Интериорен и екстериорен стил по аматьорски- 51

• 115 491
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Даа, спомням си въпросния интериор. Много приятно местенце!

"Дървении" мисля да сложа на пода в баните. За коридора и кухнята искам като че ли квардатни плочки. Днес взимахме още размери за това-онова и ми е все по-лесно да оформям картинки в главата си. Пък ще видим Simple Smile

Josellyn, да, за съжаление нямам достатъчно място за двата цвята, макар че точно пред вхорната врата коридорът ми оформя едно почти квадратно помещение, затова ще е само единия. Аз, междудругото, също клоня повече към светлия.

# 646
Привет, момичета!

Да се похваля, интериорните врати пристигнаха и вече ги монтират. Както ви споменах преди време, спрях се на не чисто бялото, а на другото "бяло", което макар и различен цвят от дограмата според мен подхождаше на цялостната композиция, както и на входната врата и мисля, че направих добър избор. Прилагам снимка (лоша е, но е правена с телефон, а днес е тъмно и вали), като до нея съм сложила и малко от екстериора, заради цветовете на дограмата и балкона.

и веднага след нея да помоля за малко помощ - харесах си ето такъв гранитогрес:

И двата цвята много ми допадат и се чудя кой от тях би бил по-удачен за антрето, където ще има много врати - по-тъмния или светлия. Как мислите?
А вратите от къде са, ние засега мислим да пребоядисаме старите, защото са голям разход и хубавите са скъпи, но пък много искам да ги сменя ако намеря нещо хубаво и изгодно.

# 647
Вратите са ни от строителя. Много са хубави, всички са с уплътнения и с ключове, цветът им беше по мой избор от 5 възможни.

Като модел са напълно изчистени, но имат красив дизайн на дръжките и "заключалките" Simple Smile Днес за първи път ги видях и, честно казано, съм много приятно изненадана, защото не очаквах да са толкова качествени, а на живо цветът им е страхотен.

# 648
  • София
Madeleine, прекрасни са вратите. Относно гранитогреса дали да е светъл, или тъмен, ами и единият и другият си имат плюсове и минуси. У нас гранитогресът е бледосив, почти бял и е в коридора и цялата кухня. Много ми харесва, но и адски много се цапа  ooooh! Фугите дори не ми се споменава колко кошмарно изглеждат, особено покрай входната врата - няма изчистване, защото са почти бели. Свекърът, не пожела да ме послуша и да нареди плочките една до друга без никаква фуга, и сега или трябва да ги гледам такива, или да клеча и да ги чистя с четка за зъби и ЦИФ (това е най-добрият начин за чистене на фуги (малко вода и много циф), ама ако може да има по-голяма и удобна четка...)
А за светлите плочки, буквално всеки ден трябва да ги чистя, понякога и два пъти на ден, ако не искам да гледам петна по пода, или просто трябва да не ми пука. Иначе с парочистачката се чистят за няколко минутки и не е кой знае какво, но фугите...  Sick

# 649
Свекърът, не пожела да ме послуша и да нареди плочките една до друга без никаква фуга, и сега или трябва да ги гледам такива, или да клеча и да ги чистя с четка за зъби и ЦИФ (това е най-добрият начин за чистене на фуги (малко вода и много циф), ама ако може да има по-голяма и удобна четка...)
А за светлите плочки, буквално всеки ден трябва да ги чистя, понякога и два пъти на ден, ако не искам да гледам петна по пода, или просто трябва да не ми пука. Иначе с парочистачката се чистят за няколко минутки и не е кой знае какво, но фугите...  Sick
Пробвай с Медикс, мажеш, след 15 мин изчистваш и готово. А благодари на свекъра си, че е оставил фуги (при улягане на сградата, движения)плочките бомбират).
При тъмните плочки е същото...вижда се всяка прашинка

# 650
Madeleine, прекрасни са вратите.

Благодаря, и аз много си ги харесвам! Simple Smile

Като повдигнахте въпроса за реденето на плочките, аз съм в дилема дали да не взема от калибрования гранитогрес, т.е. този, който се реди без фуги. Има много хубави плочи, рязани с лазер, I-во качество от реномиран производител.. обаче в крайна сметка май всичко зависи от майстора. Иначе без фуги е много по-красиво-факт! Имам още малко време да помисля и после трябва да започваме с пазаруването, защото времето си върви... накрая ще ми докарат кухнята и няма да има къде да ми я монтират, ужас Simple Smile

# 651
  • София
Аз съм с две ръце "ЗА" плочките да са без фуги. У нашите са така и са редени преди повече от трийсет години, еми, не са мръднали, а имаше даже земетресения. Никакво улягане не може да има в панелка на 40 години, затова и доводите на свекъра са си просто, защото така му е по-лесно, въпреки че и така пак ги е наредил криво....... УЖАС!!!  Ама аз съм тази, която чисти фугите и си къса нервите заради неговия мързел! Трябваше да хвана и сама да си ги налепя с големия корем, та да не ме дразнят сега.

PS: Кой точно Медикс да използвам?

# 652
  • Варна
Да, който е нямал тъмни плочки не знае  Mr. Green Трошички, прашинки, следи от мопа....

# 653
Момичета някоя от вас да е слагала диван различен от бежажо и кафяво, мисля си за зелен но ми се иска да видя реални снимки дали ще ме дразни

# 654
  • срещу двата комина :)))
Момичета някоя от вас да е слагала диван различен от бежажо и кафяво, мисля си за зелен но ми се иска да видя реални снимки дали ще ме дразни

мисля си, че много зависи какво е зеленото, но ето няколко идеи :

# 655
  • София

мисля си, че много зависи какво е зеленото, но ето няколко идеи :

Все красоти  Hug Hug Hug Hug bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet

Наистина е важно какво точно си представяш под "зелен диван" и каква е останалата част от стаята като стил, цвят.... Имаш ли вече нещо налично или всичко е още идейно?

# 656
  • София
Ето още няколко предложения:

Едно икейско предложение:

Доста странен, но идеен вариант за Честърфийлд:

Може и с нищо да не се връзва нито по стил, нито по цвят:

Или да съобразиш даже картините с дивана:

А последната ми напомня на черните интериори, по които се запалих в предишните теми, благодарение на Ема:

# 657
да, много е важно дали има с какво да се съобразява зеленият диван или от него ще се започва  Hug и на мен ми се иска цветен, но с котка и дете на една година не ги виждам нещата  Joy

# 658
ами има само гранитогрес засега в сташта който имитира дърво, бяла кухня е поръчана с плот от дърво и едно  жълто бежаво стъкло а гръб на кухнята (защото зеленото не ни допадна като цвят) мислех си дивана като дамазка и столовете като дамазка да са зеленки както и завесите и покривка може би незнам как ви звучи като идея

# 659
мисля, че трябва да оставите само дамаската зелена, с пердетата и покривката ще стане прекалено  Peace а цвета на стените какъв е

Общи условия

Активация на акаунт