Интериорен и екстериорен стил по аматьорски- 51

• 116 263
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
За тая камина предлагам да изтеглиш ТВ максимално близо до нея и от другата страна да повториш тъмното петно на камината с нещо тъмно в подобни размери... табуретка, сандък? Но икейските шкафове не са подходящи според мен, декоративните ъгълчета на камината ги няма при тях, а са много красиви. Поръчайте си нещо, в което могат да се сложат такива.

# 136
Помисли върху идеята да впишеш камината в някаква композиция, например пейки от двете страни и симетрично на камината шкаф със същите пропорции и модел като камината - така ще избегнеш нуждата от центриране.
нещо такова например
http://prikachi.com/images/596/8887596A.jpg

# 137
  • София
Дивана
Скрит текст:

То е нещо пръскано, зелено с тъмно розово, не е баш бордо и тъмно сиво.
Скрит текст:
Много е голям.Това е само едната част, защото другите са затрупани, едно върху друго.Има и два такива фотьойла.

Дюшемето
на долният етаж, лаайняното кафяво както казах
Скрит текст:

и на горния, по-светлото дърво

how to take screenshots

Както виждате, доста е старичко.

7 нощи, тези бели секциийки,подредбите както са направени и бялата дневна с камината са много хубави Heart Eyes

ДЮШЕМЕТО Е ВЪРХА!!!!  Hug Hug Hug Само го изциклете и омаслете и ще имате под за стотици левове, в никакъв случай не го махайте, прекрасно е!

Диванът е доста далеч от зеленото, направо ми сивее. И цветята нещо не ги виждам  newsm78
Скрит текст:
Извини ме, но явно наистина е много удобен диван, след като мислите да го запазите  Sick
При това разкошно дюшеме, диванът ще е направо обида. Пак моля за извинение, но наистина е ужасен.

Бялата дневна с камината не я пуснах аз, а harry10, но наистина е хубав. Секциите са съшност просто полици без подпори и са елементарни  Peace

PS: Попаднах на този сайт, имат оригинални картини на цени, започващи от 5лв. и достигащи до няколко хиляди. Има за всекиго по нещо.  Hug

http://kolekcioner.bg/section/%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%81/

Последна редакция: чт, 25 авг 2016, 01:33 от 7no6ti

# 138
Мисля че си се объркала.Никъде не съм споменала цветя или поне не си спомням.За съжаление не можем да сложим др. диван защото този е на ляля тя ни го изтипоса при баба след като си купи нов.Не можем да го изхвърлим а няма къде да го сложим на тавана.Мн е стар демоде е.Обаче и Мм се заинати и го иска.Трябва и с него да се съобразя.Ние имаме чисто нов лилав диван с бежово малък и той като дойде направо не знам къде ще го слагаме.Бяхме решили в кухнята.Бюджета за хола не сме предвидили.засега ще е така.Ако настоя да махнат дивана ще стане кофти,ще се мрънка че няма къде да се сложи.Да го хвърлим е абсурд,много е удобен и много запазен.Как да ви кажа ситуацията е малко специфична.Всеки влячи неща да се оттърве а ние на склад,че къщата е голяма.Честно казано на мен дивана ми харесва и не ми пука дали е демоде,са временоо решение ще стане.

Последна редакция: чт, 25 авг 2016, 08:04 от Miss_Bingley

# 139
  • Beyond the stars
Мисля че си се объркала.Никъде не съм споменала цветя или поне не си спомням.За съжаление не можем да сложим др. диван защото този е на ляля тя ни го изтипоса при баба след като си купи нов.Не можем да го изхвърлим а няма къде да го сложим на тавана.Мн е стар демоде е.Обаче и Мм се заинати и го иска.Ние имаме чисто нов лилае диван с бежово малък и той като дойде направо не знам къде ще го слагаме.Бюджета за хола не сме предвидили.Засега ще е така.Ако настоя да махнат дивана ще стане кофти,ще се мрънка че няма къде да се сложи.Честно казано на мен дивана ми харесва и не ми пука дали е демоде,са временоо решение ще стане.

Поне вариант - претапициране/калъф/покривало ?  Peace То не е въпроса дали е демоде, много неща си стоят добре. Аз съм фен на доста ретро соц мебели, но този тип дивани-мастодонти и на мен не ми е любимец  Peace

Последна редакция: чт, 25 авг 2016, 08:14 от Вълшебство

# 140
Miss Bingley,  а дали не бихте могли поне да го претапицирате? Ако нямате друг вариант за диван, нито бюджет, разбирам, но иначе това за леля ти е много тъпо. Тя се отървава от стария си диван, че излиза и че услуга ви прави, а сега на вас трябва да тежи, ако решите да го хвърлите.

# 141
Е така е.Но майката си е майка нали знаете.Тя го е дала на майка си.Няма как да откаже.Претапицираме ли го ще се сърдят.Мога да го дам на мама,но така при нас ще остане още по лошия вариант,жълтия диван.Както се сещате тия неща са си на баба а тя да ми е жива и здрава още дълги години,даде ни цял етаж,сега не мога всичко да й изхвърля.Затова казвам ще стане едно по едно.Нашето диванче е ново обаче е по скоро за кухня а и Мм се е вторачил в тоя диван и все казва че ще е грехота да не го ползваме.Е няма как да е все на мойта,нали сме двама.
Та така ще го мисля,но отворя ли дума за скъпоценния диван ще се открие война

# 142
  • Beyond the stars
Е така е.Но майката си е майка нали знаете.Тя го е дала на майка си.Няма как да откаже.Претапицираме ли го ще се сърдят.Мога да го дам на мама,но така при нас ще остане още по лошия вариант,жълтия диван.Както се сещате тия неща са си на баба а тя да ми е жива и здрава още дълги години,даде ни цял етаж,сега не мога всичко да й изхвърля.Затова казвам ще стане едно по едно.Нашето диванче е ново обаче е по скоро за кухня а и Мм се е вторачил в тоя диван и все казва че ще е грехота да не го ползваме.Е няма как да е все на мойта,нали сме двама.
Та така ще го мисля,но отворя ли дума за скъпоценния диван ще се открие война

Калъф/покривало - хем ще го скриете, хем за пред бабата - пазите тапицерията на скъпоценния диван  Mr. Green

# 143
Е,не е чак толкова лош де та чак да се крие  Simple Smile
Да кажа и аз за камината.Мисля,че мястото й не е там.Странно е камина така в страни.Все си я представям в средата на стаята. Чудна е камината.  Heart Eyes bouquet
Покрай снимките на тераси, сетих се да ви покажа тази на свекървата, съвсем аматьорски и по темата.
Сама си направи диваните от панели. Стана много красиво.

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 25 авг 2016, 10:09 от Miss_Bingley

# 144
  • Варна
Макарон твоята камина се оказа предизвикателство! Simple Smile Моля те, ако не те затруднява, премести я точно в центъра на стената и щракни цялата стена.
Тази камина ли ще е основното ви отопление?

Miss_Bingley даммм предизвикателство е семейният/родови комфорт Simple Smile Какво пък щом трябва да има мир и спокойствие, след това лекичко ще подбутваш темата за смяна на дивана  Wink

А за дюшемето наистина го изциклете, сега машините са доста безпрахови, един воден лак, все пак е по-евтин от маслото, може да се промени цвета. При ламината освен самият материал, трябва подложка, первази (предполагам дюшемето си има свои), всякакви ъгълчета и съединители за тях, рязането на дъските съвсем не е безпрашно, ако не се прави навън.

Има добри отзиви за българският лак за паркет на водна основа Леко съхнел за 15 мин, или воден на Милеси, предвид ограниченият бюджет не смея да предложа BONA, IRSA, ICA, LOBA.

Ето тук, без да се ангажирам с мнение, просто ориентировъчна цена за циклене, шлайфане и лакиране.

# 145
..................За съжаление не можем да сложим др. диван защото този е на ляля тя ни го изтипоса при баба след като си купи нов.Не можем да го изхвърлим а няма къде да го сложим на тавана.Мн е стар демоде е.Обаче и Мм се заинати и го иска.Трябва и с него да се съобразя.Ние имаме чисто нов лилав диван с бежово малък и той като дойде направо не знам къде ще го слагаме.......

Miss_Bingley съвсем по аматьорски ти предлагам да го претапицирате / не е нищо сложно/ и така ще е в унисон с новата визия на стаята.

или нещо още по-смело да го боядисате:

http://hypheninteriors.com/2011/03/painted-upholstery-process-revealed.html
http://www.addicted2decorating.com/i-painted-my-sofa-before-after.html
от тук техниката за боядисване http://www.ishouldbemoppingthefloor.com/2012/07/painting-upholst … ed-furniture.html

# 146
Макарон, до камината си представям подобен шкаф, но и той е дълбок.
http://www.ikea.bg/living-room/TV-Stands-and-cabinets/For-TVs-la … n-40/61422/88469/

Miss_Bingley, диванът е грозен за мен и ако трябва да го оставя, то задължително бих  го претапицирала.
Това е темата, която може да ти е помощ.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=932674;topicrefid=19
И за дантелените пердета бих си помислила добре, но вие си знаете.

# 147
Наскоро претапицирах диван огромен с табуретки и фотьойл ,по причина сантиментална,но истината е ,че и като механизъм е изпитано здрав.Това както и да е ,но цената беше  Mr. Green като направо да се купи нов.
Miss_Bingley,предлагам за дивана и фотьойла да сложите допълнителни подвижни възглавници за удобство Wink в десен който да подхожда и да задържа вниманието върху тях.Колкото по-големи ,толкова по-малко ще се вижда дивана.Опцията с покривало ми стои кофти,освен ако не е някакво изключително такова.

# 148
  • In the shadows of my mind
Miss_Bingley, от къде сте? Предполагам в провинцията - там цените на претапицирането са доста по-ниски от софийските и мисля, че е удачно решение за вас. Ако някой го направи на въпрос - кажете, че сте преценили, че този цвят отива повече на еди-кое-си в стаята (което реално си е истина) Simple Smile
В крайна сметка обаче, независимо какво ти пишем ние тук, ти явно си го харесваш до някаква степен и щом за теб не е така неприятен, както е за нас, то... със здраве си го ползвайте  Peace

# 149
Да,това за претапицирането е за София и допълвам,че далеч не е много предлагането на такъв вид услуги-максимум пет ателиета изрових за целия град. Confused

Общи условия

Активация на акаунт