КРУИЗИ /тема 8/

• 117 402
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте   Simple Smile  За  този  сайт  имате  ли  впечателния  http://www.dominicanatours.eu/asp/detalle.asp?destino=12736& … on=2&noches=7 ?Някой  да  е  резервирал  от  Европа ?Мислим  да комбинираме  круиз  по  Кариби  и  почивка  в  Куба  или  Доминикана  след  круиза Laughing Grinning

# 106
  • sofia
Аз няколко пъти съм им звъняла, защото цените са добри от сайта, но нито веднъж не отговаряха на това, което по телефона даваха като цена

# 107
  • гр. София
Аз ще опиша накратко круизчето с Holland America Line, което имахме между 28.08 и 04.09 по Норвежките фиорди със спирания във Флам, Ставангер, Кристиянсанд и Осло с тръгване от Амстердам.

С една дума - ПРЕКРАСНО Simple Smile
От кораба нямаме забележка - храната беше много и вкусна, целият екипаж беше невероятно усмихнат, забавен, отзивчив и приятен. Каютата, макар и вътрешна без нищо специално, беше чудесна и приятна, не очаквах да имаме телевизор с толкова мн филми, сериали, че и жива телевизия Simple Smile Имаше часове, в които не ни се излизаше от нея, толкова мързеланско и приятно беше Simple Smile Имаше си много приятни забавляния, подходяща за всякаква възраст, а пристанищата бяха прекрасни, кое от кое по - красиви.

Времето ни беше северноевропейско Stuck Out Tongue Simple Smile Бих казала сравнително добре, почти не ни е валяло, но вятърът си беше впечатляващ, а за слънце, нищо че беше август, почти не можеше да се говори (с няколко прекрасни изключения в Кристиансанд и Осло) Simple Smile

Не сме ползвали екскурзии от кораба - слизайки на всяко пристанище, на 100 м от кораба винаги
има ситуирани местни специалисти в сферата, които ще ви оферират за същите или подобни преживявания на 2 или 3 по - ниска цена Simple Smile

За запознатите бих Ви попитала нещо - ако правилно си спомням от предния ми круиз (2011 г пак на север, но по прибалтийските столици с Royal Carribian, но нз кой кораб) НЕ СЕ Е усещало изобщо движението на кораба, с изключение на една по - бурна вечер. На Koningsdam от ден едно до самия край при видимо мн спокойно море си беше голяма забава - басейна се плиска нагоре надолу, на моменти хората прелитат наляво - надясно, една вечер чак зле ми стана, а приятелят ми (той досега не е бил на круиз) на втория ден още взе хапче против морска болест. Та, чудех се дали аз нещо си самовнушавам, че предния път ИЗОБЩО не се усещаше движението на кораба или наистина е някаква особеност на кораба Simple Smile

Като заключение мога да каже, че искрено бих препоръчала на всички заинтересовани този круиз и тази компания, особено, ако намерите добри оферти Simple Smile

п.с. На кораба беше голям наплив от австралийци, които кои организирано, кои - не, бяха дошли за няколко месеца из Европа и бяха мн приятна компания Simple Smile

Искам пак Stuck Out Tongue  ooooh! bouquet Joy #Crazy

# 108
  • София
Deny6, може ли да споделиш колко "добра" е офертата - за фиорди рядко изпадат хубави цени, еле пък с кораб като Кьонингсдам!?!
Също така ме интересува преценката ти за сравнение м/у Холанд и Роял Карибиан? Кой в какво е по-добър?
Благодаря! Hug

# 109
# 110
Аз няколко пъти съм им звъняла, защото цените са добри от сайта, но нито веднъж не отговаряха на това, което по телефона даваха като цена

Значи  да разбирам,че  цената  която  дават  в  сайта  и по  телефона  е  ниската,  а  реално  излиза  повече? Simple Smile

# 111
  • гр. София
Deny6, може ли да споделиш колко "добра" е офертата - за фиорди рядко изпадат хубави цени, еле пък с кораб като Кьонингсдам!?!
Също така ме интересува преценката ти за сравнение м/у Холанд и Роял Карибиан? Кой в какво е по-добър?
Благодаря! Hug

Ами, от Контитранс М, фирмата, с която работихме сега, офертата беше 800 евро на човек за круиза. Ние запазихме с холандска карта и парите докато стигнат при тях минаха 3 дни и офертата се смени на 900 евро и после падна на 850 като включваше в себе си и пристанищните такси. За сравнение - в списанието за круизи 2016 - 2017, което ни бяха оставили в каютата, твърдеше, че нашия круиз струва 2199 долара на човек.

Преди години, 2011, когато бях с Роял Карибиян с майка ми пак по севера за 7 дни, си спомням, че тръгвахме от Стокхолм, демек + самолет + едно преспиване в хотел до пристанището за двете ни излезе около 2500лв, не помня с точност, мама плати Grinning Grinning Grinning

Впечатленията са ми подобни - най - голямата разлика е в цените на екскурзиите. При HAL са между 100 и 300 долара на човек на екскурзия като продължителността им беше между 1-2ч до към 4, макс 5. При RC си спомням, че скъпите бяха по 70, 80 долара и си бяха по 5,6,7,8ч, ние там си взехме на всяко пристанище почти най - скъпите екскурзии и пак ни се сторига невероятно евтини за това, което получихме.

Друга разлика, този път в + на HAL е каютата - в RC наистина си беше мъничка, както се казва, да се прибереш да спиш само, иначе те хваща клаустрофобия почти Grinning На HAL в каютата имаше и ТВ с толкова мн филми, сериали, музика и живи ТВ (американски, но си е супер яко пак), което за човек, който обича да си почива лежейки пред ТВ понякога си е супер, наистина Simple Smile Изгледах 4 сезона на Downton Abbey и 2 на Game of Thrones Grinning

Не знам дали си внушавам, но мисля, че на RC не друсаше, нямам спомен нито да съм усещала движението, камо ли да ми става лошо. На Koningsdam си друсаше от началото, но на мен ми е забавно, чувствах се като на влакче в Дисниленд, което си е готино Stuck Out Tongue

Храната и двата пъти беше мн вкусна, на HAL е по - луксозна, но примерно супи почти няма, а порциите са им ... като за бебе, синът ми яде повече, а той е на няма 2 годинки Simple Smile Не че няма допълнително, но си е друго да ти дадат голямата чиния Stuck Out Tongue

Нa RC имаше други българи, вкл в екипажа. На HAL нямаше нито един никъде Grinning

Ако има друго, питайте Wink

# 112
  • София
Благодаря, Deny6!
Следях 14 дневен фиорди със същия кораб през юли, но не му падна цената под 1200 паунда pp.
Имай предвид, че винаги на нов кораб е по-впечатляващо и с екстри, дори при равни други условия. Laughing

# 113
  • София
Deny6
Прекрасно описание на една от любимите ми компании.
Благородно ти завиждам, защото на този кораб не съм била, но пък с почти всички други на Holland America съм плавала. Има ли на него B.B. King's Blues Club, ако има как беше групата и доволни ли сте ?

ПРОМОЦИИ - Last Minute
ограничени места

MSC Musica
Reisezeit: 22.09.2016 - 02.10.2016
Reisedauer: 10 дни
Route: Genua - Valletta - Katákolon - Olympia - Piräus - Limassol - Rhodos - Heraklion - Civitavècchia
от € 550

MSC Musica
Reisezeit: 02.04.2017 - 09.04.2017
Reisedauer: 7 дни
Route: Lissabon - Valencia - Palma - Messina - Venedig
от € 385

MSC Musica
Reisezeit: 29.11.2016 - 18.12.2016
Reisedauer: 19 дни
Route: Venedig - Valletta - Palma - Valencia - Casablanca - Santa Cruz - Salvador de Bahia - Rio de Janeiro - Ilhabela - Santos
от € 699

MSC Magnifica
Reisezeit: 14.11.2016 - 24.11.2016
Reisedauer: 10 дни
Route: Genua - Barcelona - Casablanca - Santa Cruz - Funchal - Malaga - Civitavècchia
от € 550

И един с посещение на наши води....

MSC Opera
Reisezeit: 06.10.2016 - 20.10.2016
Reisedauer: 14 дни
Route: Barcelona - Marseille - Genua - Katákolon - Olympia - Piräus - Thessaloniki - Konstanza - Burgas - Gythion - Civitavècchia - Genua
от € 599

# 114
  • Пловдив
Уж писах одеве, ама къде съм затрила поста...
Та, исках да питам за Марсилия - как е предвижването от круизния терминал до центъра? С градски автобус ли? Откъде с ехваща? Или с някакъв пристанищен шатъл? любче, ти го беше ползвала, ще ми помогнеш ли? Ние сме били, но тогава ползвахме транспорт от кораба, сега искам да го избегна.
Другия ми въпрос е за Капри - как е предвижването от Марината до градчето и после до Анакапри, къде се хваща този лифт ? Нещо не мога да се оправя из нета, нищо не ми става ясно, гледам карти, писаници, но нищо конкретно...
И последно, в Ла специя круизния терминал далече ли е от града? Че там ще ходим до гарата и до Чинкуе тере, да не се забавим нещо ...
Мерсиииии!

# 115
  • sofia
Ла Специя с автобус те изкарват от порта и 20мин разходка по главната се стига до гарата.
В Марсилия Marseille fos пишеше на фри шатъла. Той те изкарва до изхода на порта. Има надписи по земята къде му е спирката. Питайте в колко е последния. Като застанете с гръб към порта пресичате и завивате на ляво, след 100м има като плщадче, там е метрото , спирка Жулиет

# 116
Здравейте, може ли да ми кажете кои сайтове да следя за оферти от Италия?

# 117
  • гр. София
Deny6
Прекрасно описание на една от любимите ми компании.
Благородно ти завиждам, защото на този кораб не съм била, но пък с почти всички други на Holland America съм плавала. Има ли на него B.B. King's Blues Club, ако има как беше групата и доволни ли сте ?

Има такъв клуб да, но не сме го посещавали, за съжаление нямам впечатления. Simple Smile

Беше прекрасно Heart Simple Smile

# 118
Та, исках да питам за Марсилия - как е предвижването от круизния терминал до центъра? С градски автобус ли? Откъде с ехваща? Или с някакъв пристанищен шатъл? любче, ти го беше ползвала, ще ми помогнеш ли? Ние сме били, но тогава ползвахме транспорт от кораба, сега искам да го избегна.
Другия ми въпрос е за Капри - как е предвижването от Марината до градчето и после до Анакапри, къде се хваща този лифт ? Нещо не мога да се оправя из нета, нищо не ми става ясно, гледам карти, писаници, но нищо конкретно...
И последно, в Ла специя круизния терминал далече ли е от града? Че там ще ходим до гарата и до Чинкуе тере, да не се забавим нещо ...
Мерсиииии!

На Капри сме взимали файтон с коне. Много е романтично. Peace

Аз да попитам за Елба - някой знае ли откъде се хваща лифта?

# 119
Мерсиииии!
На Капри лифта е точно срещу пристанището, но сградата на началната станция е малко замаскирана-слива се с околните и ако не я видите просто трябва да попитате. До Анакапри може да продължите с автобус, спирката му е на същия площад където ви качва лифта. От Анакапри до пристанището навръщане също може да слезете направо с автобус.

Общи условия

Активация на акаунт