Рим - четиринадесета тема

• 95 951
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, аз в крайна сметка запазих за нощуване HOLD ROME. Стискайте палци всичко да е наред. Утре летим, връщаме се в четвъртък. Hug Heart Eyes

Имате ли представа дали Рим вече е коледно украсен?
Къде около площад Св. Петър във Ватикана мога да хвана автобус, който да ме заведе около Пантеона/Фонтана/Пиаца Навона и кой номер автобус да търся?
Да помоля и за номер на автобус, който се движи от Ватикана(Св. Петър) до Колизеума  bouquet

# 646
Момичета, аз в крайна сметка запазих за нощуване HOLD ROME. Стискайте палци всичко да е наред. Утре летим, връщаме се в четвъртък. Hug Heart Eyes

Ще чакам отзиви за Hold Rome, имаме резервация за края на декември.

Искам да попитам тъй като ще сме там за Нова Година има ли места с фойерверки и някакви празненства на открито

# 647
Здравейте!
Плануваме  да направим един предколеден Рим с децата, които са на 6 и 8 години Simple Smile За момичетата, които са ходили -бихте ли ме насочили към интересни атракциии, зоопаркове и тн, отворени по това време на годината?

# 648
  • Бургас
И аз най-накрая си направих резервация- някой има ли впечатления от това място-

http://www.villas.com/en-gb/italy/lazio/rome.html?aid=391668;lab … iRoC76rw_wcB&

# 649
Здравейте мина почти месец откакто се върнахме от Рим. Не е уважително да не изкажа благодарност на всички мили дами, които ми помогнаха в организацията. ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ smile3525

Пътуването мина по план, всичко което планирах се случи. Използвах примерните маршрути от началната старница. Иска ми се да успокоя бъдещите самоорганизиращи, че нещата са далече по-лесни, отколкото изглеждат. Улиците са добре обозначени и номерирани. Няма вариант да се загубиш независимо дали си с карта или GPS. Мащабите не са огромни и всичко е на пешеходно разстояние, ако мястото за нощувка е в централният район. Всички съвети, които получих тук ми бяха от полза и за опашките /как да се избегнат/ и за транспорта и въобще за цялата организация. Знаех, че опашката за музейте на Ватикана за огромни, но наистина се втрещих, а съм чакала на опашка за Айфеловата кула и Лувър.

Относно храната - прекрасна! Нямаше заведение което да ни разочарова, а се хранихме обед и вечер на различни места. Мъжът ми който е с чувствителен стомах доволно заключи, че не е имал киселини въобще.  Единственото място, което ме разочарова е заведението Карло Мента. Тук прочетох много и само добри отзиви - истинска туристическа забележителност и за това нямаше как да го пропусна. Много разочарована  останах от качеството на храната ( единствено от там мъжът ми имаше проблеми със стомаха). Вярно цените бяха наполовина, но за нас това не беше приоритет.

и така...Рим остана в сърцето ми! Надявам се някой ден отново да се върна там Simple Smile

# 650
allexa.7  ,какво е времето? Чудя се да тръгвам ли с палто или и по-тънко яке ще ми е добре...

# 651
  • IT
Студено е вечер вече, сутрин и там където пече е добре, no не е под 7 градуса, не е за дебело палто, но е добре да си облечена

Последна редакция: ср, 30 ное 2016, 15:01 от allexa.7

# 652
Благодаря!

# 653
Добро утро Simple Smile

Намерихме си място за настаняване и сега следват другите организац. въпроси.

Искам да си вземем билети за някои места онлайн и питането ми е: Кога е най - подходящо да ги вземем (пътуваме Март)?
Трябва ли да обознача ден и час (евентуално) за определения билет за посещението?
Не съм правила подобно нещо до сега и ми е непознато Sad как процедирахте вие?
(моля помогнете)

# 654
За Ватикана избирате ден и час на посещението, при покупка на билета. За Колизеума билетите са без ден и час, и важат 2 дни от първото влизане в Колизеума, Форума или Палатин.  Peace

И за двете си заслужава покупка онлайн. Спестяват се километрични опашки. И на двете места опашката за тези без закупени билети е огромна, а за тези с онлайн закупени билети практически няма такава, освен няколко минути за security проверка, през която така или иначе минават всички.

# 655
shrekie  Благодаря ти Peace

А кога е по - удачно да ги запазя? Сега по - рано или непосредствено преди пътуването?

# 656
По-рано е по-добре, за да не свършат билетите за желания от теб ден и час ( това за Ватикана). Имай в предвид, че билетите се отварят два месеца предварително - сега продават за декември и януари.
Ако искате да посетите и вила Боргезе, отново си купете билети онлайн.

# 657
Мерси много! ЩЕ следя и ще си направим резервациите за където можем.

Я кажете според вас  прекалено оптимистично ли е да обикаляме пеша с дете  без да ползване гр.транспорт /метро?

# 658
  • София
Мерси много! ЩЕ следя и ще си направим резервациите за където можем.

Я кажете според вас  прекалено оптимистично ли е да обикаляме пеша с дете  без да ползване гр.транспорт /метро?

Ние в Пиза (октомври) бяхме с малката и обикаляхме пеш без никакъв проблем.
До колкото четох и в Рим разстоянията до забележителностите не са чак толкова големи, но си зависи и от детето. Нашето обича да ходи.
Ние ще ходим февруари, ако все още не сте ходили след това мога да ти кажа как е минало при нас.

# 659
И нашето детенце обича да се разхожда Simple Smile
Март ще сме - Ще чакам отзиви Simple Smile  и за времето Simple Smile  (ако може)

Общи условия

Активация на акаунт