Интериорен и екстериорен стил по аматьорски- 51

• 116 278
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Моля за препоръка какъв шкаф за телевизор би паснал тук? Шкафът за телевизор ще е вдясно от камината, цветето може и да не е там.

Скрит текст:

Камината е много плитка, дълбочината и е 30на см и не намирам толкова плитък ТВ шкаф. Отворена съм и към по-нетрадиционни предложения (обмислях телевизорът да стои на две нощни шкафчета Хемнес, на пейка Хемнес...), стига мебелта, на която е поставен телевизорът, да не стърчи пред камината. В краен случай ще дейтвам по поръчка.

Извън ТВ шкафа, смятам останалите мебели в дневната да са от Хемнес серията. Мислите ли, че биха стояли добре?
Изпреварили са ме Simple Smile
Ако се закачи телевизора на стената? Под него може също шкаф висящ, като окачени чекмеджета или тясна конзолна масичка.

Може би сега е момента да кажа, че аз съм фен на Икеа.
Споменах в предни постове интериор като от брошура на Виденов, нямах предвид качеството на мебелите, по-скоро еднотипните непозволяващи други конфигурации и почти също изглеждащи брошури на други бг производители - гардероб, спалня, две шкафчета, скрин. И се получава хотелска стая Simple Smile Кухнята 3 метра или венге или избелен дъб.

Скрит текст:
Икеа не е върха на сладоледа, но предлага на достъпни цени големи възможности за комбиниране, може библиотеката да е единична, двойна, тройна, полегнала, изправена, с вратички, без вратички, с чекмеджета, с кутии... Като вариантите на цвета на вратичките на някои модели е забележителен.
Кухните им са доста разнообразни и стилово и цветово, има възможност за съобразяване с пространството, избор на механизми и аксесоари. Така е и с диваните, имат модули, може с два или три, с лежанка или без, калъфите могат да се сменят... Затова мисля, че не се получава точно униформа с икейски мебели, твърде голям асортимент и аксесоари имат.

И освен голямото разнообразие могат и да се преправят :
http://www.ikeahackers.net/

# 121
  • София
А камината заради контактите ли е изместена? Не може ли да е центрирана, върху нея телевизора, а от двете й страни два по-тесни шкафа с етажерки. Нещо такова:

# 122
  • София
А камината заради контактите ли е изместена? Не може ли да е центрирана, върху нея телевизора, а от двете й страни два по-тесни шкафа с етажерки. Нещо такова:

Снимката не се отваря  Rolling Eyes

# 123
  • София
Редактирах се - шматка съм, не съм качвала снимки от хиляда години  Embarassed

# 124
И аз съм икейски фен, защото освен красиви, мебелите им са практични и си личи мисъл зад дизайна на повечето. Аз съм по-скоро прагматик, отколкото естет, признавам си го без бой.

Иначе закачването на телевизора за стената на стойка съм го обмисляла, но там ще минават кабели за кабелна, мисля има и за осветление и силови кабели за нещо си, та не знам дали може да се пробива. Но ще питам майстора. Ако може, направо ще купя два рафта за под телевизора и ще приключи драмата, хем повече ще се вижда тапетът, който аз много харесвам.

А камината заради контактите ли е изместена? Не може ли да е центрирана, върху нея телевизора, а от двете й страни два по-тесни шкафа с етажерки.
Камината е малка, но топли много и топлината отива нагоре. Ще стопи телевизора. Иначе това беше първоначалният план. След това се отказахме и поръчах по-тясната камина, която да стои до телевизора.

Днес пробвахме сефте каминката - топли чудото, нищо, че е толкова мъничка. Набързо я спряхме и ще я полваме чак зимата, а дотогава вътре ще наредя свещи. Много й се радвам.

# 125

Коя си ти? Виждам, че си регистрирана скоро, а коментираш тема от 5 години?

На първо място аз съм човек, който никога не се поддава на провокации, Doris, затова ако сега някой очаква да изпадна в състояние на откровено заяждане, ще остане много разочарован Wink Най-малкото, защото дори не съм визирала теб в изказването си.

Аз съм и човек, който (макар и нерегистриран до момента) с годините е следил и изчел много внимателно абсолютно ВСИЧКИ (до една!) страници от всичките 50 теми до момента. Видяла съм доста от недостъпните вече снимки, когато е можело да бъдат видяни, затова си позволявам да изкажа мнение. Смятам, че е нормално в темата постоянно да пишат нови хора и тя да се развива с времето (както и всичко останало, около нас), както и фокусът отвреме-навреме да се мести от интериорните идеи на великите дизайнери върху нашите собствени домове, върху които се опитваме да ги приложим, иначе каква е ползвата въобще от тази тема? Ако е само за обсъждане на картинки - ок, моя грешка, значи не съм я разбрала правилно, но не мисля, че точно това касае конкретния случай!

Както и да е, казала съм, каквото мисля и не смятам да се обяснявам, да се извинявам, да споря и т.н. Но намеците от края на предната тема за това кой е по-по-най в разбирането си за интериор са абсурдни за мен и може би обидни за други хора и ако темата има наклонности да се развива по този начин, аз не искам да участвам в нея!  bouquet

Междудругото, вече си поръчах плат за "пердетата на Ханибал", макар че сме доста далеч от декорациите в момента. Съвсем скоро започваме и дейностите по належащия план-график и след известно време,може би и ако въобще би било интересно на някого как един обикновен човек интерпретира разни интериорни решения, ще се включа отново - както написах в началото, имам железни нерви и много нося на критика (може да се упражнявате върху мен, но не знам дали нервите на желаещите ще издържат Grinning) И ето, че и моята маска падна!  Wink

Успех и много вдъхновение на всички изграждащи, променящи или ремонтиращи домовете си!  Hug

# 126
В едно от жилищата си имахме висящ (кухненски) шкаф под телевизорът. Побираше всички устройства съпътстващи ТВ, а и изглеждаше като тонклона. Шкафът наистина беше от кухненска серия на ИКЕА, но никой дори не се досети от къде е и какво е основното му предназначение.
Просто опитай се да мислиш извън рамката- етажерки като конзолни маси ( една върху друга- за да запазиш и стила на камината), кубове висящи по стената....

Камината принципно, или поне аз не съм виждала др вариант е центрирана в средата. Тогава би ти позволила да се разгърнеш

# 127
  • Burgas
ТВ шкаф ми трябва, за да не изглежда, че има дупка под телевизора, а той виси в нищото.

Май или ще поръчам нещо по размер, или ще сложа просто два рафта без държачи - благодаря за идеята.  bouquet

Този шкаф на Икеа(BRUSALI) е само 36 см в дълбочина и би си подхождал с камината

ето още идеи

Последна редакция: ср, 24 авг 2016, 17:59 от borka01

# 128
Дивана
Скрит текст:

То е нещо пръскано, зелено с тъмно розово, не е баш бордо и тъмно сиво.
Скрит текст:
Много е голям.Това е само едната част, защото другите са затрупани, едно върху друго.Има и два такива фотьойла.

Дюшемето
на долният етаж, лаайняното кафяво както казах
Скрит текст:

и на горния, по-светлото дърво

how to take screenshots

Както виждате, доста е старичко.

7 нощи, тези бели секциийки,подредбите както са направени и бялата дневна с камината са много хубави Heart Eyes

# 129
Макарон, моето мнение е, че когато няма подходящо шкафче или конзола от серията, в която е другото обзавеждане, по - добър вариант е да се търси нещо контрастно като цвят или форма. Например тази пейка или нещо подобно . Мен поне много ме дразнят малките разлики и бих подчертала различието.

# 130
Благодаря на всички за включилите се по моя казус - помогнахте ми да си дооформя концепцията. Ще опитам да отговоря на всички ви по ред.

Titina, когато решихме да купим етанолова камина, кабелите бяха вече прокарани. Няма как камината да е центрирана, защото ще идва над контактите. Когато купих камината, приех, че цената да я имам ще е да не е идеално разположена на стената. Иначе си напълно права, че естественото й място е в средата.

borka01, гледахме Brusali серията, но тя за съжаление е различна от МДФът на камината - по нея доста личат сивкавите дървесни нишки. Особено на естествена светлина, разликите ще се виждат и биха ме дразнели.

pep_si, все повече и повече клоня към ТВ шкаф по поръчка. Ще си ги изчакам тези два месеца за изработка, но ще съм сигурна, че ще пасва цветово, стилово и като размер на камината. Иначе мебелите от серията Хемнес на Икеа, които са иглолистен масив, покрит с бял байц и прозрачен лак (уточнявам, защото има няколко вида материал от серията Хемнес) са едно към едно с камината, без грам разлика. Съответно разните етажерки и други мебели в дневната ще бъдат Хемнес.

# 131
Mакарон, съгласна съм с Титина за центрирането на камината и понеже е етанолова, не е невъзможно да се постигне с малко повече инвестиция : http://www.houzz.com/photos/label/tv-above-fireplace/p/24
Във всички случаи така поставена ми стои малко като вмъкната и не на място. Контактите могат да се изместят малко по-нависоко. А топлината от камината може да се екранира с лавица/етажерка от подходящ материал огнеупорен, така че да пази ТВ.
Мисис Бингли, задължително ли е да използуваш точно този диван, който ми напомня за едни огромни гарнитури удобни но чудовищно големи и запълващи присъствено пространството. Идеята на Дорис за корнизите наистина ще подчертае височината на помещенията.
А градините, ах тези чпонски градини, са толкова вълшебно естетски. Кораку-ен= Тъгувай преди другите и е смей след тях. И срещу тях да тичаме няма да ги стигнем, толкова символично извисени са във философията си за живота.
А Що се отнася до чистенето на къща пълна с мебели и мебелчета, килими, пердета, книги и картини - повярвяй ми много е трудно http://prikachi.com/images.php?images/442/8887442M.png

# 132
Мис Бингли, бих подменила дивана, дантелените пердета и цвета на паркета на долния етаж.
Другото постепенно може да се купува, но си дайте въздух с по-малко мебели и нещае моето мнение.

Аз бих сложила един хубав дървен шкаф с естествен фурнир, може би класически.
Мисля, че ще стои шик при меката мебел.
Признавам, че идеята с нощните шкафчета е много интересна(никога не би ми хрумнала), но в завършек не мисля, че ще стои прекрасно.

Аз съм на същото мнение!

# 133
Mакарон, съгласна съм с Титина за центрирането на камината и понеже е етанолова, не е невъзможно да се постигне с малко повече инвестиция : http://www.houzz.com/photos/label/tv-above-fireplace/p/24
По принцип си права и ако ми беше дошло наум, че ще искам камина, преди да правя ел инсталация, шпакловка и лепене на тапети, щях да съм я предвидила. Но да ремонтирам стаята, която само преди три месеца беше оголена до тухла и която още не е била ползвана в новия й вид само за да центрирам камината на средата на стената не бих се наела. След 10на години, когато му дойде времето за ремонт, ще купя по-голяма и висока камина и ще си наглася където й е мястото. Дотогава въпросът е как да внедря камината, която е мой моментен каприз, при вече наличния ремонт - а иначе ми е ясно, че няма да е идеално.

# 134
  • In the shadows of my mind
Miss_Bingley, не бях виждала такива дивани от детството си. Дори не знаех, че се произвеждат вече. За мен са много старомодни и неприятни, не бих сложила подобно нещо в жилището си, още повече в този миш-маш от цветове и предполагам леко мъхеста тапицерия. Бих прегледала бюджета много внимателно, за да спестя от някои не-толкова-спешни неща, които могат да почакат, за да намеря пари и да закупя нещо друго.
Дюшемето ти от друга страна е прекрасно, де да разполагах и аз с такова. С невероятно удоволствие бих го изциклила и потъмнила малко. Някъде по-назад (май в старата тема) го бяхте дискутирали това и момичетата ти бяха показвали колко добре може да изглежда.

Общи условия

Активация на акаунт