КРУИЗИ /тема 8/

• 117 421
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
domino25,
ние обикновено не се разправяме с рецепцията - просто не си оставяме куфарите за изнасяне, а си ги влачим сутринта сами и излизаме, когато ни е нужно - в твоя случай можеш да излезеш първи. Peace

ТОВА СЪЩО Е ХИТРО РЕШЕНИЕ
но на някой кораби особено по-големите имат едни сложни процедури по организирано извеждане от кораба да не струпвали много пасажери. Така например на Хармония на моретата на роял кърибиън бяха направили една дълга процедура по слизане в Барселона, но въпреки това автобусите на пристанището и такситата не успяха да поемат трафика и ние вървяхме пеш с куфарите по моста до следващата спирка на автобусите, която беше чак до колоната на Колумб. Но както и да е, Коста не са роял, пък и кораб Магика е с по-малко пасажери и може би не чак толкова педантичен към това. купувам билети за влака за 10.30 и толкова. Благодаря на всички за съветите и подкрепата!!! 

# 571
  • Бургас
Здравейте, предстои ми да организирам бреговите екскурзии по нашия маршрут и искам отново съвет-дали да вземем предлагащите се от кораба или там на место ще можем да се справим индивидуално.
Стоповете са следните:

Nassau, Bahamas :
Atlantis - Discover Atlantis Tour – 47 евро – Тук държим да разгледаме Алантис.Въпросът ми е дали пристанището е близо до хотела и ако не-как да стигнем до там,няма ли да е голяма навалица за таксита,все пак над 5000 човека ще се изсипем само от нашия кораб... newsm78

Здравей, мога да ти отговоря за Насау само. Пристанището е далеч от хотела, имаше микробусчета които отиват до хотела и струваха по 4 $ на човек ако се не лъжа. Ходила съм 2011г. В хотела има няколко варианта, зависи какво искаш да разгледаш, ние с малкия разгледахме аквариума, но цената отново не съм сигурна мисля че беше около 30-40 долара.

# 572

[/quote]
Здравей, мога да ти отговоря за Насау само. Пристанището е далеч от хотела, имаше микробусчета които отиват до хотела и струваха по 4 $ на човек ако се не лъжа. Ходила съм 2011г. В хотела има няколко варианта, зависи какво искаш да разгледаш, ние с малкия разгледахме аквариума, но цената отново не съм сигурна мисля че беше около 30-40 долара.
[/quote]

Здравей,това много ме улеснява в решението,защото ние искаме точно аквариума,а в тази екскурзия е включен и то на приблизителна цена,плюс транспорт до там и обратно.
Благодаря много за споделеното мнение.  bouquet

# 573
  • sofia
Искам да споделя как изпуснахме влака в Ла Специя, кораба акостира в 8ч, нашите ленти бяха за 9ч, познайте, мина цвета на лентите, но куфарите ги нямаше. Билетите за влака бяха за 12,30ч, е багажа дойде в 12,20ч.

За това препоръчвам да не си давате куфарите или самата аз не бих ги дала никога повече.

# 574
Искам да споделя как изпуснахме влака в Ла Специя, кораба акостира в 8ч, нашите ленти бяха за 9ч, познайте, мина цвета на лентите, но куфарите ги нямаше. Билетите за влака бяха за 12,30ч, е багажа дойде в 12,20ч.

За това препоръчвам да не си давате куфарите или самата аз не бих ги дала никога повече.
Вече решено при мен. И така ще сме с един куфар и два ръчни багажа няма да ги пускам да ходят на лентата. Миналата година на Хармонията от Саутхептън не успях да видя или някак пропуснахме да си дадем куфарите на качване и си ги търкаляхме до каютата.

# 575
  • Варна
Ще си повторя въпроса, че ми е важно. Цена 750-800 Паунда добре ли е или да чакам още за по-ниска? Това е за 2възр+дете круиз през Ноември, тръгване от Рим, западно средиземноморие, 7 дни с Коста.

# 576
Сън не спя да диря оферти. Според вас този круиз на цена в logitravel GBP879 за трима дали е добре. Бих ли могла да го намеря и по-евтино? Italy, France, Spain.
Departure: 04/11/2017
Ship: Costa Pacifica
Description: 8 days from Civitavecchia (Rome)
Category : Inside Premium IP
Cabin: G00000
Passengers: 2 adults, 1 child

Привет Simple Smile От това, което виждам аз, на vacationstogo.com цената на круиза, който спомена, е 681 долара на човек, получаваш борден кредит 200 долара, пристанищни такси включени, само government не са. Прати запитване и ще ти кажат колко са.  На 11 ноември е по-евтин – 633 долара

Този круиз в logitravel.it ако го купиш на по-високата цена 1218 евро общо, получаваш пакет напитки на обяд и вечеря, 0 евро такса за анулация.

По принцип , ако търсиш по-ниска цена, има круиз и на MSC за ноември 509 долара на човек, децата безплатно.

Последна редакция: сб, 14 яну 2017, 00:13 от TripTip

# 577
  • Варна
Сън не спя да диря оферти. Според вас този круиз на цена в logitravel GBP879 за трима дали е добре. Бих ли могла да го намеря и по-евтино? Italy, France, Spain.
Departure: 04/11/2017
Ship: Costa Pacifica
Description: 8 days from Civitavecchia (Rome)
Category : Inside Premium IP
Cabin: G00000
Passengers: 2 adults, 1 child

Привет Simple Smile От това, което виждам аз, на vacationstogo.com цената на круиза, който спомена, е 681 долара на човек, получаваш борден кредит 200 долара, пристанищни такси включени, само government не са. Прати запитване и ще ти кажат колко са.  На 11 ноември е по-евтин – 633 долара

Този круиз в logitravel.it ако го купиш на по-високата цена 1218 евро общо, получаваш пакет напитки на обяд и вечеря, 0 евро такса за анулация.

По принцип , ако търсиш по-ниска цена, има круиз и на MSC за ноември 509 долара на човек, децата безплатно.

Направо ме разби, аз явно няма да се науча да търся круизни оферти, а толкова много ровя къде ли не. Бюджетът ни за круиза с таксите е 1500-1800лвза тримата. Иска ми се тръгване от Рим, че поне от летището до Термини ми е познато, но като чета май и Геноа и Венеция не са проблем. С детето не ми се иска много прехвърляне по маршрута.

# 578
Така е, пада ровене  Grinning По принцип може да видиш и круизи за 4-5 нощи, в момента има за 1000-1200 лева общо, от Савона на Коста. Иначе до там се стига с влак от Милано. До Генуа - също с влак от Милано.

# 579
  • Варна
Така е, пада ровене  Grinning По принцип може да видиш и круизи за 4-5 нощи, в момента има за 1000-1200 лева общо, от Савона на Коста. Иначе до там се стига с влак от Милано. До Генуа - също с влак от Милано.
Благодаря! Ще ги прегледам и тях. Днес намерих интересна оферта от Геноа, но пък на Уиз нямаше цени за Ноември до Милано, та се зачудих дали е твърде рано или не летят тогава...
Иначе основното ми притеснение беше съвсем непознатото летище и придвижване от другаде, различно от Рим. Но май ще трябва да се престраша.

# 580
Може да видиш RyanAir - цените са 120 лева на човек от София Simple Smile

# 581
До сега не съм резервирала круиз от чужда компания . Харесах един от http://www.cruisenation.com/ с включени полети от лондон и 2 дни безплатно във Венеция. Някой ползвал ли е такива оферти и дали организацията да се лети до Лондон и присъединяване към група е по-удачно или направо към началната точка да се придвижва ме.  Предполагам не е проблем да отидем направо в хотела във Венеция. В момента цената в Бг е по висока и без допълнителните дни.

# 582
  • Пловдив
До сега не съм резервирала круиз от чужда компания . Харесах един от http://www.cruisenation.com/ с включени полети от лондон и 2 дни безплатно във Венеция. Някой ползвал ли е такива оферти и дали организацията да се лети до Лондон и присъединяване към група е по-удачно или направо към началната точка да се придвижва ме.  Предполагам не е проблем да отидем направо в хотела във Венеция. В момента цената в Бг е по висока и без допълнителните дни.
За да резервираш през тях, е необходимо да им се обадиш по телефона. Наскоро ми се случи да им изпратя запитване, не може да се плати он-лайн, отговарят ти /ако въобще решат, защото миналата година не ми бяха отговорили даже/, дали е свободно и каква е цената, но ти пишат, ако искаш да резервираш, обади се на еди-кой си телефон. Смятам ,че е направено заради полетите и престоите, явно по някакъв начин искат личен контакт. Иначе аз не съм резервирала, Блед е споменавала, че ги е ползвала, за друг не помня. Смятам обаче, че трябва да си ползвате самолета от Лондон. Във всеки случай ги питайте за това дали може направо в хотела, да не се сметне no show.
Гери, качване от Генуа мисля, че ще ти е лесно, круизния терминал е много близо до гарата, на пешеходно разстояние, а и такси да си хванете, ще е доста евтино. Много по-удобно е от Чивитавекия, която е на девет дена път с камили от Рим. Сега, друг е въпроса финансово кое е по-изгодно.

# 583
  • Варна
За cruise nation наистина трябва да се говори директно с тях по телефона. Аз миналата година бях харесала една оферта, но като им звъннах се оказа, че за трима не може тази каюта. Обясних че детето спи при нас на леглото дори като с е си вкъщи, тогава беше и още по-малък -не, не можело така. Както и да е съответно пратиха ми оферта с цена, но изобщо не ме устройваше. Та така с тях- искат личен контакт.
А за Геноа и Рим мъжа ми не е навит да се мъкнем през девет планини в десета и затова сега гледам от Барселона, но общо взето си харесах круиз и кораб и период. При нас просто много път ще стане наистина особено на отиване Варна-София-Милано-Геноа в рамките на 24ч с 4годишен разбойник малко екстремно ще започне круиза Simple Smile . На връщане при всички случаи ще имаме преспиване в хотел и малко по-спокойно ще се придвижим надявам се.
Та така, мисля да сме с MSC Meraviglia вече кога през ноември ще уточним. Vacationstogo предлагат депозит сега само $100 и доплащане до края на Август. Ще имам време да обмисля всичко, че то се знае покрай круиза разходите са поне още толкова...

# 584
Ние миналата година ползвахме трансфер от летището в Милано до пристанището в Генуа с MSC. Излезе ни по-евтино отколкото, ако бяхме пътували с автобус до Милано и после с влак. Хората ни чакаха на летището и ни стовариха директно пред кораба. Багажи също не сме мъкнали - взеха ги на летището и си ги получихме в каютите. Това също е вариант.

Общи условия

Активация на акаунт