КРУИЗИ /тема 8/

• 118 891
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Бледски, ще те замоля да споделяш оферти за Бляк фрайдей, ако излезнат своевременно, че много искаме да круизваме зимата, ама нали се чудим Куба ли да е, Южна америка, Сингапур,  или в краен случай ОАЕ, та ще решаваме в движение... Цената ще ни насочи, така да се каже  hahaha

# 346
Ами ок  Rolling EyesТова меню дооста рехавко..ама карай.Благодаря ти,Блед!

В основните ресторанти на корабите, се сервира гурме храна. Затова менюто е рехаво и се мени при всяко хранене. Иначе "на корем" може да похапвате в бюфетите. Peace

Последна редакция: ср, 09 ное 2016, 17:14 от DeltaAzimut

# 347
  • София
Любче ще ги прегледам довечера...

plams12
Това е за основните ресторанти както се спомена. Няма нищо общо с голямото плюскане на бюфетите.
Които всячески се стремя на отбягвам.
Храната на корабите е прекалено много и няма нужда от коментиране.

# 348
Момичета,сега вече ми стана ясно.Представям се как звуча отстрани и мн се срамувам  Embarassed
Ако се сетя нещо друго ще задавам....въпроси.

# 349
  • София
Бледски, ще те замоля да споделяш оферти за Бляк фрайдей, ако излезнат своевременно, че много искаме да круизваме зимата, ама нали се чудим Куба ли да е, Южна америка, Сингапур,  или в краен случай ОАЕ, та ще решаваме в движение... Цената ще ни насочи, така да се каже  hahaha

Спомена Сингапур, ето ти нещо интересно и евтино...

Celebrity Millennium

Скрит текст:
Monday, January 2   Singapore      Embark
Tuesday, January 3   Singapore      5:00pm
Wednesday, January 4   At Sea      
Thursday, January 5   Bangkok (Laem Chabang), Thailand   2:00pm   
Friday, January 6   Bangkok (Laem Chabang), Thailand      
Saturday, January 7   Bangkok (Laem Chabang), Thailand      6:00pm
Sunday, January 8   At Sea      
Monday, January 9   Ho Chi Minh City (Phu My), Vietnam   7:00am   8:00pm
Tuesday, January 10   At Sea      
Wednesday, January 11   Chan May, Vietnam   7:00am   6:00pm
Thursday, January 12   At Sea      
Friday, January 13   Hong Kong   8:00am   
Saturday, January 14   Hong Kong   Disembark

От 399 евро с таксите !!! 12 дни

Относно Black Friday засега не виждам нищо интересно...2015 имаше много.

В сила е Промоцията на MSC Cruise into the Winter.
С цени за 7 дневни от 199 евро без таксите.

Splendida

И др.

# 350
  • Пловдив
Здравейте! Във връзка с нашия 17-дневен круиз другия месец, искам да ви попитам за лекарствата против морска болест - намерих няколко предложения в нета: Кукулин, Табакум, Медрин и други, но с по-силни странични ефекти. Въпросът ми е вие кое лекарство препоръчвате за морска болест и как да разпределя неговия прием, ясно че се започва примерно ден преди пътуването , а след това?  newsm78 Все пак това са 17 дни по море -  всеки ден ли, по-няколко пъти на ден ли? Моля за съвет и информация относно тяхното приложение при възрастни и деца Simple Smile

# 351
Здравейте! Във връзка с нашия 17-дневен круиз другия месец, искам да ви попитам за лекарствата против морска болест - намерих няколко предложения в нета: Кукулин, Табакум, Медрин и други, но с по-силни странични ефекти. Въпросът ми е вие кое лекарство препоръчвате за морска болест и как да разпределя неговия прием, ясно че се започва примерно ден преди пътуването , а след това?  newsm78 Все пак това са 17 дни по море -  всеки ден ли, по-няколко пъти на ден ли? Моля за съвет и информация относно тяхното приложение при възрастни и деца Simple Smile
Няма такова нещо, морска болест, бъдете спокойни! На първия ни круиз бях много притеснена за съпруга ми( леко да се заклатушка и -о ужас)Така беше преди да се срещнем с нашите приятели. Имахме късмет с тях, стари морски вълци, които ни разясниха ИСТИНАТА- НЕ КЛАТИ (това е постулатът). Мислиш за всичко друго, но не и за това . Самовнушаваш си че НЕ КЛАТИ, мислиш си за всичко друго- начините за весели преживявания на борда са безкрай, но най-важна е  мантра-НЕ КЛАТИ! Не мислиш за това!!!! Това е 10000 пъти по-добро от всякакви химии, а върши работа. От тогава само по този начин се оправяме(ако изобщо има нужда). Дано съм ви от полза, веселба и забавления!

Последна редакция: чт, 10 ное 2016, 00:40 от baavale

# 352
  • Пловдив
Ами аз не случайно питам за морската болест, защото ИМА такова нещо наречено "МОРСКА болест" и моят мъж я получи на първия ни круиз, беше много зле и за малко да ни се провали почивката. Затова питам, моля за конкретни отговори и насоки.

А и би ли ми казала, baavale, как точно да кажа на 2 годишното си дете да не мисли за клатенето? Да, знам, че в повечето случай не се усеща, но предния път като бяхме, се клатеше цяла нощ, сервитьорите залитаха постоянно и то стига, за да се хване морска болест и след това какво правим? Проваля се почивката, докато чакаме да си мине от само себе си или взимаме хапче и сме 6 още на сутринта?

Ясно е, че без химия по-добре, но искам да си имам застраховка и под ръка необходимите лекарства.

Последна редакция: чт, 10 ное 2016, 08:57 от saved_

# 353
Против морската болест препоръчвам Дименхидринат. По принцип на мен ми става много зле, на виенско колело абсурд да се кача, вие ми се свят от най-малкото, на лодките във Венеция щях да умра. но от това лекарство нямах никакъв проблем. От предния ден преди круиза почнахме да го пием с мъжа ми, и после всеки ден x 1, единият ден клатеше повече и мъжа ми пи 2 хапчета и после спа цял ден, но на мен нищо ми нямаше, За детето- кокулин!

# 354
  • София
Ами аз не случайно питам за морската болест, защото ИМА такова нещо наречено "МОРСКА болест" и моят мъж я получи на първия ни круиз, беше много зле и за малко да ни се провали почивката. Затова питам, моля за конкретни отговори и насоки.
-------------------------
Ясно е, че без химия по-добре, но искам да си имам застраховка и под ръка необходимите лекарства.

Който мисли, че е застрахован от световъртеж, да не казвам нещо по сериозно се лъже.
Да, съвременните кораби имат огромни стабилизиращи системи, които наистина действат.
Но предпазните мерки никога не са в повече.

Възможни са и варианти без химия.
На първо място както за големи, така и за малки купете гривни. Ако вече сте били на круиз би трябвало да сте ги видели. Продават се на повечето кораби.
Sea-Band Wristband

Намерете бонбони със съдържание на Джинджифил. Можете също да използвате и такъв чай. Срещат се в диетечните магазини, както и в чужбина.
https://www.amazon.com/Best-Sellers-Grocery-Gourmet-Food-Ginger- … rocery/7514604011

Като тръгвате от чужбина потърсете

за децата Dramamine Chewable For Kids Tablets

За всички това

CanTravel

или това

Emetostop - comprimate

това също

Bonine Motion Sickness Tablets-Raspberry

Има още много варианти, но да не ви затруднявам в търсенето.
При липсата на тези неща спокойно може да минете само с гривните и евентуално кокулин.
Като го взимате поне ден предварително и после не го спирате през цялото пътуване профилактично.
Три пъти по две. При първични симптоми веднага започвате по две на час.

И не се притеснявай предварително или въобще. Бъдете спокойни, извличайте и от това забавление.

Желая на всички никакви проблеми в това отношение и страхотни круизи.

# 355

А и би ли ми казала, baavale, как точно да кажа на 2 годишното си дете да не мисли за клатенето? Да, знам, че в повечето случай не се усеща, но предния път като бяхме, се клатеше цяла нощ, сервитьорите залитаха постоянно и то стига, за да се хване морска болест и след това какво правим? Проваля се почивката, докато чакаме да си мине от само себе си или взимаме хапче и сме 6 още на сутринта?

saved, абсолютно си права, не разбрах, че се касае за детенце......Виждам, че bled e разяснила всичко подробно и се надявам да ти е помогнала максимално. Но наистина внушението работи, веднъж попаднахме в огромна буря, беше страшно, корабът си промени маршрута и дори не посетихме  едно от пристанищата. Това ни спаси...
      Успех, зареждай лекарства, гривни и каквото трябва и се молете за хубаво време:)

# 356
  • София
Ние, в края на краищата, решихме да не претупваме Фиордите и Исландия с круиз 2в1 и да направим лятото само Фиордите. Спрях се на
 https://www.ncl.com/eu/en/cruises/10-day-norwegian-fjords-from-l … selectedPort=SOU#

Последния месец цената даже се повиши с около 100-150 Е. В линковете към други сайтове, които пуснахте последните дни, намирам същия круиз за около 1150 , но долара. Например :
http://www.cruises.com/sc.do?tab=stateroom&c=34&v=660&am … 74&d=&d2=

И във Вива Воаяж - същата работа. Възможно ли е посредник да дава по-ниска цена от самата круизна компания? И сигурни ли са тези сайтове да резервирам през тях?

# 357
  • София
... Възможно ли е посредник да дава по-ниска цена от самата круизна компания? И сигурни ли са тези сайтове да резервирам през тях?
Не само е възможно, а е практика - всичките ни круизи са купени на цена по-ниска от обявената от компанията на техния сайт.
Не зная за кои сайтове питаш, но за вива вояж е абсолютно сигурно - ние резервираме през тях често.
Според мен цената е висока за 10 дни за този кораб. Бих те посъветвала да изчакаш. Peace

# 358
  • София
... Възможно ли е посредник да дава по-ниска цена от самата круизна компания? И сигурни ли са тези сайтове да резервирам през тях?
Не само е възможно, а е практика - всичките ни круизи са купени на цена по-ниска от обявената от компанията на техния сайт.
Не зная за кои сайтове питаш, но за вива вояж е абсолютно сигурно - ние резервираме през тях често.
Според мен цената е висока за 10 дни за този кораб. Бих те посъветвала да изчакаш. Peace
Мислиш, че по някое време ще има промоции или ме съветва за last minute? Последното не мога да си го позволя, защото ни е много сложна организацията с работеща баба, която трябва да планира отпуска заради децата.

А във Вива Войаж още в самото начало иска да посоча държава, но опциите са само САЩ, Мексико и Канада  newsm78

# 359
  • София
...А във Вива Войаж още в самото начало иска да посоча държава, но опциите са само САЩ, Мексико и Канада  newsm78
Вероятно ползваш американския сайт - пробвай с разширение co.uk -  аз ползвам английската версия.
Ти си знаеш как да си организираш нещата по пътуването, но за мен месец по-рано не е точно ласт минит.
Цената е висока за мен, за други може да е ОК.
Убедена съм, че ще има оферти с по-ниска цена, само не зная кога точно ще се появят. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт