Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 55

• 75 492
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
Моята овулация преди биопсия беше таймирана с Прегнил.
Освен това си слагах и утрогестан и пиех някакви хапчета но не помня какви бяха.
Явно при всеки е индивидуално.

# 316
Защо са я таймирали, Анджи?

# 317
Нямам представа, не съм питала защо трябва да си бия Прегнил.

Отидох на 10 ден от цикъла и доктора ми назначи след два дни да си бия Прегнил, утрогестан и хапчетата по схема.

# 318
Здравейте момичета. След почивката ето ни пак на старта. Моята биопсия беше на 5ти ден след доказана овулация. Обадиха ми се по телефона след около месец и казаха, че е добре, но имало изместен прозорец. Утре имам записан час за хистеро, ако има време ще го коментираме с доктора. Ще пиша след това.
Успех на всички и много положителни тестчета.

# 319
Куцаше определено, тя не е много приказлива Simple Smile, а аз като вляза и се ошашквах, просто по принцип мразя да ходя на лекар и губя звук и картина понякога Laughing. Пък и чакане два часа, от вратата разкопчавам панталоните и все бързам, че знам колко хора чакат след мен. За 5мин. преглед - толкова  Tired
Това съм го казвала и друг път - тя не е приказлива, когато и пациентът мълчи. Когато мълчиш за нея означава, че всичко ти е ясно или не те интересува, затова казва само най-основното. И се получава проблем с комуникацията.
Аз не бързам толкова, нищо, че чакат след мен. В крайна сметка по-важно е да си задам въпросите, за да не стане после грешка. Общо взето си говорим през цялото време докато съм в кабинета - аз питам, тя отговаря. Не мисля, че се бавя много повече, отколкото ако мълча.
А когато правих последната биопсия, тя взе една проба. Вече се бях облякла, но реших да попитам пак дали е разбрала, че искам и трите биопсии. Тя ми беше пропуснала едната, не беше разбрала. Затова трябваше да се съблека пак да ми вземе още една проба, защото първата не беше достатъчна.
Така че виждаш - ако не бях питала при мен щеше да се получи същото като при теб.

От тук идва различното държание с различните пациенти. Питайте, момичета, покажете заинтересованост и ще ви бъде обяснено всичко! Simple Smile

А прегнил се слага, когато медикаментозно се имитира овулация, а не с проследяване. Започва се с естрофем, после прегнил и после естрофем и утрогестан - като при ЗЕТ се действа, когато е с лекарства.

# 320
Таниткааа, стискам палци и много успех! Ето, поне един заек засега се показа! И на мен прозореца е изместен с един ден. Дано и след хистерото има яснота по въпроса. Чакам да споделиш Hug

# 321
Само един ден има ли такова голямо значение newsm78
При мен понеже бяха много странни резултатите от прозореца и съответно и решението беше такова Laughing

Шакира, как си Hug

Аз се чудя дали ако се обадя на информация ще се съгласят на и-мейл да ми пратят някакво инфо за моята донорка  newsm78
Годините й са ми важни заради БХС - нали според тях се изчисляват рисковете. Със сигурност е под 34г по закон, но ако е на 20 и нещо ще е по-малък риска и ще ми е по-спокойно Simple Smile
Лекарят като отвори досието ми там дали пише?

# 322
ivanaivanova, моят резултат от мб на влагалищен секрет е абсолютно същият и в цервикален секрет се изолира уреаплазма. Съветвам те да се изследваш за микоплазма, уреаплазма и хламидия.
И на моята биопсия имах прегнил  Peace

# 323
  • София
Здравейте.
Пациентка съм на д-р Стаменов и искам да пусна микробиология, защото имам някакви притеснения и се чудя дали мога в Надежда да я пусна - при кого трябва да отида и за колко дни излиза, както и ако излезе някаква бактерия, кой ще ми изпише лечение.
Моля дайте съвет  Praynig  bouquet.

Последна редакция: пт, 26 авг 2016, 10:25 от zazu1

# 324
Таниткааа, стискам палци и много успех! Ето, поне един заек засега се показа! И на мен прозореца е изместен с един ден. Дано и след хистерото има яснота по въпроса. Чакам да споделиш Hug
на кой ден направихте трансфера

# 325
Зазу, можеш да запишеш час за друг аг в клиниката, аз така съм ходила при Еленчев, Белкин и Ослеков. Казваш, че искаш да изследваш микробиология и администраторките ще ти предложат час за някой д-, в ден, в който ти е удобно  Peace
Лечението, ако се наложи, може да ти бъде назначено от този д-р, ако имаш притеснения, може да се консултираш и със Стаменов.

# 326
  • София
Благодаря, Тара  Hug.
А знаете ли каква е цената горе-долу за микробиологията? Плаща ли се и преглед или само микробиология?
И горе-долу за колко време излиза.
Много въпроси станаха, ама като нямам идея  Embarassed.

# 327
Зазу, а защо д-р Стаменов не ти я вземе.Аз само при него си пускам мб.
Възпалителните процеси, които са скрити или хронифицирали, понякога не се засичат с банална мб, а изскачат в цитонамазките, но за съжаление в клиниката Цитонамазката е толкова тромаво изследване, че направо бих се отказала от нея - не знам все още ли става за 20 дни? И защо, ние като пациентки не попитаме лекарите, защо е така.

# 328
  • София
Аз имам скорошна цитонамазка и няма нищо в нея притеснително.
Някак си да чакам 3 часа за цитонамазка - не знам искам ли да си го причиня  Blush, а после и за коментар на резултата ще трябва да ходя.
От друга страна тъкмо може да обсъдим с док. кога да ходя - дали на 2-3 ден или след О. да проверяваме за задържан фоликул.

# 329
Обаче ако кажеш, че си само за мб, от кол центъра ще те отсвирят - ще ти кажат, че не може да го занимаваш с някаква си мб. Измисли по-сложен преглед - примерно проследяване на овулация newsm78

Общи условия

Активация на акаунт