Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 55

• 75 493
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
  • София
и като прецени доктора грешно за чия сметка си остава  newsm78
аз така питах трябва ли, отговора беше не, резултата трансфер с полип.
естествено неуспешен.
затова си казвам искам, пък нека ме разубедят че не трябва.

# 301
А преди биопсия таймира ли се Овулацията с Прегнил?

# 302
А преди биопсия таймира ли се Овулацията с Прегнил?
На мен поне не ми се е случвало.

# 303
Мерси, Кристи. Simple Smile

# 304
И аз ще правя този месец биопсия. И на мен днес ми дойде. Указанието на док е да запиша час за 10ден да проследим ову и на 5 ден след ову ще е биопсията.
  Аз също ще правя микробиологична биопсия в събота.Доктора каза,че иска да я направи в първия чист ден от цикъла.Чудя се като и хистерото се прави тогава,защо не я направихме миналия месец с него.Поне бях с упойка.А доктора искаше да е в отделен цикъл.

# 305
  • София
Момичета, може ли да ми внесете ясното, защото малко се обърках с 3те вида биопсии.Ако птавилбо съм разбрала, микробиологичната биопсия се прави на първите чисти дни след М, имунологичната 5 дни след Ову, а тази за прозорец кога? Благодаря Hug

# 306
Е нали има и тройна биопсия? Според мен и трите може на 5-ти ден след O. Така си го представям аз, но нека се изкажат и миналите през това дами.

# 307
Аз правих и трите на 5-ти ден от овулация. Но с лекарства, защото нямам такава. И аз казах, че си ги искам, а Перси каза - ще направим каквото искаш. Това беше преди успешния ЗЕТ.

# 308
Аз правих и трите на 5-ти ден от овулация. Но с лекарства, защото нямам такава. И аз казах, че си ги искам, а Перси каза - ще направим каквото искаш. Това беше преди успешния ЗЕТ.
А каква беше сумата за трите биопсии?

# 309
 И аз си ги исках и трите,но доктора каза не.Имунологична сме правили,тази за прозорец неиска да ми я направи каза че нямало мисъл от нея и реши да правим само микробиологична.Вчера бях при него и каза,че иска да направим биопсията в първият чист ден.

# 310
Имунологична и за прозорец се правят на 5ти ден след ОВУ, като чета тук и леко ме хваща яд - Персенска ме остави да си я засичам с лентички, но аз за моя сигурност ходих на двама произволни АГ (там какъв смях е пък, "май имате овулация, но не съм сигурен"). Не са ми слагали Прегнил.

Микробиологичната явно само трябва да е на чист ден, но ако така и така се прави нещо на 5ти ден след ОВУ, логично е да се комбинира. Мисля си, че имаше възможност и два хормона да се изследват, на мен уж щяха да ми ги пускат тях и микробиологична, но нещо не се бяхме разбрали явно с Персенска като хората и минах само с имунологична. А "прозоречната" ми я отказа, не я правела тя Simple Smile Май понякога версията е според пациента Mr. Green

# 311
момичета дайте мнение за резултатите ни от микробиология или ме насочете към  друга тема

При мен: изолирани микроорганизми-нормална аеробна бакт.флора,Candida spp.(-)отр.
микроскопски препарат: единични lactobacilli,грам(+)коки,1-2 Lenco/поле;плоски епит.клетки

при ММ-изолирани микроорганизми]-нормална аеробна бакт.флора,Candida spp.(-)отр.
микроскопски препарат-преобладават lactobacilli;плоски епит.клетки;<1Lenco/поле

И при двата резултата няма нито заключение нито препоръки,ама май при мене ще иска още лечение.

# 312
А каква беше сумата за трите биопсии?
480
Имунологична и за прозорец се правят на 5ти ден след ОВУ, като чета тук и леко ме хваща яд - Персенска ме остави да си я засичам с лентички, но аз за моя сигурност ходих на двама произволни АГ (там какъв смях е пък, "май имате овулация, но не съм сигурен"). Не са ми слагали Прегнил.

Микробиологичната явно само трябва да е на чист ден, но ако така и така се прави нещо на 5ти ден след ОВУ, логично е да се комбинира. Мисля си, че имаше възможност и два хормона да се изследват, на мен уж щяха да ми ги пускат тях и микробиологична, но нещо не се бяхме разбрали явно с Персенска като хората и минах само с имунологична. А "прозоречната" ми я отказа, не я правела тя Simple Smile Май понякога версията е според пациента Mr. Green

И трите ги правих наведнъж с две проби за трите, взети в един ден.
От това, което пишеш ми се струва, че много ви куца комуникацията.

# 313
Куцаше определено, тя не е много приказлива Simple Smile, а аз като вляза и се ошашквах, просто по принцип мразя да ходя на лекар и губя звук и картина понякога Laughing. Пък и чакане два часа, от вратата разкопчавам панталоните и все бързам, че знам колко хора чакат след мен. За 5мин. преглед - толкова  Tired

# 314
И аз ще правя този месец биопсия. И на мен днес ми дойде. Указанието на док е да запиша час за 10ден да проследим ову и на 5 ден след ову ще е биопсията.
  Аз също ще правя микробиологична биопсия в събота.Доктора каза,че иска да я направи в първия чист ден от цикъла.Чудя се като и хистерото се прави тогава,защо не я направихме миналия месец с него.Поне бях с упойка.А доктора искаше да е в отделен цикъл.

Не случайно избира първи чист ден за микробиологична биопсия, ако има нещо хронично или латентно се възобновява именно след МЦ. Тук явно се търси нещо хронично.
 Около 500 лв са всички биопсии.
Гале, кой лекар каза, че няма смисъл от прозоречната биопсия? ЗАщо е така обоснова ли се - моля те, да попиташ какво е имал предвид и да пишеш и на нас?

А аз си казах на моя доктор, че съм се ошашкала и не знам какво да го питам и той много ми обяснява тогава.

Случвало се е да отказвам назначено изследване от моя лекар.После се съгласих да го направим и след това забременях.
Всъщност биопсията показваше изместен един ден имплантационен прозорец, а на следващия месец забременях естествено.
Според мен и надраскването на лигавицата е помогнало.

Последна редакция: чт, 25 авг 2016, 21:04 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт