Подсъзнанието може всичко/66 Линкове за всички техники има на 1 стр.

• 105 542
  • 781
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря на всички ви за подкрепата и съветите! Ще ми бъдат полезни и за друг критичен случай, но дано да не се налага. Да се връща и на вас помощта и подкрепата, която ми давате. В момента съм доста по-спокойна, но още се чувствам странно и под някакъв натиск. Замислих се и колко е кратък живота, как минава бързо и не си струва човек да го изживее не така, както иска. Струва си единствено да се бориш за това, за което мечтаеш, да си с любимите си хора, да бъдеш човек с другите всеки ден, да живееш така, че като се обърнеш, да не съжаляваш, че си губил време или нерви за неща, които не си заслужават.
alinna, мисля че не беше пристъп на паника, макар че не съм имала и не съм сигурна. По-скоро силен стрес и напрежение, които нямаше накъде да избият и не знаех как да изкарам от мен. Да се разплачеш, развикаш или удариш по нещо е най-лесно, но аз не исках нито едното, а и странното е, че не ми се плачеше.
SenkoTron, благодаря за интересната идея. Само не разбрах - на починалия ли да се помоля? Вижда ми се странно.

# 466
Благодаря на всички ви за подкрепата и съветите! Ще ми бъдат полезни и за друг критичен случай, но дано да не се налага. Да се връща и на вас помощта и подкрепата, която ми давате. В момента съм доста по-спокойна, но още се чувствам странно и под някакъв натиск. Замислих се и колко е кратък живота, как минава бързо и не си струва човек да го изживее не така, както иска. Струва си единствено да се бориш за това, за което мечтаеш, да си с любимите си хора, да бъдеш човек с другите всеки ден, да живееш така, че като се обърнеш, да не съжаляваш, че си губил време или нерви за неща, които не си заслужават.
alinna, мисля че не беше пристъп на паника, макар че не съм имала и не съм сигурна. По-скоро силен стрес и напрежение, които нямаше накъде да избият и не знаех как да изкарам от мен. Да се разплачеш, развикаш или удариш по нещо е най-лесно, но аз не исках нито едното, а и странното е, че не ми се плачеше.
SenkoTron, благодаря за интересната идея. Само не разбрах - на починалия ли да се помоля? Вижда ми се странно.

# 467
  • на острова на мечтите
Петенце  Hug
В книгата "Мъдростта на Тао " ми направи дълбоко впечатление съветът как да гледаме на добрата и на лошата съдба. Според Лао Дзъ, съдбата не е нито добра,нито лоша,а по-скоро е едно цяло,като двете страни на една и съща монета,като денят и нощта ,и трябва да я приемеме трудните моменти,които ни поднася,по-скоро като уроци, които трябва да научим,или като изпитания, които трябва да преодолеем,без да изпадаме в паника. Често Пътят/Тао ни води през равни и лесни за пресичане поля, по които вървим с лекота, но обикновено след  равнината  следва планина/или хълм,който трябва да изкачим лека полека, без да се паникьосваме, стъпка по стъпка,след което пред нас ще се открият нови широки хоризонти  bouquet Малко опростено преразказвам този откъс от книгата, но се надявам,че съм предала в общи линии същността  Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 яну 2017, 12:04 от danilu

# 468
Петенце  Hug
В книгата "Мъдростта на Тао " ми направи дълбоко впечатление съветът как да гледаме на добрата и на лошата съдба. Според Лао Дзъ, съдбата не е нито добра,нито лоша,а по-скоро е едно цяло,като двете страни на една и съща монета,като денят и нощта ,и трябва да я приемеме трудните моменти,които ни поднася,по-скоро като уроци, които трябва да научим,или като изпитания, които трябва да преодолеем,без да изпадаме в паника. Често Пътят/Тао ни води през равни и лесни за пресичане поля, по които вървим с лекота, но обикновено след  равнината  следва планина/или хълм,който трябва да изкачим лека полека, без да се паникьосваме, стъпка по стъпка,след което пред нас ще се открият нови широки хоризонти  bouquet Малко опростено преразказвам този откъс от книгата, но се надявам,че съм предала в общи линии същността  Simple Smile

Много благодаря за споделения духовен опит! Старая се да приемам и доброто и лошото със смирение и търсейки по-дълбокия смисъл във всичко, но не вярвам в съдбата, поне не в общоприетия смисъл. Например, преди време един мъдър и достоен човек ми каза, че с приятеля ми ни е писано да сме заедно. Ами ето, сега вече не сме. Въпреки, че тогава ми стана интересно защо този човек твърди това и ми го казва, без да го питам и даже му повярвах. Така, че всичко е много относително.

# 469
За починалия, но може и на него, в зависимост от това доколко добре го познаваш приживе и т.н. Ако е някой гадняр, тогава по-добре пропусни молитвата за помощ от негова страна, за да избегнеш евентуални неприятности в бъдеще. И обратно, ако е свестен и е държал на теб едва ли ще му е проблем да ти помогне ако го помолиш да се справиш със състоянието си. Дори и да не го познаваш, пак може да се обърнеш за помощ към духа му, защото той в някаква степен е причина за състоянието ти и помагайки на теб, това може да помогне и на самия него.
Колкото до ритуала, не е мой, един приятел ми го препоръча това, след като освободи затворена душа - каза ми че е за упокой и умиротворение на душата.

# 470
Здравейте,
не знам дали съм на правилното място, но пък ако постът може да бъде изтрит, ако не е за тук.
От година вече съм без работа и това, не не намирам,ме докара до психически срив. Всъщност има и още доста фактори, които спомогнаха за това. За жалост не успях този път да устоя и се поддадох на цялото това отрицателно влияние на случващото се в/у мен и рухнах. Не мога и не мога да изляза от това мъчително състояние на депресия, нямам вяра в себе си, страх ме е да предприема каквото и да е, да направя стъпка. Нама да описвам как се чувствам в детайли, не е тук  мятото може би. Опитвам по всякакъв начин, за който се сетя, чета, гледам клипове, които за момент ми помагат и псоле всичко е по стария начин. Нямам възможност в момента за психолог. Опитвам се да изляза сама от това състояние, както съм успявала преди, но този път нещата са по-сериозни явно и не е за подценяване. Виждам, е и близките ми се тервожат, трудно ми е да го крия, за да не ги тревожа.
Надявам се, ако има или е имало други, намерили спасение от такова състояние на депресия и безверие в себе си, отчаяние, безпътие, нежелание за каквото и да е, да сподели опит, много бих била благодарна. Бих опитала, каквото не съм. Пиша тук, защото нямам и на кого да споделя и да получа съвет, а имма нужда да поговоря с някого. Знам, че трябва и сама да се справя и да не бъда толкова критична към себе си. Не искам да хленча и се опитвам да гледам ерзво ан нещата, което се получава, когато се поуспокоя. В главата ми и живота ми е огромна каша и сикам да започна да подреждам, да си имам цел, да се трудя.
Опитвам се да гледам на нещата по-философски, че всъщност не са толкова зле, колкото аз си мисля, че ще дойде и хубаво след всичко това. Може би има книга, филм или клипове или каквото и да е, което да пробвам.
Извинявам се още веднъж, ако не за тук постът ми. Просто съм отчаяа и се опитвам по всякакъв начин да намеря изход.
 bouquet bouquet bouquet

Последна редакция: вт, 17 яну 2017, 17:17 от hintt

# 471
  • Бургас
Хинт, книга има много хубава " Вълшебството" на Ронда Бърн. Друго, което ти препоръчвам е спорт, особено ако имаш възможност за йога, много помага за вътрешното себеусещане.Тес също.Има един ритуал за намиране на работа с пеликан, тук са споделяли момичета, че им е помогнал.Има ритуали по новолуние, желания по новолуние.Има много материал, само да си харесаш нещо.  Wink На първа страница има много интересни неща.
Успех! Може би си имала нужда да останеш свободна, да имаш време да се обърнеш към себе си затова се е получило така.

# 472
Много благодаря за коментара.
 В интерес на истината преди няколко месеца си бях свалила на комютъра материали за тази ТЕС техника. Бях започнала да я прилагам и мисля, че пак ще опитам, като запазя псотоянство. В интеренет даже днес се зачетох в коментари на хора, прилагащия, които споделят, е при тях има ефект. Явно си струва да я прилага човек и да е постоянен.
А този ритуал с пеликана, за който сте споменали, ми направи впечатление, че наскоро тук в темата имаше коментари, че при някои е имало ефект, при което аз доста се зачудих дали да  не опитам, нищо не губя.
 bouquet

# 473
  • Бургас
Опитай, нищо не губиш! Когато човек е в такава ситуация, хич не трябва да се чуди-все нещо ще проработи. Друго се сетих, което би могло да ти помогне да преодолееш това състояние са Баховите есенции, но там е малко по-сложно, желателно е консултация с терапевт, макар, че аз съм си подбирала сама след обстойно прочитане на всичките книги - има ги в Спиралата.Най-изгодни са есенциите от сайта на д-р Пашкулев.

# 474
Здравейте,
не знам дали съм на правилното място, но пък ако постът може да бъде изтрит, ако не е за тук.
От година вече съм без работа и това, не не намирам,ме докара до психически срив. Всъщност има и още доста фактори, които спомогнаха за това. За жалост не успях този път да устоя и се поддадох на цялото това отрицателно влияние на случващото се в/у мен и рухнах. Не мога и не мога да изляза от това мъчително състояние на депресия, нямам вяра в себе си, страх ме е да предприема каквото и да е, да направя стъпка. Нама да описвам как се чувствам в детайли, не е тук  мятото може би. Опитвам по всякакъв начин, за който се сетя, чета, гледам клипове, които за момент ми помагат и псоле всичко е по стария начин. Нямам възможност в момента за психолог. Опитвам се да изляза сама от това състояние, както съм успявала преди, но този път нещата са по-сериозни явно и не е за подценяване. Виждам, е и близките ми се тервожат, трудно ми е да го крия, за да не ги тревожа.
Надявам се, ако има или е имало други, намерили спасение от такова състояние на депресия и безверие в себе си, отчаяние, безпътие, нежелание за каквото и да е, да сподели опит, много бих била благодарна. Бих опитала, каквото не съм. Пиша тук, защото нямам и на кого да споделя и да получа съвет, а имма нужда да поговоря с някого. Знам, че трябва и сама да се справя и да не бъда толкова критична към себе си. Не искам да хленча и се опитвам да гледам ерзво ан нещата, което се получава, когато се поуспокоя. В главата ми и живота ми е огромна каша и сикам да започна да подреждам, да си имам цел, да се трудя.
Опитвам се да гледам на нещата по-философски, че всъщност не са толкова зле, колкото аз си мисля, че ще дойде и хубаво след всичко това. Може би има книга, филм или клипове или каквото и да е, което да пробвам.
Извинявам се още веднъж, ако не за тук постът ми. Просто съм отчаяа и се опитвам по всякакъв начин да намеря изход.
 bouquet bouquet bouquet

Здравей!
Разбирам какво преживяваш или поне съм минала и донякъде още минавам по подобен път. Не е нужно да криеш състоянието си от близките, трябва да се радваш, че ги имаш, защото те са за това, да те подкрепят и в лошо, и в добро, а сега най-много имаш нужда от тях. Сподели им спокойно, че преминаваш през труден период и ще се радваш, ако са до теб. Права си, че човек трябва да се стегне и да разреши проблемите си, но не и да се съди прекалено строго, както ми се струва, че правиш. Хора сме, винаги е по-добре, когато някой ти подаде ръка.
Движението е наистина много важно. Дори половин час бърза разходка на ден подобрява настроението, хормоналния баланс и те кара да усещаш себе си и света по различен и по-ведър начин. Не мисли постоянно за проблемите си, старай се да се занимаваш с приятни неща, които те карат да забравиш всяка грижа. Проблемите от своя страна трябва да определиш ясно. Ако трябва седни и запиши всичко което те тревожи на отделни листове. За всеки остави и празно място и напиши въпроса: какво мога да направя, за да разреша това, кое е най-доброто решение. Ще видиш как разумните отговори сами изплуват в съзнанието ти и веднага ги запиши. Работи по всяка тема или област отделно. Замисли се кое зависи от теб, кое от други хора, кое от обстоятелства. Не си поставяй за начало големи цели, което може да те обезкуражи, започни с малки стъпки. За всеки успех се поздравявай и награждавай, работи и върху самочувствието си, върху всички отрицателни мисли и емоции, които те дърпат назад и ти пречат да успееш. Харесай си и нещо от първа страница, според интуицията си. Успех! Прегръщам те!

# 475
Много, много благодаря, че прочетохте поста ми и  споделихте опит и съвети. Дано ви се случват само хубави неща, искрено го желая на всички! Аз наистина осъзнавам, че трябва да поработя върху себе си и то сериозно, защото ако не си променя настройката и мислите, няма как да се справя и да изляза от това състояние. Излизането и общуването с хора ми помага да се разсея, а също и четенето. Ще продължавам да чета, дали сте предложения. Ще продължавам да си търся работа усилено, пък вярвам, че нещата ще се наредят добре за мен. Смятам, че като вложа енергията и мисълта си в работата, ще се наредят нещата, както си бяха, когато работех.
Ще се опитам да стоя далеч от факторите, хората, които ме подтискат и допълнително ми влияят отрицателно, защото сега съм много емоционална и лабилна, лесно се разстройвам и си сменям настроението.
 bouquet bouquet
Още веднъж ви благодаря искрено!  bouquet

# 476
Прави ли се днес ритуалът Водици ?

# 477
Снощи се правеше. Днес е Йорданов ден по стар стил. Този ритуал се прави вечерта, срещу Йорданов ден...

# 478
Я виж колко хубаво, коментарът ти е редактиран на 17.01.17 в 17:17.  Grinning
17 е страхотно число!
Всичко ще се нареди, hintt!
Господ винаги знае кога от какво имаме нужда. Може въобще да не ти е до философии, но това изпитание, което сега ти се случва е да провериш вярата в себе си и в силите си.
Нещо много важно трябва да направиш - да забравиш всички негативи и да се съсредоточиш върху всички положителни неща, твои черти, твои умения, всичко хубаво което си и което умееш. И! Да прогониш червейчето на съмнението. Едно съм запомнила в тоя живот - самочувствието е много важно! Много е важно да държиш на себе си и на всичко, което си. Хората виждат у теб начина, по който ти се възприемаш, виждат колко ти самата се уважаваш.  Peace
Като ми е най-тежко - изглеждам най-добре, издокарвам се най-много тогава.  Simple Smile
И пускай СВ-та, ходи по интервюта. Никакви съмнения, високо вдигната глава, широка искрена усмивка, трябва да вдъхваш доверие и опитност!  Hug
Прави всичките ритуали, които те грабнат. Отделяй време вечер преди заспиване или сутрин докато се излежаваш в леглото да си се представяш вече работеща на най-любимата ти работа и съвършено здрава! Наблегни и на най-малките детайли, развихри си въображението! Всичко е в главата ни, настрой се на печеливша вълна! И постоянство му е майката. Ако трябва график си изготви какво кога да правиш и си го спазвай! Идеята със спорта е супер, наистина повдига много духа и самочувствието. Ето тук има много безплатни упражнения на една позитивна мацка
https://fitnesinstruktor.com/category/%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BD%D … 0%B2%D0%BA%D0%B8/

ТЕС също е много лесен, два три пъти на ден го прави.
Ето тук хора споделят опит с ТЕС за намиране на работа:
http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=752

За настроението, може мента, глог и валериан да пробваш, също така есенции на д-р Бах - рескю ремеди (Rescue Remedy) или друга смес направена за теб (българските са най-евтини). Не гледай новини, пропускай всякакви негативности доколкото можеш. Гледай вдъхновяващи филми. Понякога съм си давала сметка колко много ни е дал Господ, а ние сме се вторачили във всичко, което нямаме. Такива сме си хората, но нещата могат да се променят с постоянство! Тези балетисти са ми за пример:
https://www.youtube.com/watch?v=LnLVRQCjh8c

Прегръщам те и скоро да ни се похвалиш с чудесни резултати!  Hug  Peace

п.с. - И нещо много важно, помоли дядо ти Боже за помощ, той ВИНАГИ помага.  Flutter

# 479
  • на острова на мечтите
Много, много благодаря, че прочетохте поста ми и  споделихте опит и съвети. Дано ви се случват само хубави неща, искрено го желая на всички! Аз наистина осъзнавам, че трябва да поработя върху себе си и то сериозно, защото ако не си променя настройката и мислите, няма как да се справя и да изляза от това състояние. Излизането и общуването с хора ми помага да се разсея, а също и четенето. Ще продължавам да чета, дали сте предложения. Ще продължавам да си търся работа усилено, пък вярвам, че нещата ще се наредят добре за мен. Смятам, че като вложа енергията и мисълта си в работата, ще се наредят нещата, както си бяха, когато работех.
Ще се опитам да стоя далеч от факторите, хората, които ме подтискат и допълнително ми влияят отрицателно, защото сега съм много емоционална и лабилна, лесно се разстройвам и си сменям настроението.
 bouquet bouquet
Още веднъж ви благодаря искрено!  bouquet
Praynig Hug Опитай се да намериш вяра в себе си. Бог не те е изоставил. Само трябва да отвориш очи и да погледнеш. Всеки е срещнал в живота си подобни на твоите проблеми в момента. Опитай с хоопонопону, опитай да се усмихнеш  и в най-абсурдни те и трудни за теб ситуации и ще видиш, как нещата ще започнат да ти изглеждат различни. Приеми тази ситуация като урок,който ще ти закали и научи да оцеляваш. Това,което не ни убива ни прави по-силни!Успех bouquet

Общи условия

Активация на акаунт