Рим - четиринадесета тема

• 95 914
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • IT
Да той е, то трябва да има и други мънички. Лапидариум се казва изложбата на Густаво А.... не помня фамилия

# 676
Да той е, то трябва да има и други мънички. Лапидариум се казва изложбата на Густаво А.... не помня фамилия
Благодаря ти, намерих информация, сега ще прочета. Hug

# 677
  • Вестерос
Аз гледах по тв-то някакво предаване за Рим и отидоха на едно място, но не запомних името, че нещо се бях разсеяла, само помня , че имаше май гробница вътре на император 100% май на Август, ако не се лъжа., а отвън цялата стена е с надпис. Самата сграда беше със стъклени стени сякаш около тази гробница. Къде е това?  Thinking

# 678
  • IT
Ара Пачис. В момента там има изложба на Пикасо, ако не ме лъже паметта.

# 679
  • Вестерос
Много ти благодаря за третото посещение ще е задължително в програмата!

На лесно място е виждам, около него не съм ходила

https://www.google.bg/maps/place/Museo+dell'Ara+Pacis/@41.9 … 1281!4d12.4754579

# 680
  • IT
Като завиеш по виа дел Корсо и се върви малко. Но за мен входа му е скъп, ако няма и някаква съпътсваща изложба. Точно по средата му е гробницата та Август  и тва е. Утре е с безплатен вход, на само за римски граждани.

# 681
  • Вестерос
Колко е входа знаеш ли? Иначе с изложба ще е прекрасно наистина, особено както е сега с Пикасо  Heart Eyes Heart Eyes

# 682
Корнети в Помпи нямаше. Може временно да е било, но даже питахме. Иначе чудни каноли хапнахме в кафенето в дворчето на Ватиканските музеи. Страхотни бяха.

# 683
  • IT
Сутрин само Wink тогава закусва народа,но аз колнети съм яла в това на Ре ди  Рома. както и нормалното капучино пиене е до 10.  Ако няко не е пил джин сенг препоръчвам( мляко кафе и жен шен Wink, на мен мн ми допада
Тифани 10, 50 е входа. Сега с изложбата е комбиниран 17, за нас утре беше 11 или нещо подобно заради първата неделя, тя е до 19 февруари тази изложба. Утре има референдум и прасто ще е преселението на народите. Всички живеещи извън града с жителства все още в Рим си идват да гласуват.

# 684
  • Вестерос
Мерси  bouquet

За какво е референдума, моите хора не споделяли, а ми стана интересно  Blush

# 685
  • Milano
После ще ви чета, че отивам да гласувам.

Референдума е конституционален, за реформа на избирателната система и не е необходим кворум.

Хвърлих един поглед...страхотен кон. Laughing

Това Помпи бар ли е и под корнети, бриош ли да разбирам?

Тифани беше споменавала тирамису Помпи много преди Алекса да се появи.

Аз не съм го чувала, ако е някаква марка.

Моята приятелка си умира за канноли сичилиани, аз не ги обичам.

Сан Паоло фуори ле мура е страхотна базилика, много повече ми харесва от Сан Джованни ин Латерано и Санта Мария Маджоре.

Фонтана делл'Акуа Паола стана известен след филма Ла гранде беллецца, който спечели Оскар.

Лейди, на този ти линк ми излиза картата на България, незнам защо.

И който е в Рим, пуснете по някоя снимка на Коледната украса и т.н. в центъра, моля.

При нас децата трябваше да са ваканция от сряда, но заради референдума са от онзи ден.
Ще водя дребната на запалването на елхата на Сант'Амброджо и съм се приготвила за гастрономически тур за понте-то. hahaha

# 686
  • Вестерос
Pompi е марка да. Аз ви бях казала за него 2015 като ходих хапнах от него, води се най-доброто тирамису, поне така ми казаха моите италианци.  Embarassed

малко ми се е развалила фацата
Скрит текст:

Сан Паоло и аз много я харесвам, огромна и величествена ми е Simple Smile

Скрит текст:

# 687
Като завиеш по виа дел Корсо и се върви малко. Но за мен входа му е скъп, ако няма и някаква съпътсваща изложба. Точно по средата му е гробницата та Август  и тва е. Утре е с безплатен вход, на само за римски граждани.

Хм, гробницата на Август не беше ли съседен обект - Мавзолея на Август /Mausoleo di Augusto/, за който се говори, че е безобразно занемарен? Иначе входът на Олтара на мира /Ara Pacis Augustae/ наистина ми се видя скъп и само отвън минахме да го видим. Освен това на сайта му има виртуална обиколка, така че спокойно може да се разгледа и там. http://tourvirtuale.arapacis.it/eng/index.html

# 688
  • IT
Не е гробницата, що съм написала гробница не знам.
Cornetti 'кроасани де, аз бриош казвам на друго. ПОмпи са барове в Рим и околията, които са станали известни с тирамисуто си.
Реджи,
Скрит текст:
видях снимка на Мариан Котияр с "моята" чанта на Диор. После ще ти я покажа
Ако някой не пусне до 8-9 ще сложа аз, иначе квартални имам  Joy

# 689
И аз не знам защо излиза тази карта, вече не мога да редактирам.Fontana dell'Acqua Paola
Скрит текст:
От мен Коледната елха на Булгари
Скрит текст:

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 04 дек 2016, 20:59 от Lady Vengeance

Общи условия

Активация на акаунт