Интериорен и екстериорен стил по аматьорски- 51

• 116 250
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
...А ако така композицията не ти се струва завършена, може там, където е цветето да сложиш още една мебел, нещо тясно и още малко по-високо и да стане стъпаловидно преливане на мебели - тогава няма да е странно, че камината не е центрирана Simple Smile 
За момента този вариант ми се вижда най-удачен. Според теб мебелта/шкафът на мястото на цветето с размера на камината ли трябва да бъде, за да се постигне симетрия, или по-висок и по-тесен?
Направи й един шкаф по поръчка на тази камина. Абсолютно същият като нея, но обърнат обратно. Представи си камината, но легнала на широката си стена.
И това е интересна възможност - ще я обсъдя с мебелистката ми. Не обидно, а обидено. Във форума са ставали епични спорове, защото някой е питал нещо, но отговорите не му харесват, в резултат на което изтърсва, че другите нищо не разбират и се фръцва обидено. Исках да кажа, че не ми е такъв случаят, а че просто не ми се кърти стената.

# 166
...А ако така композицията не ти се струва завършена, може там, където е цветето да сложиш още една мебел, нещо тясно и още малко по-високо и да стане стъпаловидно преливане на мебели - тогава няма да е странно, че камината не е центрирана Simple Smile 
За момента този вариант ми се вижда най-удачен. Според теб мебелта/шкафът на мястото на цветето с размера на камината ли трябва да бъде, за да се постигне симетрия, или по-висок и по-тесен?
Направи й един шкаф по поръчка на тази камина. Абсолютно същият като нея, но обърнат обратно. Представи си камината, но легнала на широката си стена.
И това е интересна възможност - ще я обсъдя с мебелистката ми. Не обидно, а обидено. Във форума са ставали епични спорове, защото някой е питал нещо, но отговорите не му харесват, в резултат на което изтърсва, че другите нищо не разбират и се фръцва обидено. Исках да кажа, че не ми е такъв случаят, а че просто не ми се кърти стената.

Да,не съм прочела добре.Но те разбрах.😊

# 167
  • София
Добре. Ей това успях да кача: http://antoanetada.snimka.bg/properties/home.921479.37333569 - не знам дали сега се вижда вече. Мерси на Miss_Bingley за съвета.

# 168
А,дивана е бежов,не е зелен.От телефона съм и не видях добре.По-скоро цветни завеси,нещо по-ярко,не бяло.

# 169
Макарон, май съм от малкото, които не я дразни лявото разположение на камината Wink
А стената вляво след камината не е под прав ъгъл?
От предложенията дотук ми хареса това -

Цитат на: Мохини в чт, 25 авг 2016, 12:27

Може конзола под ТВ то - подобно на това, но с някоя друга извивка;)
Скрит текст:

Скрит текст:

Ще се вижда тапетът, но краката няма да са в такт с камината.
Скрит текст:

Скрит текст:
Или само дебела полица под ТВ.

По поръчка ще е най-пасващо така или иначе.

# 170
  • София
Miss_Bingley , браво на свекито ти! Как да не му хареса на човек такова цветно кътче! Цветята са направо невороятни!

Titina, ти ни  обеща снимки - не забравям аз Simple Smile

# 171

Според мен трябва горе-долу да е широк колкото камината, за да има някаква съразмерност все пак, иначе ще стои като харизано. Каква е ширината й всъщност? Височина: 78 см. и дълбочина: 30 см, доколкото разбирам, но третата дименсия ми се губи.

За височината - може да помислиш да "строиш" в посока надоре или надолу, т.е. колкото по към вратата по-ниско или по-високо:

Ако е по-ниско, ще се получи като стълбичката, на която награждават медалистите при спортни състезания Simple Smile 1-во място - рафт (рафтове) с телевизор, който ще дойде най-високо, 2-ро място - камината без нищо отгоре, защото грее и от другата страна до вратата - 3-то място - нещо ниско (примерно: http://www.ikea.bg/living-room/Living-room-storage/Shelving-units/56533/81185/ Стенен е този шкаф, но не виждам защо да не може да се сложи директно на земята, даже ако си купиш за вътре някоя от черните кутии за съхранение, ще довършиш асиметрията от черното на камината и черното от телевизора с 3-ти черен елемент) и отгоре може да сложиш и някоя саксия със зелено растение дори, защо не.

Ако искаш в посока нагоре, тогава имаш най-ниско камината, после ТВ-то и после трябва нещо по-високо от този тип: http://www.ikea.bg/living-room/Living-room-storage/Shelving-units/56510/81162/ в бяло. Но така малко ще ти се натрупа стаята, според мен, ако ще слагаш и другите мебели, които си си харесала, затова аз съм за горния вариант, по-"дишащ" ми е.

Вариант 3 - шкаф от другата страна, голям точно колкото камината, не е невъзможен, но отново няма да е напълно симетрично. Просто симетрия в този случай е безмислено да се търси, затова мисля, че трябва да подчертаеш асиметрията. Simple Smile

# 172
  • Варна
...
Във форума са ставали епични спорове, защото някой е питал нещо, но отговорите не му харесват, в резултат на което изтърсва, че другите нищо не разбират и се фръцва обидено. Исках да кажа, че не ми е такъв случаят, а че просто не ми се кърти стената.

Joy По скоро обратното, съветнички, които се фръцват, като не им приемат съветите. Моя милост и декупажа Embarassed.

За последно, не давам съвет, сигурно вече ти е тооолкова досадно, че ще скрия текста.
Скрит текст:
Хареса ми тази графична стена, и камината и тв изглеждат ненатрапчиво и хармонично, като част от схема заедно с картините. Обаче нито си имат декодер, рутер и всякакви такивИ, грам кабел не виси, може би са в шкафа.

След брейнсторминг-а като най-безболезнен вариант се очертава, в ляво камина над нея два-три рафта за симетрия и поставяне на картини за отклоняване на фокусирането, TV вдясно на стената (ако майсторът каже, че може) под него два-три рафта за картини, декодери, рутери,... С рафтове и от двете страни няма да натежи композицията само в едната част newsm78

# 173
  • Burgas
...
Във форума са ставали епични спорове, защото някой е питал нещо, но отговорите не му харесват, в резултат на което изтърсва, че другите нищо не разбират и се фръцва обидено. Исках да кажа, че не ми е такъв случаят, а че просто не ми се кърти стената.

Joy По скоро обратното, съветнички, които се фръцват, като не им приемат съветите. Моя милост и декупажа Embarassed.

За последно, не давам съвет, сигурно вече ти е тооолкова досадно, че ще скрия текста.
Скрит текст:
Хареса ми тази графична стена, и камината и тв изглеждат ненатрапчиво и хармонично, като част от схема заедно с картините. Обаче нито си имат декодер, рутер и всякакви такивИ, грам кабел не виси, може би са в шкафа.

След брейнсторминг-а като най-безболезнен вариант се очертава, в ляво камина над нея два-три рафта за симетрия и поставяне на картини за отклоняване на фокусирането, TV вдясно на стената (ако майсторът каже, че може) под него два-три рафта за картини, декодери, рутери,... С рафтове и от двете страни няма да натежи композицията само в едната част newsm78

Това предложение в скрития текст много ми допада и ако казуса беше мой,със сигурност щях да го направя така  Peace

# 174
  • София
На мен - също, както и последното предложение на lorenca. Бих и поръчала, колкото и да трябва да се чака - в името на красотата  Simple Smile

# 175
  Ако имах същия казус бих заложила на асиметрията от снимката  Peace  Peace

# 176
Miss_Bingley, много ми хареса терасата, страхотно място за почивка ( и купони) ! Браво на свекито, дано и мъжът ти да е такъв сръчен Wink

# 177
Показаната асиметрия е ок, но при нея е вградена камина; участва и стената; има и повдигнат под.
И изглежда добре поради липсата на кабели и съпътстващи аксесори. Май няма тв.
 По-добре полица да има за акцент, не да се редят по нея чарколяците.
При Макарон е свободностояща камина ... би могла да си изработи ограждащи рамки и около камината, ако се захване с поръчка.

Някой писа шкафът или полици, или каквото е, да е по-широко от камината  Peace

# 178
  • София
Както стана ясно, аз пък съм се зарибила напоследък по тухлички. Ето нещо различно, за контраст на ширещия се напоследък scandi style:

# 179
На мен не ми харесват тухлените стени.Но пък комбинацията от цветове на тази снимка много ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт