КРУИЗИ /тема 8/

• 117 446
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте! Разглеждам оферти за круизи на Pullmantur cruises.... Някой пътувал ли е с тях и може ли да сподели впечатления?

# 271
Здравейте! Разглеждам оферти за круизи на Pullmantur cruises.... Някой пътувал ли е с тях и може ли да сподели впечатления?

и аз разглеждам, но едно само ми стана ясно-цената в началото изглежда примамливо изгодна и накрая нещо не ми се връзва. иначе не съм пътувал с тях. четох мнения тук във форума, че корабите са по-старички и атмосферата е повече купонджийска, защото пакетите напитки им са или вкл. в цената или по-евтини. аз се бях ориентирал към канарски острови с кораб хоризонт или зенит, не помня точно, но се отказах. сега следя на други компании цената ....тва е което знам, ако съм бил полезен-ок

# 272

Аз преди 8год. , обаче ми е старо инфото  Wink,
Из Карибите тръгване и връщане Аруба , беше ол инкл. , предимно испанци французи на кораба съответно беше супер хипер купон, по коледа и н.г. бях , храната беше рога на изобилието върнах се отпочинала , черна, и 4кг.по дебела...Но щастлива!
По островите се самоорганизирахме и не сме ползвали корабните екскурзии.
Пътуваше се стандартно.. нощем на следващия ден, си на нов остров до вечерта.
В каютите се чистеше по 2 пъти на ден, всичко беше на DOVE ...ш+б+лосион за тяло.

# 273
И аз следя за Канари за януари. Ако някой попадне на оферта да пусне. Проблемът при мен е, че там са около 12 дена а, аз мога 7 дена за самия круиз да отделя...

# 274
Domino25,
Също гледах Канарски острови с Pullmantour за декември 7 дни - 350 лири вътрешна каюта, ол инклузив. Корабът е Хоризонт. Пише, че включва пристанищни такси. За service fees не намерих информация. Има ли такива? И какво още трябва да се добави към цената?

# 275
И ако може малко помощ за придвижването от София до Тенерифе или Гран Канария.

# 276
Благодаря на всички отзовали се за Пулмантур. Аз разглеждам оферти през техен френски оператор или посредник/не знам точно/ - Croisieres de France, и според тях, service fees не са включени в цената. Заплащат се допълнително и са в различен размер, в зависимост от дължината на круиза - нещо от рода на 80 евро за 8 дни за човек.
А има ли някакъв дрес код, гала вечери и други официалности на круизите на Пулмантур?

Относно Канарските острови, ние пътувахме из тях миналия януари на 7-дневен круиз, с AIDA. Тръгнахме от Лас Палмас, а дотам летяхме - София-Мадрид и после Мадрид-Лас Палмас.

# 277
Вече имаме два круиза с кораба Хоризонт на Пулмантур. Вярно е, че е старичък, но маршрутите са хубави, а цената е без коментар - като се има предвид, че са включени напитките. Бакшишите са приблизително 10 евро на ден и не са включени в цената. Храната е вкусна и разнообразна, предимно френска кухня. Дрескодът е кежуъл, дори в ресторанта. Пътниците са предимно френски пенсионери, основният език е френски. Асо имате други въпроси - питайте.

# 278
  • sofia
До Гран Канаря летяхме през Милано с Уиз и после с Райън до там!

# 279
До Гран Канаря летяхме през Милано с Уиз и после с Райън до там!
Уиз вече имат полети до Тенерифе суф от летище Отопени Букурещ.

# 280
  • София
На линия съм след пътешествие суша-вода-въздух…

След поредно пристигане във Венеция да ви кажа новостите.
За People Mover вече писах, но сега повече със снимки:

Прекрасно удобство, което върши работа както до порта, така и до паркинга Трончето.
Намира се на Пиацале Рома в паркинга на площада.

Купувате билети от машините по 1,50 евро. Същите билети важат 75 минути и ако трябва и сте във времето може да ги ползвате за Mover, автобус и трамвай/също ново нещо, за което ще ви кажа/.

За багажа имате асансьор, както и ескалатори. Спирките са три. Ако отивате на круиз слизате на първата след пиацата. Ако идвате с кораб се качвате на порта и слизате на пиацата. Всичко става за минутки.

След като слезете на порта трябва да отидете до входа и да си покажете документите за круиза. При излизане просто отивате на Mover.

Повече снимки вижте ТУК

Скрит текст:
Зациклиха темите без Блед. Да не говорим, че при магеланците  направо пропаднаха без нея. А и аз имам въпроси. Къде гледате круизите от Пирея ?
За корабни екскурзии много зависи къде се намираш. При някои случаи са нужни.

Зависи какви круизи се търсят.
Графика може да се види в http://www.cruisetimetables.com/cruises-from-piraeus-athens-greece.html
или в http://www.travelweekly.com/Cruise/Cruise-Search?port=246806
Ако са гръцките в техния сайт http://www.celestyalcruises.gr/el
Ето и един местен  http://www.dolphin-hellas.gr/cruises-greece/
Могат да се търсят и на много други места по компании и региони...

Скрит текст:

За Pullmantur пиша вече няколко пъти, ето малко от написаното...
Скрит текст:
Компанията попада под средно ниво. Ползва се най-много от испаноговорящи.
Нормален круиз, с испански акцент.
Корабите имат и Grand Class, където се ползват доста привилегии.
Premium Pack и т.н.
Придобита от Royal Caribbean, разполага със стари кораби, реновирани.
Monarch е от 1990 година. Претърпял е доста ремонти и реновации.
Известен с това, че на него за първи път има жена-капитан на круизен кораб.
И още, че през 2006 г. намират мъртъв капитана му/38г.- естествена смърт/ в каютата си.

Независимо от всичко, Pullmantur имат круизи, които буквално са без пари, или само на такси. Ако не сте много капризни, целта е маршрута най-вече, спокойно може да обиколите доста точки от света с тях.
Как си представяте пътуване All Inclusive Barcelona – Marseille, което струва само 9 евро ?

Относно депозит за каюта/капаро/, това е стандартна практика на почти всички компаниии. В началото на круиза се отваря кредитна сметка, финансирана от вашата карта с ваше съгласие и документ, Ако сте без карта се прави паричен депозит. Той е различен както на компании, така и на маршрути, дължина, район и т.н./примерно 300 евро/.

Такси обслужване- Gratuities/administration and service taxes/ са около 10 евро на ден, като много често са безплатни като бонус. За 7 дни таксата е 72 евро, поне така беше. За други круизи е $ 100 USD за 7 дни. Като варира от дните на круиза. Прибавят се автоматично към сметката ви.

Пакетите са вид отделно плащане и услуга, не са задължителни.
All Inclusive не е за всеки, трябва добре да си направите сметката, дали ще ви струва по-малко или въобще не ви е нужен. Всичко зависи от това какви консуматори сте и на какво ?
Често се дават пакети като бонус от кораб, четете внимателно.
Pullmantur предлага и All Inclusive круизи/най-вече за UK/, които включват абсолютно всичко:
Ship accommodation
All meals in non-speciality restaurants
Onboard bars and lounges
Live music
All non-alcoholic beverages*
Alcoholic beverages including some premium brands*
Kids’ Activities
Most onboard entertainment
Gymnasium and jogging track
Basketball court and table tennis where available
Library
Disco
Poolside entertainment
Port charges
Gratuities
All Inclusive е задължителен за всички пътуващи в една кабина.

Скрит текст:
Да се запиша, че нещо ви изпуснах... Може би следващата година с ваша помощ ще осъществя и първото си круизно пътуване Hug
Блед  bouquet Hug

Хайде де, откога те чакаме !!!   bouquet

# 281
Moля за съвет! Харесахме круиз: "Име на кораб: MSC OPERA  Маршрут: Хавана , Хавана , Хавана , Монтего Бей , Джорджтаун , Козумел , Хавана " с вкл. полет. Какво да предвидя като сума за напитки на кораба? Заслужава ли си да се предплати някакъв пакет напитки?

# 282
Moля за съвет! Харесахме круиз: "Име на кораб: MSC OPERA  Маршрут: Хавана , Хавана , Хавана , Монтего Бей , Джорджтаун , Козумел , Хавана " с вкл. полет. Какво да предвидя като сума за напитки на кораба? Заслужава ли си да се предплати някакъв пакет напитки?

Ако пиете умерено - по чаша вино вечер, няколко бири, кафета и един коктейл дневно, сумата е около 300 долара за 7 дена за 2-ма. Средно питиетата са около 8 долара на чаша, зависи си от питието разбира се. Еспресото е около 2 долара.

# 283
  • Варна
Bled добре дошла!
Нашия круиз наближава. Най-накрая започнах да се настройвам пътешественически и наистина вече нямам търпение. Това ще ни е първи круиз и се надявам да останем доволни.

# 284
  • София
Bled добре дошла!
Нашия круиз наближава. Най-накрая започнах да се настройвам пътешественически и наистина вече нямам търпение. Това ще ни е първи круиз и се надявам да останем доволни.

Желая ти страхотен круиз !!!

ПРОМОЦИИ

Кариби ноември Last Minute

7 дни

Adonia

180 евро

Empress of the Seas

199 евро

Norwegian Jade

225 евро

Nieuw Amsterdam

270 евро

Moля за съвет! Харесахме круиз: "Име на кораб: MSC OPERA  Маршрут: Хавана , Хавана , Хавана , Монтего Бей , Джорджтаун , Козумел , Хавана " с вкл. полет. Какво да предвидя като сума за напитки на кораба? Заслужава ли си да се предплати някакъв пакет напитки?

Ако консумирате всяка вечер поне бутилка вино на вечеря си заслужава пакет.
Същото е и с другите напитки включени в пакети.
Абсолютно личен избор спрямо вашата консумация...

Виж цени...MSC

Скрит текст:

И т.н.

Общи условия

Активация на акаунт