КРУИЗИ /тема 8/

• 118 427
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
Delta Azimut, za Singapur specialno nqmash nikakvi griji, oshte na letishteto/porta kato slizash ima termo kameri, koito ako imash temperatura nqma nachin da vleznesh v stranata. Tova ne e. Africa,a top destinaciq

# 316
  • София
Мили дами и аз да попитам нещо.
Понеже гледаме за круизи на изток, имам питане - някоя от вас посещавала ли е Виетнам и каква е процедурата за издаване на виза? Също ме интересува, какви предпазни мерки взехте, когато пътувахте към Сингапур, Малайзия, Тайланд и Виетнам? В смисъл, лекарства, ваксини? Благодаря ви предварително.

За визите http://cheapvietnamvisa.net/
За предпазните мерки http://www.traveldoctor.info/trip/1.html

Блед, аз тези неща ги прочетох в мрежата. Обаче ми трябва виза не за аерогарата. Ще влизам през морска граница (с круиз), та трябва да я взема от България - изискванията са различни и цените също. Затова питам препатили да ми кажат какво е необходимо, приемни дни за визи (чух, че имало такива, но дали е вярно?) и пр., за да не ме върнат от посолството.
Също и за предпазните мерки - иска ми се хора, които са ходили и са се върнали по живо, по здраво, да ми кажат какво са направили по въпроса.  Peace

От личен опит пиша, макар доста отдавна...Написах какво бих използвала сега, да не би да има промени.
Влизането по вода с круиз беше още по-лесно. Визата беше извадена и платена на самия кораб/Royal Caribbean/. С доста ниска такса по спомени. В момента мисля, че визата за круизни пътници беше смешните 5 долара. Предполагам, че всички компании вече го правят.
От всичките написани държави съм се връщала жива и здрава без особени мерки. Нямало е задължителни ваксини, не сме правили, не сме носили специални лекарства...
Дадох сайтове да се прочете ако има промени, според мен няма.
А ако има това е работа на агенцията, компанията и тези през които резервираш. Да те информират.
Че нещо не ми става ясно кой от къде резервира, а и чак кораба не си знае. Какви са тези агенти ??? Акъла не ми го побира...
Аз резервирам от десетки сайтове и агенции и всичко ми пишат и казват. Ако не, си питам за всички подробности. Мрънкат ли, сменям ги веднага...

Последна редакция: нд, 06 ное 2016, 23:38 от Bled

# 317
Момичета,на корабите има ли Wi-Fi?Нали може да се ползва вайбърза разговори с бг?

Абе вие много ме засрамихте,че не си знаем кораба,та днес ще се обадя да питам! Sad

Последна редакция: пн, 07 ное 2016, 08:03 от plams12

# 318
  • Пловдив
.Делта , повизовия въпрос актуално може да се осведомиш в този форум - magelanci.com , там се дъвчат  непрекъснато,а и много,много пътуват във Виетнам и Камбоджа и Тайланд, точно в момента има поне 5 човека,които заминават в тази посока и се коментира. Може би с крууз е по-различно, Блед ще каже, но не пречи предварително да си направиш подготовката за виза от тук.
Пламс,има ама е платен. Колко точно ще струва-зависи от компанията.

# 319

Пламс,има ама е платен. Колко точно ще струва-зависи от компанията.
[/quote]
Е,това не го очаквах.Ужас!!!Бладофаря за инфото все пак.

# 320
Carnival ще е компанията(за добро или лошо),щели да ми пратят по-подробна информация за кораба,така че после ще ви кажа,кой точно кораб.

# 321
  • sofia
Нет ще ползваш  като слизате по пристанищата, не е страшно

# 322
  • София
Момичета,на корабите има ли Wi-Fi?Нали може да се ползва вайбърза разговори с бг?

Абе вие много ме засрамихте,че не си знаем кораба,та днес ще се обадя да питам! Sad

plams12

Моите упреци въобще не са насочени към теб. А към тези, които ти предоставят услугата.
Страшно се дразня от некомпетентни хора в туристическия бранш.
Както в случая, казаха компанията/ясно, че е тя/, но за кораба да почакаш. Нямам думи.
Абсолютно съм сигурна, че ако аз/ние тук ти направим това пътуване всичко ще е ясно на момента. Цената сигурно ще е доста по-добра и т.н.
Точно на такива като теб помагам най-много/не смогвам/, защото винаги има първи път...

Казвам ти веднага за интернета на корабите на Carnival Cruise.
Не се учудвай, че интернета на корабите се плаща, това не е лесна работа.
В последните години напреднаха много и техните кораби вече има пакет струващ 5 $ на ден.
Но с него можеш да ползваш само абсолютно всички социални мрежи.
Следващия е 16 $ включващ вече пощи и много повече, но няма разговорите за които питаш.
Последно където има всичко е 25 $ на ден и по-добра скорост.

Виждам, че питаш и за интернета в хотелите в други теми/можеш да питаш всичко и тук/.
Много са малко хотели, които нямат нет. Ако си по-конкретна ще ти кажа повече.

И отново се връщам на визи Виетнам. Сещам се за още едно кратко спиране там, никакви проблеми/Cunard/. Абсолютно всичко се прави от кораба.
Нямам много време да проверя и други компании/също не е цитирано с коя ще се пътува/, но предполагам, че при всички трябва да е така.
И пак същото, компанията/кораба е длъжна да ви осведоми ако ви трябват някакви визи извън тези, които те ще ви направят.
Относно нормалните визи въпроса стои по друг начин, който ако е нужно също мога да обясня.

# 323
Благодаря Люба, Блед. bouquet

Още сме на период проучване и понеже планираме 2 круиза в този период, искам да проуча и визовите изисквания. Предполагам, че от кораба ще ни дадат повече инфо. Мен много ме е страх от болестите, предавани от комари...обаче за тях няма ваксина. Не знам дали си заслужава да взимаме противомаларийни таблетки за профилактика. Явно ще се мажем яко с репеланти, блузи с дълги ръкави...Обаче все пак, планираме да ходим на плаж по посетените острови (единият е Пукет) та не знам... newsm78

# 324
  • sofia
DeltaAzimut, помниш миналата зима каква истерия беше със Зика на Карибите, е ние по това време бяхме там и свеки ми се обади да ми каже да се прибираме, а аз си помислих, че някой е умрял.
Оказа се, че ние на мястото на събитието не сме разбрали, че има такъв проблем, а в Бг, бяха наплашили страшно хората.

Пиша го, за да си имаш едно на ум.

# 325
Блед,Люба,тотално се обърках.Как така ще имам нет като сляза от кораба,какъв нет ще имам там?Най-вече разговорите по Вайбър ме интересуват понеже поне един път на ден трябва да говоря с БГ,понеже детенцето ми ще е в БГ(а не искам да набутвам свекито със скъпи  разговори).А 25 $ за ден ми е безумно скъпо.Е как пък ме засече,че съм писала в другите теми,Блед,?Опасна си! LaughingЗа нета в хотелите писах там,понеже мислих,че ако пиша тук ще спамя.Задължително ще говоря с Мтел да ми предложат някакъв план,ведмъж така ми направиха много изгоден план  като ходих в Турция.Във Вегас ще сме в хотел Монте Карло надявам с е да има нет,та да звъня поне един път на ден.За Карнивъл какво ще кажете?То зависи и в кой кораб ще сме де...

# 326
  • Sofia
Може би Блед има предвид, че като слезете на брега, все някъде ще има wi-fi.
За времето на кораба, обучи свеки да ползва месинджър на Facebook например - така ще си общувате на най-ниската тарифа от 5$

# 327
Може би Блед има предвид, че като слезете на брега, все някъде ще има wi-fi.
За времето на кораба, обучи свеки да ползва месинджър на Facebook например - така ще си общувате на най-ниската тарифа от 5$
Права си за Месинджър.

# 328
Здравейте,
пред време се бях съветвала с Bled, кой круиз да изберем по случай юбилея на нашите родители. И с нейна помощ и едни добри промоции избрахме круиз на MSC Splendida , който тръгва сега в петък 11 ноември от Генуа и минаваме през Малага , Казабланка, Лисабон , Барселона и Марсилия. Колкото по-наближава , толкова вълнението става по-голямо и притеснението естествено, че това е първи круиз за всички. Четох доста из темите да се ориентирам за пристанищата, но още ми е мътно за Малага , Казабланка и Лисабон и ще бъда благодарна на актуална информация и помощ за организиране на самостоятелни разходки.
Благодаря предварително за отделеното време Simple Smile

# 329
  • София
ПРОМОЦИИ

Costa Diadema

Скрит текст:
Saturday, November 19   Savona, Italy      5:00pm
Sunday, November 20   Marseille, France   8:00am   6:00pm
Monday, November 21   Barcelona, Spain   9:00am   7:00pm
Tuesday, November 22   Palma de Mallorca, Spain   8:00am   6:00pm
Wednesday, November 23   At Sea      
Thursday, November 24   Rome (Civitavecchia), Italy   8:00am   7:00pm