Рим - четиринадесета тема

• 95 916
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Зависи от детето и времето, но предполагам е постижимо. За възрастен със сигурност не би следвало да е проблем, особено ако имате план според близостта на различните забележителности и места, които искате да посетите. Ние (през ноември, т.е. пак не беше топло, но не беше и студено) ползвахме автобус само веднъж от хотела до Ватикана и веднъж метро на връщане от Ватикана до центъра (в метрото беше страшно). В останалите дни сме били изцяло пеша. Но си се навъртат километри всеки ден.... Peace

# 661
Благодаря!
Нас честно казано км. не ни плашат, много ходим пеша, явно зависи от човека и нагласата (получихме няколко съвета, че с малко дете не било много подходящо).
Много ми допаднаха примерните програми от темата и мислим тях да ползваме, мисля, че ще се справим пеша.
За метрото какво точно имате предвид под (страшно), намерението ми е единия ден да се качим от термини до Ватикана сутринта и от там лека по лека да се връщаме през центъра пеша.
Каква е цената на билета за метрото на човек?

# 662
За мен, Рим е чудесен за пеша.
Билетчето на метрото и градския транспорт е 1.50 евро. Ползвах Гугъл мапс за да се ориентирам за автобуса и разписанието и не сме чакали повече от минута.

# 663
  • IT
 Март месец вали и е студено, за мен той и август са най-гадните месеци тук.Бях писала и преди, тази година март валя и градушка. Сутрин вече е много студено, после изгрява слънце. Метрото в часовете за работа е винаги пълно, както във всеки един голям град с метро.
Ако някой е бил вече препоръчвам Вила Торлония, там има една къщичка като от приказките.Намира се почти на центъра близо е до втората метролиния

# 664
Поля ме със студена вода Sad
днес гледах , че е 13 гр.
Мерси за инфото за метрото.  Ще гледаме да избягваме пиковите часове

# 665
  • IT
13 градуса е между 11 и 15 часа на слънце и не навсякъде, голям град е това. Сутрин е студено и влажно, както и вечер. Краят на февруари и март и вятър си има, макар че има и достатъчно хубави дни.
Аз с това метро преди се разболях, мн народ и жега вътре, излизам изпотена и ме удря вятър

# 666
Края на Март сме и силно се надявам да уцелим хубави дни  Simple Smile

# 667
  • Вестерос
Тази година края на Март бях и уцелихме много хубаво време, не валя и даже по къс ръкав бяхме през деня, сутрин си беше хладно обаче с якенце, но застъпихме  и началото на април.  Blush

# 668
  • Берлин
Леко ме отчаяхте с инфото за времето през март. Ние летим на 7ми /живот и здраве/...Засега само чета, всички теми дотук и още не знам със сигурност какво да подредя като програма  newsm78

# 669
Времето е на късмет Simple Smile
Много зависи колко дни ще бъдете в Рим, какви са ви интересите и къде ще се настаните.
Аз наппример мисля да използвам примерните програми. Много ми допаднаха.

Успех с подготовката!

# 670
 Аз се завърнах от Рим.Излишно е да казвам колко е прекрасен.
За първи път ходя края на ноември, началото на декември.Времето беше хубаво, сравнение с България.Както и Алекса писа, сутрин и вечер студено, но през деня около 12-13 градуса, идеално.Дъжд не ме валя Laughing и този път.Другото хубаво беше, че има много по-малко туристи и почти никакви опашки.
Въпреки първоначалните планове този път да не ходим по много места и музеи, а само да се шматкаме пак видях няколко нови места.
Последната от четирите папски базилики, която не бях видяла San Paolo, невероятна е.Малко е отдалечена от центъра, но има метро спирка със същото име точно до нея.
Quartiere Coppede, различният квартал, странните сгради ми харесаха също много.
Най - накрая се качих на хълма Пинчо със страхотна гледка https://www.google.bg/maps/place/Quartiere+Copped%C3%A8/@41.9187 … 7128!4d12.5023985, видях църквата Санта Мария дел Пополо https://www.google.bg/maps/place/%D0%A1%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0+ … 91145!4d12.476311 с прекрасните творби на Караваджо, Рафаел, Бернини.
Иначе пак много обикаляхме, като видяхме по няколко пъти естествено Пантеона, Навона, Треви, Испанските стълби.Качихме се и до хълма Gianicolo, за да видим бюста на Капитан Петко войвода, видяхме и оръдието, което отбелязва точно време как гръмна в 12 ч.То е цял ритуал, военни го вадят от едно помещение, с команди го зареждат и отброяват времето.Намира се точно под терасата на пиаца Гарибалди, пускат и близо до него.
Не пропускайте и фонтана Паола https://www.google.bg/maps/place/Fontana+dell'Acqua+Paola/@ … 8794!4d12.4642522 много е красив и незаслужено не толкова популярен.
За хапването какво да кажа, размазах се. Mr. Green
Освен тирамисуто в Помпи, което пак Алекса препоръча(жестоко е, казвам ви, особено това с шам фъстък), горещо препоръчвам и пастичерия I Dolci Di Nonna Vincenza,
каноли сичилиани са убийствени за фигурата ви. JoyИма и на летище Чампино, ние си взехме и донесохме в България.Най са хубави обаче на място и да се хапват докато коричката е хрупкава.
По-късно ще споделя още, че стана много дълъг поста.

# 671
  • IT
Лейди другия път в Mizzica за каноли и баба'Wink мн популярно местенце, отворено е до 23 и 30 до пиаца Болоня и са отвратително невероятно вкусни.
Радвам се, че си изкарала добре;)
За времето Божа работа-ей го днес изглежда мн мрачно, може и да вали после, а е топло.
Излезнала е на другата страна снимката, но ви показвам една мн инересна църква на площад Еуклиде в квартал Париоли, на 2 мин от моята работа и на 10 от бг посолството
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 03 дек 2016, 17:02 от allexa.7

# 672
Добре, записвам си.Аз не съм ходила в Сицилия,но все съм чела за тези каноли и бях сигурна, че много ще ми харесат.Лятото обаче се излъгах да си купя една от пастичерия около Термини, ей такава гадост беше, една мека кора, пълнежът все едно българска извара.Викам си, не не може това да е истина, трябва пак да опитам.Е сега вече разбрах какво е и естествено, че ми хареса.И от Помпи ядох, но по не ми харесаха.
Я кажи, знаеш ли какъв е този метален кон сюреалистичен Simple Smile пред Колизеума?

# 673
  • IT
Помпи е тирамису и корнети Wink
Конят за този, който е като без глава, ама паднала ли?
Ако е този е част от изложба на един мексикански склуптор, догодина ще е в Париж и не знам къде още. Той обикаля

# 674
Помпи е тирамису и корнети Wink
Конят за този, който е като без глава, ама паднала ли?
Ако е този е част от изложба на един мексикански склуптор, догодина ще е в Париж и не знам къде още. Той обикаля
Да, май същият
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт