Интериорен и екстериорен стил по аматьорски- 51

• 116 172
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
bananarama, интересни статии има в сайта,който сподели  Hug

Нали! От обяд го разглеждам. Simple Smile
 Мис Бингли, в Аико има такива полилеи на сносна цена
https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=77&pid=76982&sgid=77
На мен лично ето този ми допадна
https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=77&pid=100703&sgid=77
Има и такъв аплик.
Този също https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=77&pid=93820&sgid=77

# 331
Josellyn, мисля като теб.

И понеже вкусовете ни доста съвпадат с Мис Бингли бях пуснала снимки на нашата спалня, хол и кухня за да онагледя какво пиша. По принцип и аз се сблъсках с много разнообразни и интересни вкусове навън и в тази тема и не мога д изкупя всичко, което ми харесва и да направя точната комбинация, която ще ми импонира напълно и донякъде разбирам объркването й.

Има толкова прекрасни стилове , мебели и аксесоари, че е много трудно да се спреш на 10ина само. А и тя има доста силен отпор от мъжа си, защото за всяко нещо,което пише, че харесва той е на друго мнение. И когато и бюджета е ограничен, то кога ли не е, нещата стават още по-трудни.

Аз я разбирам какво иска, но ще трябва доста неща да преработи, пребоядиса, претапицира, лакира и направи сама, ако ще търси ефекта на Шабито с наличните мебели. Но тя пише, че не им се занимава с шкурене и пребоядисване, така че лично аз не виждам как би станало така.

Мис Б. ти писа, че къщата е 3 етажна и има място за всичко. Вие и трите етажа ли ще мебелирате и оправяте? Тогава може и стени да се бутнат и да се направи много драматично преустройство и ще имаш чисто пространство да се развихрите и на всеки да си има кътче ,което да е по неговия вкус. Peace

# 332
Контеса,ще се радвам да видя вашата спалня.Права си,объркана съм,но знам какво не харесвам-доста от съвррменните интериори.Не мисля,че има как да вкарам шаби-шика като основеб стил, ще е само в отделни детайли в хола.
Мъжа ми харесва семпли и изчистени неща,аз по-кичозните,по-различните и помпозните.Вярно е,че отпора е сериозен.Засега искам да си направя спалнята и кухнята.Искам да е нещо хем сепло,хем и да има нещо по-различно,оригинално и от мен си,което да го няма никъде,но да е само лек детайл,да не стане миш маш от стилове. Не разбирам дотолкова от дизайн,че да търся кой знае какви изгъзици и разчупени-съврененни решения,а и не искам това.За стотен път ще повторя,че лилаво няма да имам навсякъде.И за мен е тривиално,ще е само акцент.А и този цвят е на малко места и е много различен от наситеното лилаво.Иначе не бих го избрала.
Ще ползваме първия етаж само.
Джойслин,уважавам твоето мнение,и ми се иска да ми кажеш какво ти би препоръчала,та да избягам от интериора на майките ни от едно време.😊
Тук срещаме различни мнение и именно това е от полза.
Бананарама,идеални предложения,но няма да ме огрее и вече спирам да ги гледам,че се дразня.

# 333
  • In the shadows of my mind
Miss_Bingley, няма как да ти препоръчам нещо, тъй като стилово сме коренно различни Simple Smile Надявам се само да успееш да свиеш уютно гнездо, в което да се чувстваш комфортно, но и да успееш да избягаш от еднотипността, с която се сблъскват хиляди семейства.

Новия каталог на Икеа, за момента на английски. Чакам с нетърпение българския вариант.

# 334
  • София
Мис Бингли, в хола доста лесноо можеш да постигнеш Шаби шик. Оставяш дюшемето, ушиваш калъф на цветя на оня диван и някакви фотьойли, завеси на цветя и готово! Само секцията не знам - ако може да се боядиса в бяло, ако ще я оставяш.
http://www.digsdigs.com/photos/enchanted-shabby-chic-living-room-designs-19.jpg
http://www.digsdigs.com/37-enchanted-shabby-chic-living-room-designs/

# 335
И аз мисля като Josellyn.  Peace
Miss_Bingley, няма да се сърдиш, но и на мен не ми стига въображението какъв интериор би се получил от това осветително тяло в спалнята ти с лилави акценти.
Предполагам може да покажеш каква спалня сте избрали, защото май не съм я виждала.
И какъв шаби шик стик може да се постигне с онзи диван, който ти не желаеш да претапицираш и не намираш за чак толкова лош.

# 336
Miss Bingley, aз доколкото помня мвбелите за спалнята ви, не смятам, че такъв полилей би бил подходящ. Премисли го. Мебелите бяха доста стандартни като линия и нещо толкива помпозно много ще се къса, според мен. Дори и когато нещо присъства само като акцент, пак трябва да се върже някак.

# 337
  • София
Таблите за легло са прекрасни, особено старинните.  Hug

И двата леко индустриал апартаменти са просто прелестни  bouquet

Да сведа едно инфо от днес, галерия "Дебют" към художествената гимназия няма да работи до края на ваканцията. След 15.09. ще е с работно време от 12-18 ч. (благодаря ти 7no6ti, че сподели за нея).

Днес и аз минавах оттам, но бях с малкия ни не успях да влезна. Още няколко дни и отварят, значи  Grinning
Нямам идея каква ще е изложбата от 15ти, но това е място, на което човек не трябва да ходи с някакви предварителни очаквания, ами да мине и ако му хареса нещо, добре. Иначе да мине пак и пак, в крайна сметка това са ученици и все още се учат, понякога има шедьоври, друг път - издънки, но е добро място, а и се подкрепят младите.

Прекрасни лампи  Hug

Miss Bingley, ако наистина искаш кристален полилей, в Aliexpress има сумати за около 100-тина лв. и то с безплатна доставка.

# 338
пускала съм снимка на спалнята ни, лампата за мен ще се върже идеално, но аз мога да си го представя, защото знам кое как и къде ще е знам стаята  как изглежда Peace

това е спалнята
аз се влюбих в нея,а гледах много по-скъпи, а и от по-съвременните, разни ЛЕД осветления,по таблите, в Айко гледах, икейските гледах, нищо не ми хареса.Може да не е кой знае какво, но аз я харесвам и си се представям в такава спалня  Simple Smile

Стените ще са сиви, днес взехме малко латекс за проба, че беше доста скъп, а и не знаехме как ще стане на нашите стени, пък ни трябва сериозно к-во.Пода е дюшеме, дървено,дограмата е бяла, ще има сив килим,или без според зависи как направим пода,може би сиви или лилави пердета, тежки, но не до земята,бялото ретро огледало, гардероба и тоалетката.
Зачудих се за цветната лампа, хем съм сигурна, че ще се върже, хем не ми е чак така на сърце,а щом се замислям, значи явно няма да е тя, иначе досега да сме я поръчали. Mr. Green

това е сайта за лампите, има доста избор

# 339
Мис Бингли, в хола доста лесноо можеш да постигнеш Шаби шик. Оставяш дюшемето, ушиваш калъф на цветя на оня диван и някакви фотьойли, завеси на цветя и готово! Само секцията не знам - ако може да се боядиса в бяло, ако ще я оставяш.
http://www.digsdigs.com/photos/enchanted-shabby-chic-living-room-designs-19.jpg
http://www.digsdigs.com/37-enchanted-shabby-chic-living-room-designs/
Аз харесвам белия Шаби шик, но само си представям ако закупя това перде и диваните с розичките и къдрите какво ще каже мъжа ми за хола?  bowuu

Това по би ми подхождало ако съм сама жена или за стая на щерката, но тя пък си пада по цветовете( не е от мене това дете) , но не и по типичните момичешки интериори и пак няма да ме огрее и там.

Мис Б. аз я бях пускала скоро спалнята.
Според старото ни тъмно кафяво легло си взехме антикварните тоалетка , нощни лампи и нощни шкафове.  Смятахме белия вграден по цялата стена гардероб да го направим с плъзгащи се огледални врати ( не е готов този проект още), но сега подменихме леглото с едно бяло от Икеа и не знам доколко ще се върже стилово.

По принцип напоследък виждам, че много се месят цветовете навсякъде и никъде няма такова унифицирано съчетаване на каквото сме свикнали като маси с еднакви столове, цвят на легло и нощни шкафчета и комлектовани секции, скринове и дамаски. Така че ще е трудно да сбъркаш  Laughing

# 340
Контеса, това със смесването на цветовете е абсолютно вярно, но аз пък забелязвам, че много малко хора експериментират и са склонни на смели решения, и слагат едно и също, бежово-кафяво и се подчинява стаята на едни цветове, за да си "отива", да се играе на сигурно. Всичко в тон.

Свекито ми показа един руски сайт, цветен кръг, който прави комбинации, задавш цвят и ти дава неговите тоналности и съответно подхождащите му контрастни или близки цветове.
http://colorscheme.ru/

Това с шабито не става, именно заради мъжете, трябва да е нещо съвсем умерено или само акцент. Simple Smile

# 341
  • По света и у нас
Free Agent, Miss_Bingley и всички момичета, които напоследък пускате интересни сайтове на онлайн магазини, благодаря ви!!! Grinning Ние сме далеч от обзавеждането, но вече си харесахме полюлеи и скоро може да отскочим до Пловдив, за да ги видим на място и /ако ги харесаме, както показаните на снимки/ евентуално ще си купим поне един.

# 342
Малко лирично отклонение

Скрит текст:
Няма да забравя как като се загаджихме с мъжа ми и реших да пребоядисвам стените в хола.
Апартамента го бях купила готов, обзаведен и тогава много си ми харесваше, но сега честно казано се задушавам.
Мебелите са италиански в класически стил цвят слонова кост.
И решавам аз, че едни розови стени в хола много ще му отиват / тогава нали 20 годишна  Wink /.
ММ все още си живееше във Варна и аз само съобщавам с какво ще се занимавам през седмицата.
Идват майсторите и ме питат какъв латекс съм купила.
Аз им показвам баката с розов латекс и им казвам: Действайте!
И те- ами за тавана. Викам тавана и той розов  Joy Ама то какво розово, няма да ви разправям  hahaha
Тия хора се поопулиха, ама нали който плаща, той поръчва музиката. Боядисват, кво да правят милите.
Връща се мъжа ми и аз в еуфория от прекрасното розово, което се е получило.
Неговата реакция - ама и тавана ли  Shocked
Еми и тавана  Embarassed
Следваща година оправи щетите. Няма и помен от розовия ми хол. Сега съм със стени цвят шампанско и акцентна стена с тапет от серията Hermitage.
Но искам да кажа, че вече се задушавам от тези мебели. Искам тотална промяна и съм пълна с идеи.
Само пари да има...
Та по тоя повод, ММ се оплаква на приятелите- вашите жени са добре, мъкнат ви молове, колко пари да ви одрусат там...
Моята вече къщи, мебели и декорации щяла да пазарува  Crazy

# 343
  • София
И аз си харесах къща. И то много евтина - 10-12 х. евро. Обаче и толкова нямаме. Sad

# 344
И аз благодаря за идеите тук в темата.Шаби не харесвам, а мъжа ми би бил против категорично и за ретро елементи.Изчистения скандинавски стил с определени акценти ще търсим ние.Мис Бингли, моя мъж и на лилава спалня  не би се навил Hug

Контеса, моля те, качи снимки от къщата ти, аз съм ги пропуснала. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт