КРУИЗИ /тема 8/

• 117 368
  • 745
  •   1
Отговори
# 30
Rovaniemi Тези имена на програмите като "любими пристанища" и прочие си ги измислят нашите агенции, няма такъв маршрут  Grinning Кажи кои са пристанищата и съм убедена, че ще има много инфо Wink

# 31
  • На зелено
Благодаря за подсещането  Blush

Това е маршрутът:
 Генуа, Кан, Палма де Майорка, Палма де Майорка, Барселона, о-в Корсика (Аячо), Неапол, Ла Специя, Ла Специя, Генуа

Най-вече ме притеснява времето, вълнение на морето, бури и т.н. Досега четох инфо и от др.форуми, през различни маршрути по западната част на Средиземно море и отзивите за средата на Октомври са предимно положително. Все пак най/доброто време за пътуване е дадено до края на Септември. Има и доста споделени мнения, че дори и през Ноември пак е ок.  Party

# 32
  • Sofia
Как се проверяваха цените на екскурзиите през сайта на MSC, че нещо не мога да се ориентирам?

# 33
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
В Кан няма нужда от плащане на шатъл,близо до началото на пешеходната алея спират корабите.В Палмата ,като излезете от порта има спирка на хоп он оф автобуд,ако не искате да ползвате шатъл от кораба.В Барселона нше също полвахме червените автобуди,а от кораба градските сини автобуси до колоната на Колумб мисля беше.За Ниапол ние взехме корабче до Капри,пак без да ползваме корабна екскурзия или шатъл.
Внимавайте за обратното връщане от острова,че ние за малко да изпуснем кораба,купете си билети за връщане още като слезете.

# 34
 Tari,на сайта им избираш италиански ,не български т.е.английски.

# 35
За Аячо не мога да помогна.За Ла Спе;ия ние ходихме на Чинкуе терре.От Ла Специя пеша до гарата,хващате влака,уникална красота за мен,бих си върнала отново,на Капри също.Може да пропуснете Корнилия,но другите села са невероятни.

# 36
  • Sofia
Tari,на сайта им избираш италиански ,не български т.е.английски.

Peace

# 37
  • На зелено
Много благодаря за бързото ви включване bouquet

Поради лична причина,  на мен още по-бързо ми се наложи да се откажа от круизно пътешествие за момента.
Жалко, защото тази оферта от бг агенция беше наистина доста добра, тъй като през сайтът на мсц и от тукашните туроператори ми дават +300 евро, и то само за външна  ooooh!

Пожелавам на всички много и красиви пътешествия  Heart Eyes

# 38
  • Sofia
Добро утро!
Доста се порових за възможностите за самостоятелно пътуване от Бари до Алберобело, но май няма да се получи.
За съжаление ще сме там в неделя, а се оказва, че тогава не работят нито влаковете, нито рент-а-кар!
Тотална почивка си дават италианците, не се впрягат много на туристите явно.
Има някакъв автобус със супер секретно разписание, но май като гледам и времето, което имаме от кораба, няма да рискувам с местния транспорт.
Ако някой все пак е ходил до Арберобело, да пише, моля.

За Катаколон запазих места с местна агенция, която ще ни извози за 10 Евро в двете посоки до Олимпия.
Мисля, че си е сделка направо. Другият вариант е такси, но никак не е изгодно за двама души или рент-а-кар, но пак се страхувам, че ще сме в цайт-нот, пък и излиза поне два пъти по-скъпо.

В Атина мисля да отидем с метрото от Пирея. Директна ли е линията до центъра или има прекачване?

# 39
# 40
  • София
Здравейте,

Предстои ни и на нас круиз на Карибите сега септември. Предстои да решим за екскурзиите. Като цяло сме решили да ходим по плажове и евентуално може да се разходим някъде и за това се чудя дали си заслужава да взимаме екскурзии. Ще съм благодарана, ако някой сподели нформация какво е правил, ако е минавал през тези пристанища и дали е имало комари, там където е бил  Embarassed

Спирките са Кайманите, Роатан (Хондурас), Белиз, и Козумел (Мексико).

# 41
Здравейте,

Предстои ни и на нас круиз на Карибите сега септември. Предстои да решим за екскурзиите. Като цяло сме решили да ходим по плажове и евентуално може да се разходим някъде и за това се чудя дали си заслужава да взимаме екскурзии. Ще съм благодарана, ако някой сподели нформация какво е правил, ако е минавал през тези пристанища и дали е имало комари, там където е бил  Embarassed

На Големия Кайман се разхождахме, доста интересно място е, хапнахме и супа от костенурка. Сега се сетих, че взехме екскурзия до "Стингрей сити", трябва да си прегледам записките, защото беше отдавна. Невероятно място, съветвам ви да отидете. Нямаше комари.
На Козумел взехме екскурзия, водиха ни да гледаме крокодили, до индиански фар и да се гмуркаме. Нямаше комари.

Последна редакция: пн, 22 авг 2016, 11:58 от DeltaAzimut

# 42
  • sofia
Преди седмица се завърнахме от круиз Аляска от Сиатъл. Ако някой се интересува-да ми пише. Корабът е  ОКЕАНИЯ- РЕГАТА.

# 43
  • София
Здравейте,

Предстои ни и на нас круиз на Карибите сега септември. Предстои да решим за екскурзиите. Като цяло сме решили да ходим по плажове и евентуално може да се разходим някъде и за това се чудя дали си заслужава да взимаме екскурзии. Ще съм благодарана, ако някой сподели нформация какво е правил, ако е минавал през тези пристанища и дали е имало комари, там където е бил  Embarassed

На Големия Кайман се разхождахме, доста интересно място е, хапнахме и супа от костенурка. Сега се сетих, че взехме екскурзия до "Стингрей сити", трябва да си прегледам записките, защото беше отдавна. Невероятно място, съветвам ви да отидете. Нямаше комари.
На Козумел взехме екскурзия, водиха ни да гледаме крокодили, до индиански фар и да се гмуркаме. Нямаше комари.

Благодаря за информацията, а екскурзията на Козумел заслужаваше ли си?

# 44
Здравейте,

Благодаря за информацията, а екскурзията на Козумел заслужаваше ли си?

Абсолютно. Крокодилите си плуваха в морето и си лежаха на плажа. Ние дори си направихме филм там, много беше интересно.

Общи условия

Активация на акаунт