КРУИЗИ /тема 8/

• 117 328
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
  • around the world, where the heart belongs
Да, наясно съм, че 100-300 евро е добра цена, просто се чудех дали в сезон юни месец може да се намери last minute цена до 350 евро например, а не само в месеците октомври-април Simple Smile Ако попаднете на такива бихте ли споделили , аз се оглеждам, но все пак повече хора, повече възможности за намиране оферти.

# 721
Здравейте,
 Със семейството сме решили да си направим един круиз, та имам една чуденка. Тъй като круиза тръгва от Генуа се чудя, дали да летя до Милано в деня на круиза и от там до Генуа с влак (Полета на wizz каца в 7:45 в Милано)? Или да предвидя нощувка в Генуа?
Благодаря Ви за отговорите. Simple Smile

# 722
  • Варна
Здравейте,
 Със семейството сме решили да си направим един круиз, та имам една чуденка. Тъй като круиза тръгва от Генуа се чудя, дали да летя до Милано в деня на круиза и от там до Генуа с влак (Полета на wizz каца в 7:45 в Милано)? Или да предвидя нощувка в Генуа?
Ние също се качваме от Генуа и преди няколко страници попитах същото. Разубедиха ме. Аз се опитах да си направя график, но нещо твърде на косъм ми се струва...
Виж само- Кацане 7:45ч, в зависимост от натовареността имате придвижване и паспортна проверка- взимате багажа след към 30-40мин най-рано. Да речем в 9ч си хващате транспорт до гарата в Милано, което е още един час. От там в към 10:30ч хващате влак до Генуа и след 2ч пристигате. От гарата до порта е приблизително 30-40мин пеша. Т.е. в 13:30ч най-най- рано може да сте при кораба. Обаче, всяко едно забавяне - не излезе багажа на време, влака закъснее, не дай Боже стачкуват, объркате се на някоя от гарите и край. Натрупва се забавяне, което може да е фатално.
Иначе и на мен ми се искаше да спестя едни пари за нощувка Sad

# 723
  • Пловдив
Кotaruk, на прима виста изглежда добре времето. Провери в колко часа има влак от Милано Чентрале, а може да видиш дали има и от Бергамо/там кацат уиз/. Предвиди и пине час за трансфера до Милано,ако няма влак през Бергамо. Аз лично бих рискувала,макар и с еедно наум. Закъснее ли полета, има ли стачка на влаковете ... гориш. Други момичета я правят тази врътка, да кажат колко време им е отнело. Хубаво е до 15-15.30 да си на кораба. Пак казвам, в нормалния случай смятам,че всичко ще е наред.

# 724
Благодаря, дами! До круиза има още доста време, така че ще я мисля. Ще видим и какво ще каже главнокомандващия де  Laughing

# 725
  • Варна
Единствения риск е да не закъснее УИЗЗ.Всичко останало не е проблем.даже е реално още в 12 - 12 30 да сте в Генуа.Другия вариант защо пък да е лош - спестените пари за нощувка ще ви дадат 1 ден в прекрасната Генуа.

# 726
Според мен пък най-големият риск е влакът. От десетките пъти, в които съм ползвала италиански влакове, поне в 50% е имало забавяне, къде по-малко, къде повече, къде редовните стачки изобщо без влакове за деня. Редовно ми пилят нервите, но пък може моят късмет да си е такъв с тях.
Аз съм правила кацане и качване на круиз в Генуа в един ден, но беше с трансфер от кораба, който букнах допълнително. Преди това предвиждах да си пробвам късмета със самостоятелно пътуване, но без колебание си направих застраховка и бях предвидила резервен вариант как да догоня кораба на следващия ден, ако се наложи.

# 727
И според мен може да се кацне същия ден, но за най - голяма сигурност със запазен трансфер от кораба.

# 728
Както казах за и Петър рисков е само полета.

# 729
  • Варна
И според мен може да се кацне същия ден, но за най - голяма сигурност със запазен трансфер от кораба.

трансфер до Бергамо няма .
Трябва да си голям карък Милано - Генуа да закъснееш 5 часа с влак (то да не е януари в България Simple SmileSimple SmileSimple Smile, все едно винаги да слагаш в плановете да изригне вулкан в Исландия и седмица в Европа да няма самолети
я по ведро Simple Smile

# 730

трансфер до Бергамо няма .
Трябва да си голям карък Милано - Генуа да закъснееш 5 часа с влак (то да не е януари в България Simple SmileSimple SmileSimple Smile, все едно винаги да слагаш в плановете да изригне вулкан в Исландия и седмица в Европа да няма самолети
я по ведро Simple Smile

Има трансфер обаче от Централна Гара Милано, а нали може да се лети и до Малпенса...Оттам също се предлагат трансфери.

# 731
Здравейте,

Зависи колко голямо е семейството. Когато круиза тръгва от Генуа или Венеция и се връща отново там ние ходим с кола. Въпрос на сметка и удобство.

# 732
  • Варна
Ако на някой му се ходи в Дубай има хубава оферта -7 дни ОАЕ 259 паунда.

http://www.logitravel.co.uk/cruisesshowcase/Cruise/Index/168386? … p;categoria=12307

# 733
Ние сме били точно на този с Коста, тръгващ от Дубай миналата година в края на януари. Много добре беше круиза, спокойно море в залива, достатъчно време по спирките за разглеждане. Има и добри цени на самолетните билети за Дубай.

# 734
За съжаление не излизат свободни кабини на най-ниската цена, но пък на малко по-високата има още  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт