Интериорен и екстериорен стил по аматьорски- 51

• 116 303
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Mumbas, много се радвам, че пишеш отново тук! С удоволствие бих се срещнала пак с теб. Но за Дорис
грешиш...
Както и да е, не ми се пише повече за лицемери и недобронамерени съфоорумки.
Контеса, радвам се да те "видя". Толкова умерена и разумна, удоволствие е да те чета.

# 91
  • София
Винаги съм обичала тази тема и на мен ми носи вдъхновение и затова продължавам да я следя, въпреки че се промени.

Момичета, наистина не разбирам защо трябва да се караме, вместо да се обединим и да се постараем поне малко да върнем изгубения дух на темата.

Ремонтите няма как да не са част от тази тема, но от нас зависи да внесем отново дискусиите за красивото и модерното, или пък ретро, а защо не и антично.

Преди темата беше за дизайнери по душа, а сега е за аматьори, но в крайна сметка заглавието ѝ все още е актуално "Интериорен и екстериорен стил по аматьорски". Нямаме право да се сърдим, че сега има "Виденов". Преди пак имаше масови мебели, но бяха "Икеа".
Не е проблемът в масовите мебели, а във вдъхновението, което навремето даваха именно останалите постове, в които се обсъждаха световноизвестни дизайнери. Някакси ни даваха криле да помечтаем и да се опитаме и ние да полетим към света на стилния дизайн.
Ако искаме отново да видим онзи дух на темата, трябва сами да го повикаме и с всеки пост да се опитваме да вдъхновяваме останалите.  Hug Hug Hug

# 92
  • София
За вдъхновение, ето малко Мартин Лоранс Булард (един от топ дизайнерите в Холивуд, познат ни от телевизионното предаване "Декоратори за милион долара", излъчван у нас по FOX.

А ето го и него самият:

Източници:
http://www.telegraph.co.uk/lifestyle/interiors/10075876/Meet-Mr- … ior-designer.html
http://www.elledecor.com/celebrity-style/celebrity-homes/news/g3 … lawrence-bullard/
http://www.huffingtonpost.com/2011/05/26/martyn-lawrence-bullard-i_n_867248.html

Последна редакция: вт, 23 авг 2016, 22:38 от 7no6ti

# 93
Човек може ли да влезе в една тема и да не чете Vayana как се разпорежда кой къде да чете и пише  Sick

Два блога от мен:
http://veroniquevecco.com/
http://cocolapinedesign.com/

# 94
  • София
Лесните летни идеи направо ще ме накарат да си поиграя утре с мидичките и купищата свещи  Crazy. Може даже да се разходя до JUMBO и да си накупя още миди и раковини  Grinning

Апропо, имам същите стъкларии като в идея №6  Whistling

Вторият блог е наистина прекрасен. Изчистен дизайн по скандинавски. Всичко е премерено и на място. Няма как да не го оцени човек (въпреки, че на моята душа ѝ е някакси "студено" там, лисва ми уют, но една такава камина може да ме накара да размисля...).  
Скрит текст:

Ето как изглежда апартаментът, който е наема Тейлър Суифт:

А това е линк към цялата статия, нека пробваме да го коментираме както се правеше едно време или поне да пробваме:
http://idei.bg/news/view/1050/%D0%92%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5%20% … D1%81%D0%B5%D1%86

PS: Относно "нареждането", "епитетите", всеки избухва понякога, но наистина, нека се опитаме да върнем духа на темата, а не да го погребваме! Нека всеки направи малък компромис и да се опитаме да върнем красотата, а не да се караме помежду си.

Последна редакция: вт, 23 авг 2016, 23:33 от 7no6ti

# 95
За почитателите на Булард http://www.martynlawrencebullard.com/interior-resi.aspx
Преди години доста се литках по тези интериори, докато не изпаднах в криза как се чисти всичко това, ако нямаш слугини и имаш астма.
Jolinar, малките кризи в темата са част от духа й. Не се гневи.
Що се отнася до наетия апартамент на Тейлър Суфт - в него ми направи впечатление само килимите и размера му. Но най-много ми допадна басейна.  Grinning

# 96
Аз не познавам световните дизайнери.Просто никога не ми е представлявало интерес.Но с удоволствие ще гледам красотите им.
То пък Икеята страшните мебели 😃
Аз сега ще ида да ви снимам моя разнебитен и разхвърлян хол.😄

# 97
  • Beyond the stars
Човек може ли да влезе в една тема и да не чете Vayana как се разпорежда кой къде да чете и пише  Sick

Два блога от мен:
http://veroniquevecco.com/
http://cocolapinedesign.com/
От Вероник могата да се научат наистина мнооого неща- статията ѝ за комбинирането на цветовете ми даде доста насоки и малко усмири наклона ми към шаренко  Laughing Вторият блог за мен откритие - благодаря за споделянето bouquet

# 98
Чистите, бели и хладно-неутрални интериори, обзаведени с леки, почти невидими мебели (втория блог), ми дават спокойствие и свобода на въображението. Crazy И ме карат да се чувствам по-слаба.  Embarassed Mr. Green

# 99
Скрит текст:
Хубави са много белите секции.
И нашата секция е соц, цвят като дървото нещо подобно, бледо кафяво, орех. А ако се се боядиса бяла?Дивана е тъмно зелено, сиво и бордо, цветена дамаска, огромен и е много мек и запазен.
Стените ще са бели, ще има масивна маса от дърво, много голяма или малка стъклена холна масичка.
Секцията е грамадна и е навсякъде из стаята, на отделни модули, но един от тях ще бъде махнат.Сещате се как са старите едновремешни секции  Laughing
Ще има и дивани и гардероб  ooooh!
Има и големи дървени врати, които преграждат стаята, с големи стъкла на тях.
Ще ги махнем за да разширим още повече пространстовото.
Стаята е доста голяма, с три прозореца и е много светла и просторна. Мисля,че ще стане много хубава, стига да съумея да съчетая някак си нещата. А това ме притеснява сериозно :oops
:

В блога на Pina  има точно такова преобразяване на соц. секция.С минимални средства /грунд, бяла акрилна боя, акрилен лак + нови обков за вратичките/ секцията е пребоядисана и е преобразена в място за съхранение на книгите. Ако имаш нужда от помощ и съвет http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=932674

# 100
Благодаря, за идеите. Не зная дали ще я пребоядисваме засега. Другите стаи първо да оправим.
Блога на Вероник го знам, уникален е. Толкова много неща харесах оттам.
Статията й за определяне на твоят интериорен стил е много интересна и звучи толкова лесно.
Трябва да се пробвам.
Аз искам много различни неща, за всяка стая.
Eето малко снимки, ще ме извините за хаоса, но сме на полеви условия  Mr. Green

Скрит текст:

Таваните са високи. От двете врати холът се разделя две части.Вижда се и диванът, жълто-бежово, светъл цвят.Всичко е натрупано и не зная доколко ще добиете представа.Там където са двата прозореца е малкото преградено помещение преди вратите, а след вратите цялата друга част наа хола.

Вижда се част от мастодонта, а и двете врати.
images

Последна редакция: ср, 24 авг 2016, 10:36 от Miss_Bingley

# 101
Аз пък много харесвам Икейските мебели.Преди години накупих едни венгета, сега вече не ги харесвам, искам нещо светло и изчистено.

# 102
  • София
За почитателите на Булард http://www.martynlawrencebullard.com/interior-resi.aspx
Преди години доста се литках по тези интериори, докато не изпаднах в криза как се чисти всичко това, ако нямаш слугини и имаш астма.
Jolinar, малките кризи в темата са част от духа й. Не се гневи.
Що се отнася до наетия апартамент на Тейлър Суфт - в него ми направи впечатление само килимите и размера му. Но най-много ми допадна басейна.  Grinning
Ох, Булард  newsm20 newsm20
Великолепен е, но не мисля, че чак толкова трудно с чисти newsm28. Е, не е като скандинавския дизайн, но пък определено ми допада повече, просто е върхът.
Проблемът при него не е как се чисти, а че творенията му изискват огромни финанси. Този резултат трудно може да се постигне в българските бюджети за ремонт и размерите на жилищата у нас, но може да ни кара да мечтаем. Въпреки че има много съкровища-уникати по антиквариатите и в ОЛХ, но трябва да имаш око да ги видиш. Остава да се заложи на естествените материи и красивите и добре съчетани аксесоари.... (То на думи квантовата физика звучи по-проста от обзавеждането май  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes )

# 103
  • София
Ей, къде изчезна Богинята? Този Булард ми напомни за нея.

Ама с моите 50 квадрата и две деца, просто не мога да приложа друго освен скандинавски дизайн. Mr. Green

Иначе мен ме влече рустик и ако имам къща и много пари, това ще е стилът. Сега даже виждам изхвърлени до кофите сервизи, столове, ама си казвам - къде да ги сложа и няма да ми паснат.

# 104
  • София
Благодаря, за идеите. Не зная дали ще я пребоядисваме засега. Другите стаи първо да оправим.
Блога на Вероник го знам, уникален е. Толкова много неща харесах оттам.
Статията й за определяне на твоят интериорен стил е много интересна и звучи толкова лесно.
Трябва да се пробвам.
Аз искам много различни неща, за всяка стая.
Eето малко снимки, ще ме извините за хаоса, но сме на полеви условия  Mr. Green

Скрит текст:

Таваните са високи. От двете врати холът се разделя две части.Вижда се и диванът, жълто-бежово, светъл цвят.Всичко е натрупано и не зная доколко ще добиете представа.Там където са двата прозореца е малкото преградено помещение преди вратите, а след вратите цялата друга част наа хола.

Вижда се част от мастодонта, а и двете врати.
images

Сега като виждам секцията, определено мисля, че трябва да махнеш вратичките. Не си струва труда да се занимаваш да сменяш панти, а и за какво да хвърляш пари на вятъра (за хубави панти едно стотина лв. не ти мърдат) За боядисването не е нужно да бързаш, сама ще си решиш, но ако не е сега, после надали ще ти се занимава да изпразваш цялата секция  и да боядисваш насред хола (или още по-кошмарното - да се мъчиш да я изнесеш навън, при все че тежи колкото слон...).

Не разбирам какви са тези водопроводни PVC тръби насред хола  #Crazy
Ако са за парното, защо не сте сложили метални, така ще излъчват топлина и те, докато водопроводните са със специална изолация, предотвратяваща топлинните загуба от самата тръба.

Вратите, които преграждат хола изглеждат прилично, но стъклото е някак странно  newsm78 Ако няма да криете нищо, какъв е смисълът да е матово, ако няма и никаква художествена стойност. Има прекрасни фасетирани стъкла, с които би изглеждало доста по-добре и не са скъпи.

Относно дивана... ами, колкото и да е удобен, не изглежда никак добре  Rolling Eyes
Ако имате възможност, най-добре го сменете. В краен случай може да го покриете с нещо.

Помисли за някакъв дълъг корниз пред цялата стена с прозореца, а не като сега, само на част от нея. Ще изглежда много по-добре. Два-три реда пердета биха стояли прекрасно, а и биха ти решили много от цветовите дилеми, освен, че ще създават уют.

Защо не помислиш за някакъв подобен полилей? В ОЛХ има доста предложения на смешни цени.

Говореше за зелено, за бордо, за цветя, може ли още снимки?  Hug

Апропо, покрай твоя хол се загледах по нещо, което никога не ми е било слабост, но от два-три дни страшно много ми допада - модерното ретро (или иначе казано преправени, но добре съчетани стари мебели, с нови и функционални приложения. Хубавото е, че както казахме, почти всички имаме соц мебелировка някъде, а това е начин да направим нещо модерно за не особено много пари, като просто обновим старото.

Ето малко вдъхновения, в този ред на мисли:
Скрит текст:

Ето, ако ви се разглежда целият албум:
https://---/photos/zqyagR9ETMNQ5tQw7

Аз пък много харесвам Икейските мебели.Преди години накупих едни венгета, сега вече не ги харесвам, искам нещо светло и изчистено.

В Икеа няма нищо лошо, в крайна сметка мебелите, нищо, че са масови, са дизайнерски.
Имат много и най-различни предложения и има доста светли неща, може просто да си харесаш нещо друго.  Grinning

Ей, къде изчезна Богинята? Този Булард ми напомни за нея.

Ама с моите 50 квадрата и две деца, просто не мога да приложа друго освен скандинавски дизайн. Mr. Green

Иначе мен ме влече рустик и ако имам къща и много пари, това ще е стилът. Сега даже виждам изхвърлени до кофите сервизи, столове, ама си казвам - къде да ги сложа и няма да ми паснат.

Булард и на мен все на Богиня ми напомня.

Ох, душата ме боли като видя нещо красиво, изхвърлено при кофите и клошарите да го размятат....

Последна редакция: ср, 24 авг 2016, 11:45 от 7no6ti

Общи условия

Активация на акаунт