстори-2

• 101 566
  • 280
  •   1
Отговори
# 270
Измама на "парнаджия" родом от Нови Искър . Много внимавайте , когато имате нужда от нещо свързано с парното  не се захващайте с Дидо -  0894465864 .
Бях наел фирма , която ми направи 2 бани , но от фирмата ми казаха ,че не разбират от парно и имат човек , който работи с тях - Дидо . Свързаха се с него , дойде взе пари от мен за материали - над 600 лева и спря да вдига телефон и започна да се крие .  Грешката си е изцяло моя ,че се доверих и т.н , но внимавайте . Не мога да повярвам ,че има такива измамници , при положение ,че жена му е детска учителка в града.

: ПП Това мнение съм го публикувал в строежи и не знаех ,че има такава тема , ще помоля админ да остави това тук , защото тук ще е по-нужно на останалите .

# 271
Здравейте,

Днес Боби Груп 91 взеха 5 пъти надценка спрямо цените обявени в собственият им сайт https://vik-maistor.eu/ за авариен ВиК ремонт. Не бих ги ползвал отново.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 23:41 от Geor

# 272
Така, от платформата Daibau ни предложиха няколко фирми относно хидроизолация и махане на мухъл. Уговорихме се с фирма Алфа Строй 23 ( Асен Божилов ) като се чувахме няколко пъти, защото бяхме на море и се разбрахме след морето да се уточним за ден и час кога да дойдат. Разбрахме се, казахме му адреса, всичко уж точно. В уречения ден и час ни вест, ни кост от въпросния " майстор". Звъннахме му, той бил забравил, ама му се запалило нещо, бил в стрес.....Е, сериозно ли???? Ми ако доктор забрави, че днес има операция, ако нотариуса забрави че има сделка, ако сервитьора забрави, че днес е на смяна??? Абсолютно несериозно!!! Когато си решил да правиш фирма и да имаш работа, поне се напъни тази работа да я свършиш, иначе си затвори фирмата и не се мъчи. Изгуби ни времето през което можеше да потърсим друга фирма или човек и само оправдания и лъжи. В 21-ви век всеки има телефон, каквото и да се е случило вдигни и предупреди хората, всичко друго е несериозно.

# 273
Здравейте,
Някой ползвал ли е услугите на мебелист Building Blocks Ltd София за обзавеждане на апартамент?

# 274
  • София
Да запиша тук Дидо Иванов, 0876 069981, вътрешни ремонти, бани и настилки.
Познавам го чрез колежка, при която прави две бани и още други неща преди 2-3 години. Да, работи много добре, въпреки че тези две бани ги прави половин година, но те не бързаха.
Направихме среща в началото на април, за баня 4.5 м2 и подова настилка 30 м2. Даде ни график средата на ми, цени в среден към горен ценови клас. Съгласихме се, фиксирахме цена и срок, и му изпратих писмено потвърждение за ангажимента.
Първата седмица на ЮЛИ ми се обади, че не можел да поеме обекта, нямал време, имал си работа по кошерите и пчелите. Но "искал да бъде коректен", и затова се обаждал! Този коректен господин ни изгуби цялото лято, но здраве да е!
Работи основно в София и източните общини - Елин Пелин, Горна Малина.

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 13:56 от sofyia

# 275
За кой град е?

# 276
  • София
Допълних, извинявам се.

# 277
sofyia
Разбирам разочараванието ти от този човек, но личното ми мнение е, че не е за този списък. Да, неприятно е чакането  и наново да се търси друг майстор, изпитала съм го, чаках майстор 9 месеа, а той даже не се обади.
Ти пък и снимката му качи, което пак според мен вече оконччателно пресоли манджата.

# 278
  • София
Пролетно цвете, доста мислих за снимката, вероятно не е правилно, махнах я.

Но манджата не е пресолена. Истината е, че тази попара ни я сготви за втори път този "майстор". Първият път беше преди три години, когато имахме уговорка за ремонт на кухнята в апартамента. Ние изринахме всичко, той трябваше да поеме поправка и допълване на ел.инсталация, шпакловка на стени, окачен таван с изолация, нов гранитогрес на пода и после плочки за кухненски гръб. Чакането тогава пак беше около четири месеца, добре, нормално. Само че седмица преди уговореният срок синът ми падна с колело и си строши главата. Претърпя операция на хематом на главата, в Пловдив. Бях десет дни в болницата с него разбира се. И  след операцията уведомих "майсторът", че ще се забавим само ТРИ дни след уговорения срок, и като се приберем, ще може да започне. Да, препоръчан беше, но ние живеем в апартамента и не ни беше Ок да оставим ключ на непознат.
След четири месеца чакане, г-нът не се яви. Първо не вдигаше телефона, после ми отговори, че понеже не сме си спазили договорката ние и сме закъсняли, нямал време да ни чака и поел следващия обект!!! След четири месеца чакане, му бяха пагубни тези три дни забавяне.

Ако ме питате защо пак съм се обърнала към него, ами защото нашият майстор Йохан беше в чужбина, и самият той не ми препоръча никой, защото беше заминал с неговите си доверени другари. И понеже въпросният Дидо пак беше работил нещо дребно при колежката (те са семейни приятели), и ние пак се обърнахме към него. При което той дойде веднага на оглед и се разбрахме без никакви пазарлъци от наша страна.

Не мислех да изпадам в тези подробности. Но заставам зад думите си. Не съм от вчера във форума, не съм излъгала или подвела никой досега. Така че за мен тези две случки го пращат в най-черния списък. Ако го познавате и харесвате, ок, сложете го и в белия списък.

# 279
София, абсолютно ви подкрепям. Такива несериозници, имал много клиенти и не можел да ви чака, ама иначе ви държи на каишка няколко месеца, айсиктир. Излязло му нещо в последния момент, иначе сигурно е смукал пръсти няколко месеца. Всеки знае, че зимата не им е сезон и сигурно пукат от глад, ако не са припечелили яко лятото. Че и на важни се правят. Здравето е на първо място, но на този явно кошерите са му по-важни от децата. Което говори какъв е.

# 280
След четири седмична сага сматам, че в този списък достойно място могат да намерят "майсторите" Димитър Ценов 0896777895 и водопроводчика Сергей 08789715531. Димитър има и английски телефон 00447943360330.  Имах уговорка с Димитър да направи ремонт на баня, тоалетна и коридор - и големи обещания от негова страна. Той доведе Сергей и каза, че работят заедно. За 4 седмици -  изкърти и изхвърли боклука; направиха подмяна на водопровод /няколко пъти коригираха глупости от рода на това - ръкохватката за спиране на водата да е зад тръбата или тръбите да са под 45 градуса към стената/; 2 половинчати криви конструкции за казанчета и измазаха 2 стени. Всеки ден нещо грешаха, казваха че ще го оправят на другия ден или "това не проблем". Бяха замазали дренажна тръба за климатик с кабел за осветление към извода на контакта и се ядосаха, че трябва да го поправят.  Наложи се да пилят с ъглошлайф неравности и издатини по замазката от повече от см., което не свърши никаква работа. Накрая като получиха с молби повече пари се обади и каза "отказвам се, тръгнал съм си" и  след няколко часа го намерих на друг обект, за да си прибера ключа от жилището.
След тях е погром - всичко направено е криво (конструкции, стени) и/или  неизползваемо. Линейният сифон не е нивелиран, прибрали са си решетката като са се изнасяли - т.е. направили са го неизползваем. Счупена е  пластмасова част, която държи поплавъка на едното казанче, липсват /взети са/ необходими части за монтажа му.  Прибрали са си дълъг професионален разклонител, който не е техен. Сега Димитър не вдига телефона. Дано никой друг не налита на този "чуден тандем" в бъдеще.

Общи условия

Активация на акаунт