КРУИЗИ /тема 8/

• 118 417
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
Luba_Rizova,нашият круиз е част от екскурзия-4 дни в Лас Вегас,2 в Маями и накрая ни е круиза-5 дни.Организирана е от тур.агенция ...та не е само криуз -не че това е оправдание за това,че не знам кой ще е кораба?! EmbarassedКакто и да е, дано ни хареса,понеже в предния пост бяха писали ,че Ямайка и Кайманови о-ви не били нищо особено(а ние за круиза сме точно там).

# 301
  • Пловдив
Пламс, няма да се притесняваш, всичко ще бъде точно! Просто на различните компании и кораби е различно включеното в цената изхранване, но най-малкото е алакарт плюс бюфет. Така или иначе няма как да не разберете, все някой ще обясни.  Hug Ние на последния круиз , на Роял Карибиан, така и предварително не бяхме разбрали кое-що, та всеки ден се ровех във вестника за инфо, а и всеки ден се сменяше къде е безплатно и къде не /говоря за допълнителните опции/, и най-смешното беше, че бях прочела, че в суши ресторанта уж нещо е безплатно, ама във вестника все пишеше, че е платено, и до сега не знам как е било точно, та първо го бях резервирала, после го отказах, но една вечер се върнахме в кабината и ... имахме суши комплимент  Laughing Laughing Laughing. Мисълта ми е, че ще има достатъчно и много ядене, а другото здраве да е. ще ви хареса, убедена съм, голяма емоция си е, особено ако обичате плажове. Весело и ще чакаме разкази!

# 302
Luba_Rizova,много благодаря за инфото.После непременно ще разказвам.Сигурно ще ни хареса. Hug

# 303
  • София
Честно казано малко се притеснявам да взема отношение по част от последните постове.
Оценявам мненията на всички, но не с всичко съм съгласна.

Подкрепям Любка, че въобще не е приемливо да резервираш екскурзия+круиз и да не знаеш коя компания, кой кораб ? В такъв случай да разберем агенцията, която не информира клиентите си по тези въпроси.

plams12
Този вариант Европа - Лас Вегас/Ел Ей/ - Маями и т.н. сме го правили няколко пъти, дори наскоро.
Не знам колко ти струва организиран вариант, но мога да кажа колко струват нашите.
Още повече, че в момента има полети в двете посоки от около 300 евро/без вътрешния полет до Маями, който се намира също на много добри цени/.
Круизите от 3-4-5 дни са на много ниски цени, като избора на острови е огромен.
И друго важно, ако целта е точно круиза/при вас сигурно не е/, никога не бих отишла до там за толкова кратък круиз.
Единствено ще ти кажа/както вече са ти казали/, че ще си изкарате прекрасно...
Били сме няколко пъти на Ямайка и Каймани и си имам мнение след като съм видяла почти всичко там.
Няма как да извадиш точната представа с посещение от часове, особено за Каймани, които са повече острови.
Ако бяхте за повече време по тези места щях да ти начертая точен план от който да останете наистина доволни.
Желая ти много емоции и красиви спомени.

ПРОМОЦИИ

Costa NeoClassica 12 дни

Скрит текст:
Jour 1   France   Marseille   -   17:00
Jour 2   Italie   Savone   08:00   16:30
Jour 3   Italie   Naples   14:00   20:00
Jour 4   En Navigation      -   -
Jour 5   Grèce   Kalamata   09:00   20:00
Jour 6   Nauplion, Greece   09:00   -
Jour 7   En Navigation      -   -
Jour 8   Grèce   Volos   08:00   19:00
Jour 9   Grèce   Athènes   09:00   18:00
Jour 10   En Navigation      -   -
Jour 11   Italie   Trapani   09:00   18:00
Jour 12   En Navigation      -   -
Jour 13   France   Marseille   09:00   
475€ с таксите

Последна редакция: сб, 05 ное 2016, 22:44 от Bled

# 304
Благодаря ви,момичета!Дано наистина е супер.
Да наистина целта ни не е точно круиза-честно да ви кажа аз се страхувам малко от кораба и дори 5 дни ми се струва много.
А относно цените ...нз дали ни излиза скъпо или не,защото цената е общо за всичко.Имам чувството ,че сън няма да ме хване като знам,че пътувам по вода.

Последна редакция: сб, 05 ное 2016, 22:47 от plams12

# 305
  • София
Благодаря ви,момичета!Дано наистина е супер.

Относно Лас Вегас, Маями и другите места смея да твърдя, че ги познавам повече от отлично, но не е за тази тема. Като се надявам, че за четири дни няма да пропуснете и Каньона...Виж в справочника точните теми и ако не е достатъчно питай...
Още веднъж страхотно изкарване...

# 306
Каньона няма да пропуснем  Wink,ще идем на концерт на Селин Дион.
Благодаря още веднъж  bouquet

# 307
  • София
Каньона няма да пропуснем  Wink,ще идем на концерт на Селин Дион.
Благодаря още веднъж  bouquet

Чудесно, ние също сме били и на Бритни. Последния път имаме всеки ден по едно или две представления на вечер. Ако решиш кои други си заслужават съм насреща.

P.P.
Просто забрави за страх...Пътуването по вода е едно от най-сигурните, круизите още повече. Да не изваждам статистика !

ПРОМОЦИИ

Norwegian Spirit

Скрит текст:
Day 1   Fri   Dec 9   Venice/Italy
Depart 11:00 pm
Day 2   Sat   Dec 10   Cruising
Day 3   Sun   Dec 11   Dubrovnik
Arrive 8:00 am   Depart 6:00 pm
Day 4   Mon   Dec 12   Cruising
Day 5   Tue   Dec 13   Athens/Piraeus
Arrive 9:00 am   Depart 7:00 pm
Day 6   Wed   Dec 14   Iraklion
Arrive 8:00 am   Depart 5:00 pm
Day 7   Thu   Dec 15   Cruising
Day 8   Fri   Dec 16   Palermo
Arrive 8:00 am   Depart 5:00 pm
Day 9   Sat   Dec 17   Rome/Civitavecchia
Arrive 8:00 am   Depart 7:00 pm
Day 10   Sun   Dec 18   Livorno
Arrive 7:00 am   Depart 6:00 pm
Day 11   Mon   Dec 19   Marseille
Arrive 9:00 am   Depart 4:00 pm
Day 12   Tue   Dec 20   Barcelona
Arrive 5:00 am
От $379

Последна редакция: сб, 05 ное 2016, 23:17 от Bled

# 308
Здравейте,

ще ви помоля за малко помощ Simple Smile
харесала съм си този круиз https://www.msccruises.com/en-gl/Plan-Book/Cruise-Detail.aspx?cr … =MA20170513WARWAR

В момента го намирам на цена 1300 евро

Bled според теб това нормална цена ли е за такъв круиз. На северните круизи май не им правят големи намаления или поне аз не съм забелязала. А и за този видях само 2 дати през май, това със сигурност си оказва влияние. 

Ако някой е бил по подобен маршрут с друга компания ако може да ми препоръча и да сподели впечатления. Но ми се иска в Санкт Петербург да седи 2 дена круиза. Simple Smile

# 309
  • Пловдив
Сноу, миналата година северните круизи на ласт минът бяха паднали до около 650 евро, специално гледах,защото се чудех,ние отидохме на фиордите, имаше и Балтийски столици,най-добре ми се видя на Норвежците, 9 дена, със Санкт Петербург два дни, за около 730 евро. Но юли месец.
Блед вероятно ще намери и по-ниски цени, аз лично на 1300 не бих отишла никога.
Редактирам се, току-що проверих във ВИва Вояж, има круиз на Норвежците точно май месец, дори в момента е уж на някаква промоция, с 50 долара борден кредит, по 760 паунда на човек, което при сегашния нисък паунд, е далеч по-евтино от 1300 на човек, като Санкт Петербург е два дни. Круиза е девет дни.

Последна редакция: нд, 06 ное 2016, 17:46 от luba_rizova

# 310
Здравейте, някой да знае къде другаде мога  да намеря  този круиз https://www.dreamlines.ru/kruiz/yevropeyskiye-goroda-371293#  и въобще как ви се струва  като съотношение-цена- качество?

# 311
  • Пловдив
Здравейте, някой да знае къде другаде мога  да намеря  този круиз https://www.dreamlines.ru/kruiz/yevropeyskiye-goroda-371293#  и въобще как ви се струва  като съотношение-цена- качество?
Ето, на Вива вояж, за 407 паунда https://res.vivavoyage.co.uk/web/cruises/results.aspx?
другаде не съм търсила, просто там бях отворила първо.

# 312
Мили дами и аз да попитам нещо.
Понеже гледаме за круизи на изток, имам питане - някоя от вас посещавала ли е Виетнам и каква е процедурата за издаване на виза? Също ме интересува, какви предпазни мерки взехте, когато пътувахте към Сингапур, Малайзия, Тайланд и Виетнам? В смисъл, лекарства, ваксини? Благодаря ви предварително.

# 313
  • София
харесала съм си този круиз https://www.msccruises.com/en-gl/Plan-Book/Cruise-Detail.aspx?cr … =MA20170513WARWAR

В момента го намирам на цена 1300 евро

Bled според теб това нормална цена ли е за такъв круиз. На северните круизи май не им правят големи намаления или поне аз не съм забелязала. А и за този видях само 2 дати през май, това със сигурност си оказва влияние. 

Ако някой е бил по подобен маршрут с друга компания ако може да ми препоръча и да сподели впечатления. Но ми се иска в Санкт Петербург да седи 2 дена круиза. Simple Smile

Както вече е казала Любка, не не е нормална/ако може така да се каже/ тази цена. И аз също не бих резервирала на нея. За тях си е нормална, но не е изгодна за нас...
Същият круиз и в момента за същия месец, но от по-удобен град Копенхаген е с 250 евро надолу.

Круизи с два дена в Санкт Петербург има и други/правилно мислиш, че това е нужно/.
Трябва да следиш всичките за да има резултат. Не се знае на кой кораб ще останат места за да бъдат намалени. За което още е твърде рано. Гаранция няма, но цените падат след Нова година и в края на зимата.

Примерно...
Скрит текст:
Royal Caribbean's Serenade of the Seas
Wednesday, May 3   Copenhagen, Denmark      5:00pm
Thursday, May 4   At Sea      
Friday, May 5   Riga, Latvia   11:00am   6:00pm
Saturday, May 6   Tallinn, Estonia   Noon   7:00pm
Sunday, May 7   St. Petersburg, Russia   7:00am   
Monday, May 8   St. Petersburg, Russia      6:00pm
Tuesday, May 9   Helsinki, Finland   7:00am   4:00pm
Wednesday, May 10   Stockholm, Sweden   7:00am   4:00pm
Thursday, May 11   Klaipeda, Lithuania   1:00pm   8:00pm
Friday, May 12   At Sea      
Saturday, May 13   Copenhagen, Denmark   6:00am   

Norwegian's Norwegian Getaway
Wednesday, June 21   Copenhagen, Denmark      5:00pm
Thursday, June 22   Berlin (Warnemunde), Germany   7:30am   9:00pm
Friday, June 23   Gdansk (Gdynia), Poland   1:00pm   9:00pm
Saturday, June 24   At Sea      
Sunday, June 25   St. Petersburg, Russia   8:00am   
Monday, June 26   St. Petersburg, Russia      7:00pm
Tuesday, June 27   Tallinn, Estonia   7:00am   4:00pm
Wednesday, June 28   Stockholm, Sweden   8:00am   4:00pm
Thursday, June 29   At Sea      
Friday, June 30   Copenhagen, Denmark   7:00am   

Royal Caribbean's Vision of the Seas
Saturday, June 3   Amsterdam, Holland      5:00pm
Sunday, June 4   At Sea      
Monday, June 5   Skagen, Denmark   7:00am   6:00pm
Tuesday, June 6   At Sea      
Wednesday, June 7   Tallinn, Estonia   10:00am   5:00pm
Thursday, June 8   St. Petersburg, Russia   7:00am   
Friday, June 9   St. Petersburg, Russia      6:00pm
Saturday, June 10   Helsinki, Finland   7:00am   4:00pm
Sunday, June 11   Stockholm, Sweden   7:00am   4:00pm
Monday, June 12   At Sea      
Tuesday, June 13   Copenhagen, Denmark   10:00am   6:00pm
Wednesday, June 14   At Sea      
Thursday, June 15   Amsterdam, Holland   6:00am   
и т.н.
Юни избора е по-голям от май...

Първо да кажа, че руската агенция е сигурна.
Можеш да намериш круиза/както са ти казали вече, и то много добре/ на много места, но повечето са с по-високи цени.

Понеже гледаме за круизи на изток, имам питане - някоя от вас посещавала ли е Виетнам и каква е процедурата за издаване на виза? Също ме интересува, какви предпазни мерки взехте, когато пътувахте към Сингапур, Малайзия, Тайланд и Виетнам? В смисъл, лекарства, ваксини? Благодаря ви предварително.

За визите http://cheapvietnamvisa.net/
За предпазните мерки http://www.traveldoctor.info/trip/1.html

ПРОМОЦИИ

Norwegian Sun

Скрит текст:
Tuesday, December 13   Rio de Janeiro, Brazil      Embark
Wednesday, December 14   Rio de Janeiro, Brazil      6:00pm
Thursday, December 15   Búzios, Brazil   8:00am   6:00pm
Friday, December 16   Ilha Grande, Brazil   8:00am   6:00pm
Saturday, December 17   Sao Paulo (Santos), Brazil   8:00am   6:00pm
Sunday, December 18   At Sea      
Monday, December 19   At Sea      
Tuesday, December 20   Punta del Este, Uruguay   8:00am   6:00pm
Wednesday, December 21   Montevideo, Uruguay   8:00am   5:00pm
Thursday, December 22   Buenos Aires, Argentina   8:00am   
Friday, December 23   Buenos Aires, Argentina   Disembark

От 259 евро

Costa Diadema

Скрит текст:
Day 1   Sat   Nov 19   Savona
Depart 5:00 pm
Day 2   Sun   Nov 20   Marseille
Arrive 8:00 am   Depart 6:00 pm
Day 3   Mon   Nov 21   Barcelona
Day 4   Tue   Nov 22   Palma de Mallorca
Day 5   Wed   Nov 23   Cruising
Day 6   Thu   Nov 24   Rome/Civitavecchia
Arrive 8:00 am   Depart 7:00 pm
Day 7   Fri   Nov 25   La Spezia
Arrive 8:30 am   Depart 8:30 pm
Day 8   Sat   Nov 26   Savona
Arrive 7:00 am   
От $299

НОВИНИ

Вчера за първи път на едно място във Флорида се срещнаха трите най-големи в света.
Harmony of the Seas, Allure of the Seas, Oasis of the Seas

!!!

!!!

От 4 ноември 2016 г. Порт Евърглейдс е първият US круизен порт, който ще използва технологията Smartphone.
Тази програма Mobile Passport Control (MSP) позволява гражданите на САЩ да завършат своята митническа декларация, използвайки техните смарт телефони или други мобилни устройства с ускоряване процеса на оформяне на документите.

# 314

За визите http://cheapvietnamvisa.net/
За предпазните мерки http://www.traveldoctor.info/trip/1.html

Блед, аз тези неща ги прочетох в мрежата. Обаче ми трябва виза не за аерогарата. Ще влизам през морска граница (с круиз), та трябва да я взема от България - изискванията са различни и цените също. Затова питам препатили да ми кажат какво е необходимо, приемни дни за визи (чух, че имало такива, но дали е вярно?) и пр., за да не ме върнат от посолството.
Също и за предпазните мерки - иска ми се хора, които са ходили и са се върнали по живо, по здраво, да ми кажат какво са направили по въпроса.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт