от доста време ви чета, но сега реших да се регистрирам, защото искам да ви попитам някои неща и съм притеснена.
Бременна съм в началото на 8 месец и преди няколко седмици влизах в болница за няколко дни на системи заради контракции и леко скъсена шийка. Такива имам още от 5-ти месец, но само под формата на стягания, без никаква болка. Понеже зачестиха се наложиха системите, от които сякаш облекчението беше минимално. От тогава съм на магнезий 3 пъти на ден по 2 таблетки и никакъв ефект. Проследяващият ме лекар каза да почивам повече. Въпреки лекарствата стяганията продължават. Когато стана дори до тоалетната, усещам кожата на корема много опъната и даже не знам дали това е контракция или не. Вече почвам много да се тревожа, а понякога ми се налага да изляза да свърша нещо (без почти да ходя и да се натоварвам), а аз само се притеснявам, че коремът ми е твърд и си мисля неприятни неща.
Има ли бъдещи мами със същите усещания като мен? Настоящите мами също да кажат, ако и при тях се е случило така. Според вас има ли някакъв начин за облекчение на тези стягания, когато лекарствата не помагат? При мен топлият душ облекчава, но за малко.
Прегръщам ви силно и ще се радвам да споделите.
Аз си спомням, че ги имах още от 6-7 месец нататък, редовно ми се вкоравяваше тумбака. Доколкото знам, стига да няма болки, всичко си е в реда на нещата. Помня, че си шляпах магнезия до две седмици преди термина. В по-ранните месеци пиех Но-Шпа при нужда. Но подкрепям всеобщото мнение за лежане, лежане и пак лежане! Пазете дивана, момичета, никакво натоварване. Аз направих грешката да посетя семейно мероприятие в твърде напреднала бременност и като резултат родих същата нощ, обаче по трудния начин - спукани води, бебето не беше слязло долу и непродуктивни контракции. Не се пресилвайте и не излизайте даже до магазина.
Да отидеш до тоалетна, да се разходиш до кухнята за нещо за гризкане, да си метнеш един душ, да полееш три саксии на балкона...ето ти един нормален ритъм на движения за деня.