КРУИЗИ /тема 8/

• 118 900
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
  • София
plams12
Възможностите за връзка са толкова много, че не разбирам защо се шашкаш.
Няма ли възможност за разговор пишеш и т.н. На сушата нямаш никакъв проблем, навсякъде ще виждаш надпис free WiFi. Остава да влезете и да пиете по едно кафе...
Отделно има планове, зависи кой ти е оператора, както за Европа така и за зона САЩ и другите. Които са достатъчно евтини, дори да нямаш нет. Примерно Mtel PACK2GO M близо + далечните зони...и Mtel Europe Unlimited за Европа.
Няма как и в собствените ти планове да няма безплатни минути за тези зони Роуминг. При нас са по минимум 80-100 минути на телефон, което ни устройва когато няма нет.

Последна редакция: пн, 07 ное 2016, 18:18 от Bled

# 331
Ние в Казабланка миналата година наехме едно такси за 6 човека със невероятен шофьор Мохамед -добре облечен ,говорящ англ .имам визитка ,ако искаш ще я изровя .Много сме доволни ,колата чиста  ,а той  беше невероятен- из Казабланка  4 часа 15-20 евро на човек ,а с него ходихме до Маракеш  и обратно

# 332
  • София
Ние в Казабланка миналата година наехме едно такси за 6 човека със невероятен шофьор Мохамед -добре облечен ,говорящ англ .имам визитка ,ако искаш ще я изровя .Много сме доволни ,колата чиста  ,а той  беше невероятен- из Казабланка  4 часа 15-20 евро на човек ,а с него ходихме до Маракеш  и обратно

Таксито е добра идея, след като малко ги поогледате...
Излизането от порта до Медината не трябва да е повече от 10 евро. Взимат и долари. Връщането е още по-малко.
Както е казано може да видите какъв човек е като ви закара до града и да продължите да го използвате като се спазарите...
Такситата са два вида червени-малки и бели-големи.

ПРОМОЦИИ

MSC Splendida 21/01/2017

Скрит текст:
Jour 1   France   Marseille   -   16:00
Jour 2   Italie   Gênes   08:00   18:00
Jour 3   Italie   Civitavecchia (Rome)   08:00   18:00
Jour 4   Italie   Palerme   10:00   17:00
Jour 5   Malte   La Valette   10:00   18:00
Jour 6   En Navigation   En Navigation   -   -
Jour 7   Espagne   Barcelone   09:00   18:00
Jour 8   France   Marseille   09:00   -
От 399€ с таксите

Последна редакция: пн, 07 ное 2016, 18:56 от Bled

# 333
Ние в Казабланка миналата година наехме едно такси за 6 човека със невероятен шофьор Мохамед -добре облечен ,говорящ англ .имам визитка ,ако искаш ще я изровя .Много сме доволни ,колата чиста  ,а той  беше невероятен- из Казабланка  4 часа 15-20 евро на човек ,а с него ходихме до Маракеш  и обратно
Adelina, и ние сме 4 и си мислихме за такси , но най-вече се опасяваме, ако е случайно на кой ще попаднем. Ще ти бъда много благодарна ако ми изпратиш координатите му.

# 334
  • София
Здравейте,
пред време се бях съветвала с Bled, кой круиз да изберем по случай юбилея на нашите родители. И с нейна помощ и едни добри промоции избрахме круиз на MSC Splendida , който тръгва сега в петък 11 ноември от Генуа и минаваме през Малага , Казабланка, Лисабон , Барселона и Марсилия. Колкото по-наближава , толкова вълнението става по-голямо и притеснението естествено, че това е първи круиз за всички. Четох доста из темите да се ориентирам за пристанищата, но още ми е мътно за Малага , Казабланка и Лисабон и ще бъда благодарна на актуална информация и помощ за организиране на самостоятелни разходки.
Благодаря предварително за отделеното време Simple Smile

Пренаписах поста, че липсваха снимките в предишния...

tinazlateva
Първо се успокой и всичко ще е наред...Избрала съм ти лесни и достъпни пристанища.

Единствено Казабланка не е така, ето виж КЪДЕ ще спрете. Писала съм ТУК , но снимките не излизат откакто фалира сайта и е зле.
И точно това е мястото където не те съветвам да слизате самостоятелно. Не заради някакъв страх, а хем не е удобно. Огромен, промишлен порт. Не е далеч от нормални условия, но преди да стигнеш...
Излизането в зависимост къде ще спре кораба не е никак малко като разстояние.
Някои компании предлагат безплатен транспорт от кораба до Медината на Казабланка. Но други не, за да продават собствените си пътувания. Това е желателно да се знае предварително от агента продал круиза.
А и трябва да имате идея какво ще правите там.
Всичко останало е лесно...

Само кажи дали знаеш в Лисабон кораба къде ще спре ? В града или преди това в Cascais.
Кажи и за другите места какво все пак мислите да правите ?
И ще продължим...

ПРОМОЦИИ

Идва отново...

http://www.cruises.com/promotion/cruise-event.do?signup=yes& … m=1&segid=373

Pullmantur Zenith 16 дни TRANSATLANTIC
Скрит текст:
Wednesday, December 7   Malaga, Spain      5:00pm
Thursday, December 8   Gibraltar, UK Territory   7:00am   1:00pm
Friday, December 9   At Sea      
Saturday, December 10   Grand Canary Island, Canary Islands   11:00am   7:00pm
Sunday, December 11   At Sea      
Monday, December 12   At Sea      
Tuesday, December 13   At Sea      
Wednesday, December 14   At Sea      
Thursday, December 15   At Sea      
Friday, December 16   At Sea      
Saturday, December 17   At Sea      
Sunday, December 18   St. Maarten   10:00am   7:30pm
Monday, December 19   Antigua   8:00am   5:00pm
Tuesday, December 20   St. Lucia   9:00am   6:00pm
Wednesday, December 21   Barbados   6:00am   2:00pm
Thursday, December 22   At Sea      
Friday, December 23   Santo Domingo, Dominican Republic   10:30am

От 349 евро

Последна редакция: пн, 07 ное 2016, 22:22 от Bled

# 335
Ех,най-накрая разбрах и аз кой ще е корабът.Карнивъл Сенсейшън.Какви са ви мненията за него,момичета?

# 336
Ех,най-накрая разбрах и аз кой ще е корабът.Карнивъл Сенсейшън.Какви са ви мненията за него,момичета?

Карнивал са "фън" кораби. Малко кичозни, малко стил Вегас. Ще си изкарате добре.

# 337
Delta,благодаря за инфото!Ако някой друг е пътувал с тези кораби да сподели. Wink

# 338
Здравейте,
Блед , пристанището на което ще акустираме в Лисабон е Cruise Terminal Santa Apolonia - Avenida de infante Henrique - Lisbon. Така като гледам на картата ми се струва на пешеходно разстояние , така ли е ?
В Малага трябва ли някакъв трансфер или и там може пеша да се стигне ?
Благодаря!

# 339
харесала съм си този круиз https://www.msccruises.com/en-gl/Plan-Book/Cruise-Detail.aspx?cr … =MA20170513WARWAR

В момента го намирам на цена 1300 евро

Bled според теб това нормална цена ли е за такъв круиз. На северните круизи май не им правят големи намаления или поне аз не съм забелязала. А и за този видях само 2 дати през май, това със сигурност си оказва влияние. 

Ако някой е бил по подобен маршрут с друга компания ако може да ми препоръча и да сподели впечатления. Но ми се иска в Санкт Петербург да седи 2 дена круиза. Simple Smile

Както вече е казала Любка, не не е нормална/ако може така да се каже/ тази цена. И аз също не бих резервирала на нея. За тях си е нормална, но не е изгодна за нас...
Същият круиз и в момента за същия месец, но от по-удобен град Копенхаген е с 250 евро надолу.

Люба, Блед благодаря ви за отговорите.  Hug

Люба хареса ли ви круиза с фиордите. Друга идея ни беше да направим по-краткия балтийски столици, който е 7 дена и веднага след него фиордите. Но решихме да го оставим за следващият път, а сега да отидем на по-дългият круиз със столиците, този който е 11 дена.
Аз имам други ангажименти в Дания межжу 26 и 29 май и затова гледаме круиза да е или преди или след тези дати Simple Smile

И Блед моля те да ми кажеш къде си го видяла този круиз с 250 евро по-евтин и от Копенхаген, защото не мога да го намеря или не търся както трябва. Simple Smile

# 340
[

Скрит текст:

От 349 евро
Привет! Къде може да бъде резервиран този круиз? Предварително благодаря за информацията!

# 341
  • София
Скрит текст:

От 349 евро
Привет! Къде може да бъде резервиран този круиз? Предварително благодаря за информацията!
[/quote]

Доколкото виждам круиза се запълни. След началото на промоцията цената леко се вдигна, но сега е Sold–out.
Можеш да пробваш запитване тук  http://www.pullmanturcruiseline.com/fastdeal.cfm?deal=10010

И Блед моля те да ми кажеш къде си го видяла този круиз с 250 евро по-евтин и от Копенхаген, защото не мога да го намеря или не търся както трябва. Simple Smile

Същият круиз на следващо завъртане може да се хване от Copenhagen. Но това вече е от 23-05.
Цената в момента е 1080 евро, като беше и по-ниска.
Виж го в http://vacationstogo.com/fastdeal.cfm?deal=20320

Здравейте,
Блед , пристанището на което ще акустираме в Лисабон е Cruise Terminal Santa Apolonia - Avenida de infante Henrique - Lisbon. Така като гледам на картата ми се струва на пешеходно разстояние , така ли е ?
В Малага трябва ли някакъв трансфер или и там може пеша да се стигне ?
Благодаря!

Това исках да чуя, чудесно. Нямате проблем в Лисабон, също и в Малага.
В Лисабон слизате и тръгвате пеша, повечето възможности са близо.
Малага, по-всяка вероятност бус от кораба ще ви изкара от порта до парка. И после всичко е на длан.
Ако трябва ще ти кажа повече като имам време.

Най-после... Питай конкретно, да не разказвам излишно дълго. Били сме няколко пъти с Carnival.

# 342
Ами интересува ме как е храната,корабът нов ли е?

# 343
  • София
Ами интересува ме как е храната,корабът нов ли е?

Съжалявам не е нов, дори може да се каже стар. Над 20 години, като преди 7-8 беше основно реновиран. Не го мисли...
За храната също не мисли, тя е най-малкия проблем на корабите... 
Храната е добра дори на Лидо, като пиците работеха нон-стоп.
Лек поглед върху меню в основния ресторант http://www.beyondships.com/CarnivalSensation-menu.html

# 344
Ами ок  Rolling EyesТова меню дооста рехавко..ама карай.Благодаря ти,Блед!

Общи условия

Активация на акаунт