КРУИЗИ /тема 8/

• 117 358
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Искам да попитам Bled (знам, че си в Гърция, наслаждавай се, после, ако го видиш, ще се радвам на мнение) и другите запознати, ако има такива - предстои ни круиз до Норвежките фиорди след 10 дни с кораба Koningsdam на компанията Holland America Line.
Спираме на 4 места (Flam, Stavanger, Kristiansand, Oslo) и всички налични круизи, организирани от кораба са в порядъка на 100-300 долара на човек за нещо от типа на 1.5-4ч.
Та, въпросът ми е - личното Ви мнение дали си заслужава да си вземем някои от тях или да си пробваме да си се мотаме по горните местенца сами?

Аз съм била само на един круиз досега, на Роял Карибиян, отново на север - прибалтийските столици, но там всички екскурзии бяха в смисъла на 30-50 долара на човек и въпросът дори не беше на дневен ред Simple Smile

Благодарна съм предварително за отзивите Simple Smile
Момичета и аз това искам да попитам. Цените на екзкурзиите  организирани от круизната компания са в този диапазон и наши познати казват, че може да използваме шатълите и след това сами да се разхождаме. Ние сме много любознателни с моя съпруг и тъй като този круиз ще ни е единственият за тази дестинация се притеснявам да не се окаже, че просто сме се повозили на кораб. Но пък ако има и по - евтин вариант, защо пък да не се възползваме.
И още един въпрос. Колко време предварително е записването, че въпреки, че круиза е през ноември, на някой екскурзии има отметка , че има ограничени места.
Deny6  и нашият круиз е с Holland American  , но с друг кораб. На вас дадоха ли ви бонус борд кредит и кредит за напитки и казаха ли ви за какво може да го използвате.

# 46
  • София
Ако вече нямате отговори на зададените въпроси попитайте отново, да не пиша излишно...

За последния ако не е късно имайте предвид, че това е скъп район както и да го правите. Въпреки това са възможни екскурзии под цитираните цифри от вас.
Погледнете ТУК
ТУК
ТУК
Маркирайте и другите портове...

Скрит текст:
Искам да попитам Bled (знам, че си в Гърция, наслаждавай се, после, ако го видиш, ще се радвам на мнение) и другите запознати, ако има такива - предстои ни круиз до Норвежките фиорди след 10 дни с кораба Koningsdam на компанията Holland America Line.
Спираме на 4 места (Flam, Stavanger, Kristiansand, Oslo) и всички налични круизи, организирани от кораба са в порядъка на 100-300 долара на човек за нещо от типа на 1.5-4ч.
Та, въпросът ми е - личното Ви мнение дали си заслужава да си вземем някои от тях или да си пробваме да си се мотаме по горните местенца сами?

Аз съм била само на един круиз досега, на Роял Карибиян, отново на север - прибалтийските столици, но там всички екскурзии бяха в смисъла на 30-50 долара на човек и въпросът дори не беше на дневен ред Simple Smile

Момичета и аз това искам да попитам. Цените на екзкурзиите  организирани от круизната компания са в този диапазон и наши познати казват, че може да използваме шатълите и след това сами да се разхождаме. Ние сме много любознателни с моя съпруг и тъй като този круиз ще ни е единственият за тази дестинация се притеснявам да не се окаже, че просто сме се повозили на кораб. Но пък ако има и по - евтин вариант, защо пък да не се възползваме.
И още един въпрос. Колко време предварително е записването, че въпреки, че круиза е през ноември, на някой екскурзии има отметка , че има ограничени места.
Deny6  и нашият круиз е с Holland American  , но с друг кораб. На вас дадоха ли ви бонус борд кредит и кредит за напитки и казаха ли ви за какво може да го използвате.
[/quot

За Stavanger съм писала ТУК прочетете и другото в темата.
За другите места съм нямала време.
Това и е и най-важната точка по фиордите, откъдето може да видите важни места за които има време.

На Flam дори да не отидете никъде, стига ви пътуването до него. Това не може да се каже, че е град. Няма какво да правите в него. Важни са фиордите по пътя. Дано имате хубаво време.

В Кристиансанд не съм спирала, далеч е от хубавите места.

Осло, вижте темата
Ако не сте били там, просто няма къде да ходите... Имате много за разглеждане в града.

В Атина мисля да отидем с метрото от Пирея. Директна ли е линията до центъра или има прекачване?

Писах в края на миналата тема по въпроса...
Линията е директна, но е много далеч от порта.
От порта вече има директни автобуси до центъра. ТУК

# 47
  • Sofia
Благодаря, Bled!
Корабите спират в началото на пристанището, така ли? или за всеки трябва да се следи?

Тук никой не ми тговори за Алберобелло, но ми се струва, че ще е най-удачно за там да си вземем екскурзия.

За Миконос - имаме доста време на брега и ми се ще да го използваме за плаж. Видях един на юг от града, дават го на 1-2 км. Добър ли е? Или ще препоръчате нещо друго, така че да отидем и да има време поне 2-3 часа да останем.

# 48
Благодаря, Bled!
Корабите спират в началото на пристанището, така ли? или за всеки трябва да се следи?

Тук никой не ми тговори за Алберобелло, но ми се струва, че ще е най-удачно за там да си вземем екскурзия.

За Миконос - имаме доста време на брега и ми се ще да го използваме за плаж. Видях един на юг от града, дават го на 1-2 км. Добър ли е? Или ще препоръчате нещо друго, така че да отидем и да има време поне 2-3 часа да останем.

Миконос е приятно градче за разходки. Не сме взимали екскурзии, не сме ходили на плаж, така че не знам...Имаше автобус от порта до градчето и след това се разхождахме там. Има какво да се види, атмосферата е много приятна.

# 49
  • София
Запис в новата тема! Следя с интерес.  bouquet

# 50
  • Пловдив
Аз бях в Кристиансенд на последния круиз. Страхотно красиво градче,тяхна ривиера. Кораба спира почти на центъра,на спирката като слизате ще ви дадат брошурка с местата за разглеждане,има какво да се прави... Много ми хареса и дори бихме отишли на море там. Водата е студена,де .

# 51
  • София
Благодаря, Bled!

На кой терминал ще е кораба ви А или B ? Няма начало, местата са точно определени, през терминала на сушата. Спират в зависимост колко кораба са там за деня. Но това се знае предварително. Трябва да ви кажат. Ако не ще го търсим...

Какво за Алберобело ? Имаш екскурзии, влак, автобус и т.н. Пътя е от 1,30 до 1,50 ч. 

Миконос
Точно където ще спре кораба отсреща имате плаж...
Може и други, но острова не се посещава с круиз заради плаж, освен ако вече не сте били като нас няколко пъти.

Снимката съм я направила от кораб.

Не взимайте трансфер, има бус и лодки до центъра твърде евтино. Буса не отива до центъра, а лодката спира точно там.

# 52
  • Sofia
А защо се ходи в Миконос? Нещо по-специално освен общото впечатление?

# 53

Един от красивите острови, странна архитектура, типична за южните острови на Гърция. Доста гейове има. Има едни вятърни мелници, красиви са. Като цяло е красиво място с особена атмосфера.

П.С. На нас ни отмениха Кушадасъ...вместо там, ще спираме в Черна гора... Sad

# 54
Може ли да ми кажете как от Ливорно да стигна до Пиза? знам че има влак някакъв, но от къде се хваща?  newsm78

# 55
  • Варна
Може ли да ми кажете как от Ливорно да стигна до Пиза? знам че има влак някакъв, но от къде се хваща?  newsm78

Аз ходих с автобус от автогарата.

# 56
  • Sofia

Един от красивите острови, странна архитектура, типична за южните острови на Гърция. Доста гейове има. Има едни вятърни мелници, красиви са. Като цяло е красиво място с особена атмосфера.

П.С. На нас ни отмениха Кушадасъ...вместо там, ще спираме в Черна гора... Sad

Благодаря!
Не съжалявай за Кушадасъ! Сигурно е за добро!

# 57
Лично мнение-Черна гора е по-живописна и има прекрасни неща за разглежданедокато Кушадъсъ с Ефес са едни руини ,че и ако е пек ooooh! Не омаловажавам Ефес,но основните му красоти са в музея му във Виена,а на място, малкото което е останало ConfusedХрамът на Артемида е една фантазия насред полето т.е. реално няма какво да се види и остава Къщата на Дева Мария.Е, там ако си напишеш желание се сбъдва-при мен се сбъдна ,де Laughing Успех и приятни пътувания!

# 58
  • Варна
остава Къщата на Дева Мария.Е, там ако си напишеш желание се сбъдва-при мен се сбъдна ,де Laughing Успех и приятни пътувания!

Къщата е камуфлаж и няма нищо исторически вярно.
Бока Которска е красив фиорд - единствения в Средиземно Море и Котор е красив докато Кушадасъ е доста стандартен турски грАд , не съжалявайте , дори е по - добре.

# 59
  • София

Разликата е в посещение с круиз ако не си бил... Или самостоятелно посещение за повече дни.

Когато си с круиз имаш часове, които е най-добре да се използват за разходка ....

Малката Венеция

Тесните бели улички

Мелниците

Заведенията

Всичко наоколо

И денят си отива.....
При добра организация и часовете са повече се отива по вода до Dilos и околности.
Манастира Panagia Tourliana ... Jeep Safari ...
Ако е втори круиз и това е видяно се отива до Ano Mera извън крайбрежието. До някое от рибарските селца, венецианските руини и фара.
Следващото е винен тур с дегустации както на вино, така и на узо.
Също така е възможно посещение и на съседния остров Тинос.
И на последно място слагам плажовете защото тях ги има по цяла Гърция, а другото не.

Може ли да ми кажете как от Ливорно да стигна до Пиза? знам че има влак някакъв, но от къде се хваща?  newsm78

Влака се хваща от Livorno Centrale, но е далеч от порта. Трябва да ползваш автобуси до там или такси.
Виж как ТУК

За автобуси виж ТУК  да не пиша...

Общи условия

Активация на акаунт