КРУИЗИ /тема 8/

• 117 365
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Бибонче, храненето на кораба не е столово хранене все пак  Grinning. Има меню, всеки ден се сменя, като вечерите се различават по някакъв признак, дали регион на Италия /при Коста/, дали по вид кухня /азиатска, американска, италианска, френска/ при други компании, отделно освен сменящото се меню  и отделно всеки ден еднакви неща - /например пилешки гърди, свинско , лазаня, друг вид паста, такива традиционни ястия за хора, които не обичат различни кухни/ и от менюто си избираш - от 3-4 вида предястия, салати, антипасти, супа, основно, десерт, като в италианските компании менюто обикновено е 5-6 степенно, в американските е 3-4. Може да си избираш от всяка стъпка по едно /е, сигурно може и по две, не сме пробвали всъщност, ама то няма смисъл/. Та, по този начин с някои хора ще ядеш еднакво, с други не, кой каквото си е харесал. Това в основния ресторант, на блок-масата си е обикновена блок-маса.
Теа, пътувала съм по този маршрут без Савона, ноември и септември. Времето беше прекрасно. Лично аз февруари бих избрала Канарски острови, Мадейра, където е доста по-вероятно да е по-хубаво времето. В Средиземно море не бих пътувала между декември и март. Но, при добър късмет, е много възможно да е меко времето. По-притеснителни за мен са ветрове и вълнения, не знам обаче кога са вероятни.
Гери, в никакъв, никакъв случай! Безумно малко време сте оставили за някаква промяна, просто е ОГРОМЕН риск. Аз дори не бих рискувала да се кача на кораба в последните 5 минути. Да не говорим, че ако отпътува в 18, вас трябва да ви искат най-късно в 16 там. Няма да стане просто, виж някакъв вечерен полет до някъде в Италия след работа, без да гърмиш отпуска, после ще намериш вариант да отидеш навреме.  Peace

# 616
  • Варна
Ох идвам да поплача на вашето рамо Sad Вдигнаха цената на круиза, който харесах. От два дни ръчкам агента от vacationstogo да ми отговори за трансфера, дадох му данните ми за резервация още вчера, той се мотае и накрая ей сега чан като ми звънна по телефона и аха да платя каза, че цената е вече с $200 по-висока. Тя така си беше над бюджета ми, сега вече съвсем. Много ме е яд, знам че вината не е само на агента, трябваше и аз повече да го бутам, никой не може да гарантира цената докато не се плати капаро и осъзнавах риска, но въпреки всичко съм разочарована....

Оставам си с търсенето на круиз, който да е през Октомври/ Ноември да включва Малта и Испания и да е до към $1200.00 крайна цена за двама възрастни с дете. Пък ако може на MSC Meraviglia ще е най-добре.

# 617
Ох идвам да поплача на вашето рамо Sad Вдигнаха цената на круиза, който харесах. От два дни ръчкам агента от vacationstogo да ми отговори за трансфера, дадох му данните ми за резервация още вчера, той се мотае и накрая ей сега чан като ми звънна по телефона и аха да платя каза, че цената е вече с $200 по-висока. Тя така си беше над бюджета ми, сега вече съвсем. Много ме е яд, знам че вината не е само на агента, трябваше и аз повече да го бутам, никой не може да гарантира цената докато не се плати капаро и осъзнавах риска, но въпреки всичко съм разочарована....

Оставам си с търсенето на круиз, който да е през Октомври/ Ноември да включва Малта и Испания и да е до към $1200.00 крайна цена за двама възрастни с дете. Пък ако може на MSC Meraviglia ще е най-добре.
Виж на сайта на MSC но избери опцията за англичани, днес гледах на 01.10 от Генуа за Меравигия 649 паунда, но за вътрешна незнам дали позволява настяняване на дете.

# 618
  • Пловдив
.Гери , има много време до тогава, категорично ще излезе ниска цена! Непрекъснато има промоции, за Средиземноморието пък съвсем, цените категорично ще падат пак, особено пък ако не си се тръшнала за конкретен кораб. Във всеки случай, за Меравиля през Круизнейшън имаше цени доста ниски дори, с включен полет от Лондон. Следи и вивавояж, много лесно се резервира при тях, отделно проверявай и при нашите агенции. А полетите не са ти дерт, при лоу кост компаниите няма зависимост да си купуваш най рано най-евтин билет. Спойойно,всяко зло за добро!!!! Ще го направиш И по-евтино И по-хубаво!

# 619
никога до сега не съм резервирал круиз от  чужди сайтове, но май ще ми се наложи за това лято и есен, намира нещо изгодно във вива вояж, моля ви кажете как резервирате там, нещо не разбирам май. иска ми купон за отстъпка, мейл адрес, но и обаждане по телефон, защо?

# 620
  • Пловдив
,домино, , летния круиз си взех от вива вояж. Не искат разговор,освен ако не е дадена ооферта без цена и да пише кол нау, иначе в обези квадратчета попълваш само възраст и имейл, не помня за телефон, после ти се отваря прозорче с каютите,от които можеш дабизбираш и си я избираш. ако е гарантирана , по-натам ще ти я кажат. Плащаш и готово. Няма никакъв проблем с тях, много лесно се работи,няма нужда да си говорите по телефона.
 Peace

# 621
,домино, , летния круиз си взех от вива вояж. Не искат разговор,освен ако не е дадена ооферта без цена и да пише кол нау, иначе в обези квадратчета попълваш само възраст и имейл, не помня за телефон, после ти се отваря прозорче с каютите,от които можеш дабизбираш и си я избираш. ако е гарантирана , по-натам ще ти я кажат. Плащаш и готово. Няма никакъв проблем с тях, много лесно се работи,няма нужда да си говорите по телефона.
 Peace

да, депозита плащаш веднага с карта, нали. А окончателното плащане е повече от 60 дни/посочено ти е на коя дата/ преди круиза. Билета го получаваш предполагам на мейла. Това е английски сайт/агент/ и може да купуват и българи от тях. Ти вече имаш ли пътуване през тях. Всичко беше ли наред.

# 622
  • София
да, депозита плащаш веднага с карта, нали. А окончателното плащане е повече от 60 дни/посочено ти е на коя дата/ преди круиза. Билета го получаваш предполагам на мейла. Това е английски сайт/агент/ и може да купуват и българи от тях. Ти вече имаш ли пътуване през тях. Всичко беше ли наред.
Аз лично съм много доволна от Вива - десетина круиза сме буквали при тях.
Ако имаш второ плащане задължително ще ти се обадят по телефона - такава им е практиката.
Всичко по мейл можеш да уточниш с тях - много лесно и коректно.
Препоръчвам ги! Peace

# 623
  • Пловдив
Да,имам. Всичко беше наред, уведомяват те и когато дойде време за паспортни данни, уеб чек ин и т.н. На мен ми се наложи даже да говоря по телвфона с тях,тъй като първото ни плащане на една каюта не мина, та после исках да правя нова резервация и нова каюта да плащам, те пък се опитваха да оправят старата, та говорех със сто човека, всички бяха много любезни и много кооперативни. И други хора са ги ползвали, поне за мен е много юзър френдли начина им на работа, човек може да си свърши всичко он лайн  изключително лесно.

# 624
От последните часове: четвъртият  " оазис клас " кораб на Роял Карибиън ще се казва Симфония на моретата и ще бъде пуснат на вода през 2018г. , отново с първи плавания в Европа. Чудесна новина!

# 625
  • Пловдив
От последните часове: четвъртият  " оазис клас " кораб на Роял Карибиън ще се казва Симфония на моретата и ще бъде пуснат на вода през 2018г. , отново с първи плавания в Европа. Чудесна новина!
О, Не знам дали ми вярваш, но ми направи деня! Ако ти кажа, че мъж ми така е влюбен в Хармони, че си я следи всеки ден къде се намира  hahaha, там си е свалил някакво приложение ли е ,какво е, ама знае къде е по всяко време. Сега като кажа, че ще има пак такъв кораб, направо познай дали няма да букнем, независимо дали ще е пак по същия маршрут! супер новина!

# 626
О, Не знам дали ми вярваш, но ми направи деня! Ако ти кажа, че мъж ми така е влюбен в Хармони, че си я следи всеки ден къде се намира  hahaha, там си е свалил някакво приложение ли е ,какво е, ама знае къде е по всяко време. Сега като кажа, че ще има пак такъв кораб, направо познай дали няма да букнем, независимо дали ще е пак по същия маршрут! супер новина!
И при мен е така. Чакам с нетълпение следващият кораб на роял, няма значение че ще повторим маршрута. Кораба е един отделен маршрут-дестинация. Само като си спомня за леденото шоу и водните акробати, бездната, зип лайн......оф спирам.

# 627
  • Варна
Не мога да повярвам- резервирах круиз! Благодарение на съфорумка открих моя круиз на все още ниска цена. Толкова е далече датата (5ти Ноември), че чак ми се вижда като никога, но ще имам за какво да си мечтая и да планирам.
Очаква се Цирк Дю Солей да имат представления на борда- ако успея да гледам някое мисля, че ще почина от кеф- няколко дългогодишни мечти ще се сбъднат на куп. Но, само здраве да има, че с дете на път ...

# 628
Разкажи, какво , къде, как и пр.

# 629
  • Варна
Разкажи, какво , къде, как и пр.
MSC Meraviglia - най-новия кораб, очаква се това лято да го пуснат. Нашия маршрут е 05 Ноември  Генуа- Неапол- Месина- Валета- ден на море-Барселона-Марсилия-Генуа. Всичко общо за тримата $1236.00 дадох сега $98.00 депозит и останалото до края на Август.
Този вариант напълно ме устройва като плащане защото мога да дебна и за още по-ниска цена ако излезе по-нататъшното, а в същото време си имам и нещо резервирано, за да знам да гледам и за самолет, хотел.

От всички опции се спрях на този кораб и маршрут, защото Октомври/Ноември са ми най-удобни за екскурзии в чужбина от към отпуска, климат, цени. А мечтата ми беше да посетя Малта (дано не се разочаровам) и Барселона. Освен това кораба ще бъде чисто нов и в крайна сметка си казах "като ще е гарга да е рошава" Simple Smile

Избрах каюта Фантастика. На места чета, че от лято 2017 ще предлагат и малък пакет напитки с нея, на други места чета че това ще е само за САЩ и Канада, на други места пише, че ще е за всички кораби. Ще поживеем ще видим Simple Smile
Та те така. Сега започва голямото планиране....

Общи условия

Активация на акаунт