Интериорен и екстериорен стил по аматьорски- 51

• 116 256
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Miss_Bingley, от къде сте? Предполагам в провинцията - там цените на претапицирането са доста по-ниски от софийските и мисля, че е удачно решение за вас. Ако някой го направи на въпрос - кажете, че сте преценили, че този цвят отива повече на еди-кое-си в стаята (което реално си е истина) Simple Smile
В крайна сметка обаче, независимо какво ти пишем ние тук, ти явно си го харесваш до някаква степен и щом за теб не е така неприятен, както е за нас, то... със здраве си го ползвайте  Peace

Много е скъпо дори и в провинцията, да не говорим колко метраж дамаска трябват за тези огромни мастодонти. Във Варна за една гарнитура за труд ми беше взел 250 лв по спомен.

# 151
А може би на живо диванът изглежда по-различно отколкото е на снимките? newsm78 Щом е такава ситуацията около него и, доколкото разбирам, се харесва на Miss_Bingley и съпруга и, нека си остане, още повече, че им е удобен и им допада. Иначе благодаря на Glamour___  за идеите за претапициране, запазих си варианта в бяло. bouquet

# 152
Да,в провинцията сме.Преди време претапицирахме два дивана и станаха като нови.Имаме и човек за тази работа.Рядкост са такива услуги наистина.Не виждам смисъл Сега има такова разнообразие и модерни неща.Ще изчакам и ще си го сменим след време.
Както казах ние си имаме чисто нов диван.😊. Няма  и година откакто го купихме И сега тъпото е,че ММ се е заинатил и този не му е никак удобен за разлика от динозавъра.И понеже ние главно ще стоим в хола през деня,искал да си лежи.А онзи диван е по-скоро ъглов.
Покривалото ми е още по- демоде и грозно.Не знам.Ше видя как ше изглежда цялостно и ако съвсем ме дразни ще мрънкам.Дантелени пердета не искам,повярвайте.Обаче имам др съожрацения.Не искам баба ми да се почувства неудобно оше отсега преди да се нанесем.Един вид я гоня и всичко и променям.
Стига ми че ще бъда самостиятелна.Едно по едно всичко ше стане както искам.  😊 Хайде стига с моя диван,че ви надух главите.То цяла сага стана.😃

# 153
О, чудесно! Не знаех за този метод на боядисване на дамаски, запазвам си го в папката с идеи. Обаче не мисля, че ще се приложи лесно за обсъждания диван заради мъхестата тапицерия.
Скрит текст:
В родния ми дом има точно такъв, но в тъмно и светло сиво. Mr. Green В комплект с два фотьойла и две табуретки. На 16 години са. Много са удобни, наистина, особено фотьойлите, но са страшно тежки и обемни.

# 154
Мога да дам кооридинати на фирма, която много бюджетно претапицира кухненското диванче на баба ми и от чиято работа сме доволни. За София става въпрос.
Макарон твоята камина се оказа предизвикателство! Simple Smile Моля те, ако не те затруднява, премести я точно в центъра на стената и щракни цялата стена.
Тази камина ли ще е основното ви отопление?
Не, камината няма да бъде основното отопление. Тя, както казах, беше спонтанна хрумка от преди две седмици.

В момента не е възможно камината да се центрира. В центъра на стената са поставени контактите за телевизор на височина 70 см, камината би дошла пред тях - висока е 78 см. Иначе с удоволствие ще снимам този вариант, само че уикенда, не живеем в този апартамент:

Не знам дали виждате отдясно на цветето края на отворената врата. Стената след отваряне на вратата е общо 230 см дълга. Телевизорът е 100 см дълъг. Теоретично може майсторът да разкопае стената, да повдигне нагоре контактите за телевизор или да ги измести настрани, за да центрирам камината. Имам резервен тапет и такъв ремонт не би бил скъп. Но не ми се занимава. Камината беше просто глезотия, ако не мога да й намеря място или реша, че ме дразни изнесена в ляво, ще я дам на майка, която от септември стартира гранде ремонте и също харесва камини.  Mr. Green

В този смисъл искрено благодаря на всички за съветите да центрирам камината, отчитам, че сте прави,   Hug но полезни са ми единствено предложения как да бих могла да впиша камината в съществуващата конфигурация. Надявам се горното да не звучи като обидено фръцване, нямам го ни най-малко предвид и наистина оценявам съветите ви.

# 155
Направи й един шкаф по поръчка на тази камина. Абсолютно същият като нея, но обърнат обратно. Представи си камината, но легнала на широката си стена.

# 156
  • София
Много готини решения предлагате. Освен да взема и аз да се възползвам Simple Smile. Ето това измислих за нашата холо/кухня/трапезария. Както и преди писах трябва да се съобразя с няколко налични вече неща: диван, килим, завеси (бели са, но не дантелени като на снимката), възглавнички. Приемам всякакви идеи и коментари:) http://antoanetada.snimka.bg/properties/home.921479.37333569

Последна редакция: чт, 25 авг 2016, 12:36 от Antoaneta_y

# 157
Мога да дам кооридинати на фирма, която много бюджетно претапицира кухненското диванче на баба ми и от чиято работа сме доволни. За София става въпрос.
Макарон твоята камина се оказа предизвикателство! Simple Smile Моля те, ако не те затруднява, премести я точно в центъра на стената и щракни цялата стена.
Не, камината няма да бъде основното отопление. Тя, както казах, беше спонтанна хрумка от преди две седмици.

В момента не е възможно камината да се центрира. В центъра на стената са поставени контактите за телевизор на височина 70 см, камината би дошла пред тях - висока е 78 см. Иначе с удоволствие ще снимам този вариант, само че уикенда, не живеем в този апартамент:

Не знам дали виждате отдясно на цветето края на отворената врата. Стената след отваряне на вратата е общо 230 см дълга. Телевизорът е 100 см дълъг. Теоретично може майсторът да разкопае стената, да повдигне нагоре контактите за телевизор или да ги измести настрани, за да центрирам камината. Имам резервен тапет и такъв ремонт не би бил скъп. Но не ми се занимава. Камината беше просто глезотия, ако не мога да й намеря място или реша, че ме дразни изнесена в ляво, ще я дам на майка, която от септември стартира гранде ремонте и също харесва камини.  Mr. Green

В този смисъл искрено благодаря на всички за съветите да центрирам камината, отчитам, че сте прави,   Hug но полезни са ми единствено предложения как да бих могла да впиша камината в съществуващата конфигурация. Надявам се горното да не звучи като обидено фръцване, нямам го ни най-малко предвид и наистина оценявам съветите ви.
Защо да звучи обидно?Ти ще си го направиш както искаш и както ти позволява.Това,че искаме съвети и идеи не значи ме ще ги послушаме.Но дават други гледни точки и наистина са полезни.
И този диван е точно толкова годишен май 😃
Не казахте,хареса ли ви терасата?

# 158
Антоанета, не се отваря снимка.

# 159
  • София
Антоанета, не се отваря снимка.
Мда, щото не знам как да я кача в мнение Simple Smile Досега това четох.

# 160
На нен ми се отваря снимка.Зелен диван и тухкена стена това ли е?
Цветно съчетание.Харесва ми.Предлаган завеси в някой от цветовете на възглавничките😊

# 161
На мен ми се отваря снимка.Зелен диван и тухкеба стена?Цветна комбинация.Харесва ми.Предлагам завеси в един от цветовете на възглавничките.😊

# 162
  • София
На мен ми се отваря снимка.Зелен диван и тухкеба стена?Цветна комбинация.Харесва ми.Предлагам завеси в един от цветовете на възглавничките.😊
Да, това е снимката.

# 163

Не знам дали виждате отдясно на цветето края на отворената врата. Стената след отваряне на вратата е общо 230 см дълга. Телевизорът е 100 см дълъг. Теоретично може майсторът да разкопае стената, да повдигне нагоре контактите за телевизор или да ги измести настрани, за да центрирам камината. Имам резервен тапет и такъв ремонт не би бил скъп. Но не ми се занимава. Камината беше просто глезотия, ако не мога да й намеря място или реша, че ме дразни изнесена в ляво, ще я дам на майка, която от септември стартира гранде ремонте и също харесва камини.  Mr. Green

В този смисъл искрено благодаря на всички за съветите да центрирам камината, отчитам, че сте прави,   Hug но полезни са ми единствено предложения как да бих могла да впиша камината в съществуващата конфигурация. Надявам се горното да не звучи като обидено фръцване, нямам го ни най-малко предвид и наистина оценявам съветите ви.

Макарон, мислила ли си за вариант да сложиш телевизора на (ако го позволява модела) или над (ако ще е закачен за стената) стенен рафт? В Икеа има рафтове с подходяща дълбочина - примерно: http://www.ikea.bg/home-office/Workspace-storage/Wall-shelves/Co … lves/48853/74083/ и още много други модели. Може да сложиш един рафт само за ТВ-то или два (един и отдолу, за да не ти седи празно пространството, на който може да наредиш книги или друго). Така дори и да се падат над или под нивото на камината, поне няма да стърчат пред нея и освен това ще можеш да си ги нагласиш на удобна за контактите височина. А ако така композицията не ти се струва завършена, може там, където е цветето да сложиш още една мебел, нещо тясно и още малко по-високо и да стане стъпаловидно преливане на мебели - тогава няма да е странно, че камината не е центрирана Simple Smile  

P.S. Сега видях, че че вече има предложен такъв вариант с рафтове  Hug Имах затруднения с четенето на темата от друго място, не успявах да отворя всички страници, заради проблеми с нета. Както и да е, и аз мисля, че това е твоят вариант  Hug

Последна редакция: чт, 25 авг 2016, 13:10 от Madeleine

# 164
Идеята за тв на стената ми звучи най-добре.Няма да се чудиш за шкаф и ще си спестиш мислите кое а какво си отива и къде да го слагаш.
На мен никога не са ми харесвали вградените в стените плазми,освен за заведение.Но в този случай е удачно.

Общи условия

Активация на акаунт