Смятате ли, че ще ни превземат "онези" хора?

• 24 668
  • 252
  •   1
Отговори
# 225
Еми значи пак правим същото- то вече го правим автоматично и несъзнателно, едва ли българин може да е трениран да бъде истински толераст, ще се откаже, като секнат грантовете.

Проблемът е, че виждам как живеещите на Запад я губят тая способност и Системата им влиза под кожата.

# 226
Еми значи пак правим същото- то вече го правим автоматично и несъзнателно, едва ли българин може да е трениран да бъде истински толераст, ще се откаже, като секнат грантовете.

Проблемът е, че виждам как живеещите на Запад я губят тая способност и Системата им влиза под кожата.
Голяма част от западняците се освиниха, разплуха, заспаха и си помислиха, че са гепили Белия Старец за шлифера и той вечно ще ги гали по главичките. Да ама не. Lets plug a bomb in everyone''s ass , както пеят немците от Accept и станаха пророци. Дали точно с бомба отзад ще се събудят Западняците от блажения си сън или по друг начин-ху кеърс....неизбежно е това така или иначе и не може да бъде предотвратено.
 На мен лично изобщо не ми дреме че хубавичкият им стандартец си заминава. В крайна сметка българите знаят, че раят винаги свършва бързо...

Последна редакция: ср, 24 авг 2016, 13:50 от weissbier

# 227
А какво точно ще вземат от нас? Самите те НЕ искат тук, тук няма за взимане, то няма за местните хора, а един новодошъл винаги е отдолу и за него има още по-малко.  Не знам за системата, аз лично никога не съм се изтощавала от образователната система като дете, винаги съм била пред нея. гледайки сегашния ми мъж, ако не го зарежа или той мен, децата ни и те ще са "пред системата" и няма да се изтощават особено. За мен като индивид има един единствен начин да живееш (по начина, по който ти харесва) и той е да си по-добър от другите в това, което правиш.  не си ли на световно ниво, ти няма как да живееш глобалистично и да водиш начин на живот, лишен от ограничения (географски/икономически), а това е животът, който на мен ми харесва.

това е моят личен идеал, касае връзката мен като индивид и социума. От там нататък патагонци, орки, цигани на мен тези хора не ми пречат. Те са част от обществото, в което живея. Жал ми е за тях и толкова.

Това, което на мен лично ми пречи е липсата на безопасност. Харесва ми да мога да се придвижвам когато поискам и където поискам и не искам някой да ме убива и изнасилва. Ако не закачат физическата ми цялост, не ме интересува. Всеки да е такъв, какъто си е. С бурки, с хурки.

# 228
А какво точно ще вземат от нас? Самите те НЕ искат тук, тук няма за взимане, то няма за местните хора, а един новодошъл винаги е отдолу и за него има още по-малко.  

Абсолютно винаги има какво да се вземе ако се стигне до там. 
Дано не се стига до там, че това в България се е случвало много пъти.

# 229
Ох'Аман, прочети си пак постинга- сама си отговорила на някои въпроси. Сама си пример за това, което се случва, за това в кои области се случва завладяването и как точно пречи.

Най-малкото- свърши се с финия, сложен, дори префърцунен западен рай.

Ако искаш устойчивост- винаги трябват ограничения. Ако искаш да си фин, крехък...ето те теб, продукт на системата. Не знам дали такива като теб биха устояли на нашествие, след като целта ти в крайна сметка е главно хедонистична- да ми е гот, да не ме закачат...

# 230

Ако искаш устойчивост- винаги трябват ограничения. Ако искаш да си фин, крехък...ето те теб, продукт на системата. Не знам дали такива като теб биха устояли на нашествие, след като целта ти в крайна сметка е главно хедонистична- да ми е гот, да не ме закачат...
не, целта ми е максимално развитие и липса на ограничения в начина на живот, който водя. родена съм в затвор,  не ми се ще да живея в такъв.  Обичам България, тя и само тя ми е родина, но бих искала децата ми да са граждани на света. А няма как да бъде едностранно. То както англичаните и Брекзит. Няма как те да нямат визи, а същевременно да няма свободни потоци от хора от ЕС.

# 231
Развитие, но в каква посока и какви са целите? Само да миткаш по земното кълбо с лек багаж?

# 232
Развитие, но в каква посока и какви са целите? Само да миткаш по земното кълбо с лек багаж?
казах ти, професионално, (социално и финансово са следствие). иначе всеки иска хем той д аможе да обикаля света, хем никой да не му идва. Но няма начин, всеки иска да ходи на по-богатото и никой не иска бедни гости да му идват. Това е универсално.

# 233
Много крехка област на развитие си избрала. За пет минути всичко може да изчезне, буквално, и да станеш нерелевантна.

Ако искаш да не те завладеят, трябва да имаш някои истински ресурси, не просто финанси и доход за харчене. Трябват ти земя, деца, оръжия, религия и базови познания за няколко области. От тия съставки се прави цивилизация.

Всичко друго е фалш, фурнир и фантазия, че сме много напред и сме елит и никой не може да ни помръдне от позициите.

# 234
Много крехка област на развитие си избрала. За пет минути всичко може да изчезне, буквално, и да станеш нерелевантна.

Ако искаш да не те завладеят, трябва да имаш някои истински ресурси, не просто финанси и доход за харчене. Трябват ти земя, деца, оръжия, религия и базови познания за няколко области. От тия съставки се прави цивилизация.

сирена, не е верно. ирелевантен ставаш, ако гледаш отгоре отгоре. Това са нещата, които бързо се променят. Същината и познанията в тази област, както и във всички други, е фундаментална и бавнопроменяща се, бавнорастяща. демек можеш 150 апа да се напишат на ден, методи на сортиране нови доста по-трудно някой ще измисли, ефективни и модерни структури от данни също така, а вече в основите са съвсем стоманени нещата.
Просто самите "експерти" са от кол и въже и те в голямата си част. ето сега например с тоя дийп лърнинг. ходи и обясни на хората, че това е просто един от мнооого методи в машин лърнинг. Дори хора, които са в ИТ научават фадове и кий уърдс, а не да осмислят и разберат.

Цивилизация се прави с акъл и стратегия, това е основното. Европа заради това е отгоре и винаги ще е отгоре. Хомосапиенса е преборил сумати хуманоиди, само с акъл и хитрост. Всяка голяма европейска държава си има ноухау в различни сфери, които си контролира, а другите обслужват и произвеждат, ползвайки ноухауто на тези държави.

За земя нищо няма д аказвам, защото земята е свята за нас българите. Аз земя имам предоволно, даже не я знам всичката.
 Но другото са измишльотини. Ето Русия има оръжия, Иран има хора. Сравни ги с Германия, Франция, Англия или мъничка Холандия.

# 235
Иран няма хора, повечето от тия държавици имат полусъзнателни маймуни. Бройка тела не значи да имаш хора.

Точно за 5 мин. световната цивилизация може да няма нужда от апове, нито от алгоритми. Крехко е, какво да си говорим. Има и по-устойчиви пътища на развитие.

Това в Европа не е цивилизация, това е технокрация. Цивилизацията е друго. Може да имаш нецивилизована технокрация- всъщност май вече го имаме по някои места на света.

# 236
Иран няма хора, повечето от тия държавици имат полусъзнателни маймуни. Бройка тела не значи да имаш хора.

това за хората е вярно. Но за Европа не си права. ХОРА в Европа има предостатъчно, просто не ги дават по телевизията и затова не ги виждаш. Но са си там и винаги там ще си бъдат.

# 237
Аз знам, че в Европа има хора, въпросът е да им се даде размах. И да не ги обучават да се предават лесно.

# 238
ОХ'АМАН, хубаво е да летиш, но от време на време трябва да кацнеш, да заредиш... Така че не е все едно какво има там долу... образно казано. Освен ако си от суперелита, който си има летящи танкери за дозареждане във въздуха, но подозирам, че не си.

Това апове, алгоритми... Сирен ме е изпреварила, мдааа... не се ядат и пият. И не ти гарантират вечно доминиране в пирамидата.

# 239
Може, разбира се, работещите да тръгнат да раждат повече, за да не ни претопят, но това всъщност не е решение на проблема. Даже работещите, които са на долната граница, близо до маргинализацията, просто ще преминат при маргиналите, защото нямат необходимите средства да имат големи семейства. Ще им осигурят още един черпак вода в супата на децата, но реално не могат да им осигурят необходимата подготовка, за да може тези деца да станат конкурентни на останалите имащи, които са имали достъп до образование, квалификация, връзки с останалите имащи и т.н., и впоследствие до по-печеливша работа, позволяваща им нормален стандарт на живот.

Но да речем, че всичко е ок, размножаваме се упорито и ние, за да не ни претопят и в един момент се усещаме, че не помага - просто данъкоплатците са станали повече и съответно осигуряват по-голям ресурс на паразитите в социалната система, което пък от своя страна им дава възможност те да се размножават още по-усилено.

Неслучайно всички световни империи са рухвали, след като експанзията в тях престане и спрат да завладяват нови народи, чрез които тежестта на облагане на поробените да се преразпределя върху постоянно увеличаващите се хора.

Общи условия

Активация на акаунт