Сполучливи имитации на маркови парфюми - 16

• 132 825
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • Западен парк
Много, много благодаря на всички вас за отделеното време. Аз съм една непросветена в парфюмно отношение жена, преминала четиридесетте. Четейки ви, се срещнах с непознатият свят на ароматите. Изпробвах повечето препоръчани като добри имитации и почти всички ми харесаха - едни за работа, други за срещи с приятели... да не изреждам.
Последната ми придобивка са "Нероли портофино" на ТФ и "Ескуизит" на Диор във версията на Рефан. Вторият страшно ми хареса и веднага го подарих на големия син, а "Неролито" може би ще го задържа за себе си. Това всъщност е втората реплика на Том Форд, която ме омагьосва с ухание (след "Тобако ванил"). И се питам: в обонянието ми ли има нещо сбъркано или тези два парфюма са, как да кажа... унисекс, може би? Продавачката любезно ми предложи "Олимпия" на Пако Рабан вместо Тобакото. И тя ми хареса, по-подходяща е за работното ми място.
И бих искала да благодаря за препоръчания "Брайт кристал". Не само гали сетивата ми, но и наистина правя впечатление когато съм с него ( точно както бе описан тук преди десетина страници). Следващото наливане ще е поне 20 - 30 мл.
Да уточня - всички споменати имитации са от Рефан. За сега те са ми най-удобни за изпробване като разфасовка. Не бих искала да изхвърля 30 мл. (от Парфен например), понеже не сме си допаднали с някой аромат.

# 616
Много, много благодаря на всички вас за отделеното време. Аз съм една непросветена в парфюмно отношение жена, преминала четиридесетте. Четейки ви, се срещнах с непознатият свят на ароматите. Изпробвах повечето препоръчани като добри имитации и почти всички ми харесаха - едни за работа, други за срещи с приятели... да не изреждам.
Последната ми придобивка са "Нероли портофино" на ТФ и "Ескуизит" на Диор във версията на Рефан. Вторият страшно ми хареса и веднага го подарих на големия син, а "Неролито" може би ще го задържа за себе си. Това всъщност е втората реплика на Том Форд, която ме омагьосва с ухание (след "Тобако ванил"). И се питам: в обонянието ми ли има нещо сбъркано или тези два парфюма са, как да кажа... унисекс, може би? Продавачката любезно ми предложи "Олимпия" на Пако Рабан вместо Тобакото. И тя ми хареса, по-подходяща е за работното ми място.
И бих искала да благодаря за препоръчания "Брайт кристал". Не само гали сетивата ми, но и наистина правя впечатление когато съм с него ( точно както бе описан тук преди десетина страници). Следващото наливане ще е поне 20 - 30 мл.
Да уточня - всички споменати имитации са от Рефан. За сега те са ми най-удобни за изпробване като разфасовка. Не бих искала да изхвърля 30 мл. (от Парфен например), понеже не сме си допаднали с някой аромат.
Добре дошла, г-жа Монк!  bouquet
Не изхвърляй онези от парфюмите, които не са ти по вкуса - тук имаме тема за размяна на имитационна парфюмерия!  Peace

# 617
Момичета, бихте ли споделили какви са Ви впечатленията от Far away на Avon...Във Фрагрантика го определят като доста наситен и траен, но мен ме интересуват и Вашите мнения...Simple Smile

# 618
  • Стара Загора
Момичета, бихте ли споделили какви са Ви впечатленията от Far away на Avon...Във Фрагрантика го определят като доста наситен и траен, но мен ме интересуват и Вашите мнения...Simple Smile

Ако си падаш по супер шлейфови, ванилови и обсебващи аромати... това е! Много е траен наистина. И Golda също, но той е по-топъл и гушлив, не е чак такава смрад. Laughing

# 619
За Екскуизит не мога да кажа, но Тобако Ванил се води унисекс и е сложен при мъжките под номер 065 - изобщо не си се заблудила,  г-жа Монк  Simple Smile Аз например Тобако Ванил мога да го нося само в най-лютата зима. Черната орхидея също е добра като изпълнение според мен, и тя е зимен унисекс аромат. А Олимпеята в изпълнение на Рефан е просто убийствена - 99 % близка според моя нос и задоволителна трайност от един работен ден  Grinning

# 620
Момичета, колко стува едно шише на Рефан от 50 мл с 50 капки в него.

# 621
Момичета,ползвахте ли вече Голдеата,споделете мнение за нея.

# 622
  • Бургас
Нели,радвам се,че го е харесал. Simple Smile Добре дошла и от мен Г-жа Монк Simple Smile,не нищо ти няма на обонянието съвсем в ред си е.И "Нероли портофино" и "Тобако Ванил" са си унисекс аромати.Svetli333,към 11-12 лева някъде излиза 50мл.Рефан.Ходих две поредни недели до Заг и тоя беше затворен,чак се ядосах значи.Ще отида другата седмица и ще пиша за новите аромати.

Последна редакция: чт, 13 окт 2016, 14:04 от Bright Crystal

# 623
За Манифесто и аз препоръчвам на Роксан, имам го, много е траен при мен и винаги ще се намери някой, който да ми направи комплимент.

Far Away - Avon- бях на фризьор и целия салон миришеше на нещо много хубаво, попитах съвсем спонтанно с какво са се пръскали и разбрах, че именно за Far Away иде реч. Вчера потърках китката си в една страница на Ейвън и хем ми допада, хем мисля, че е адски силен. Раздвоена съм.

Поръчах си Perceive Dew- Avon, чакам го с нетърпение.  Heart Eyes

# 624
Добри новини за почитателките на Парфен: преди малко ми се обади представител от сайта на Багрело за потвърждение на поръчка и каза,че вече ще предлагат наливни парфюми на Парфен. Ако не се лъжа цената която ми каза беше около 15лв за 50мл.
За жалост още не се знае дали Баргело ще имат друг сайт от който ще може да се пазарува или ще трябва да разчитаме само на физическите магазини.

# 625
  • Стара Загора
Днес в пощата жената зад мен страшно готино ухаеше на Коко Мадмоазел и реших да я питам кой е. Дали оригинала или някоя от имитациите. Оказа се, че с години ползва оригинала, но съвсем случайно влезнала в магазин със Заг Зодиак за някаква диадема и чула леко от разговора на някакви момичета. Решила да тества техния и си взела. Пръскала вечерно време преди лягане от оригинала и през деня продължавала с този на Заг. Хората не ги различавали върху нея. На кожата й наистина стоеше стилно, шлейофово и като луксозен облак. Heart Eyes Знам че много пъти сме коментирали точно Шанел и че най-добрата е на Лидл, но реших да споделя все пак. Blush

# 626
Този от Лидл беше доста нетраен в/у моята кожа.

# 627
  • Варна
Искам много да похваля имитацията на Botega Venetta (330) на ZAG. Първи впечатления отлични, струва ми се, че ще е траен. Не познавам оригинала, но много се изненадах, че ми заприлича на Cara Mia на Aigner, който пробвах преди време и търсех откъде да си го взема по-изгодно и хоп, днес каква приятна изненада.  Heart Eyes

Взех и Dolce и Omnia Indian Garnet, попълних си и Екстаза на Нина Ричи и Покривните градини. Първите два ми харесаха в магазина, но в сравнение с Ботегата бледнеят. 

# 628
  • София
Момичета, има ли нещо вярно в това, че и Баргело се били разделили? Днес им писах във ФБ по повод на един аромат и посочих магазина срещу Силвърцентър, а те ми отговориха, че той не бил от тяхната верига?

# 629
  • Бургас
Брайт, магазинът на Заг в Бургас не работи в неделя, мисля. Новите аромати трябва да дойдат утре, но Елексира на Ерме май няма да го има още. Може би след месец, два.
Между другото, Ивче,  магазинът в Бургас е на същите хора, които продават Заг в Стара Загора  Simple Smile Сетих се като спомена за тази жена и диадемата, и тук продават такива джунджурии.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт