Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 55

• 75 455
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Допълвам, че глюкозата е 75 гр и трябва бързичко да се изпие, също така трябва да спре приема на храна 12 часа преди изследването.

# 391
И аз да допълня - в Надежда ти дават глюкозата, няма смисъл да я купуваш отделно.

# 392
  • София
Ех момичета  Hug златни сте - благодаря.

Тъкмо ще използвам времето да обсъдим някой неща за бебето, че все сме с хора около нас и не можем да говорим насаме. Целувки

# 393
О, много съжалявам, явно съвсем съм изперкала, но не помня да съм те питала, мисля, че Клиър питах, но ме видях отговор Embarassed Съжалявам за повторението bouquet Мерси за инфото, определено бих я направила, цената е съвсем приемлива, дава достатъчно информация пък и няма да ми провали ЗЕТа bowuu
Пожелавам ти много успех на процедурата този месец, 5 ембриона е чудесна бройка, сигурна съм, че ще има и за второ Praynig Hug
Буена, аз пък не отговорих, защото Танита беше писала...
Хистероскопията се прави в първите чисти дни. Доки каза, че няма определен ден. Вечерта преди хистерото слагаш Цитотек (док ми го даде от шкафчето, но даже не каза какво е. Аз свързах 2+2 като видях и отделните букви). Той отпуска и разширява канала и самата матка.
Сутринта, плащаш 250лв (за здравно осигурени лица) и слизаш на -1 етаж пред спешния кабинет. Чакаш, естествено, да те извикат.
Сядаш на стола и монитора е до теб, много ясно се вижда. Вкарват ти метална тръбичка със сонда за вода - това всъщност е инструмента. Не е необходим спеклум. Всичко трае около 5мин и се вижда кристално. Обсъждате образа и това е. Болката е търпима, тъпа.
Имам само една забележка: задължително си сложете превръзка след процедурата. Водата, с която разширяват допълнително матката, изтича след 5/10мин след като сте си тръгнали и има неприятна изненада. Добре, че бях в колата с мъжа ми, все едно се бях напишкала!   hahaha
Имах леко кървене, което се засили втория ден и все още не е отшумяло. За трансфер не ми се вижда подходящо, но док ще каже най-добре дали може в същия цикъл.
Честно казано, мислех, че е много по-сложно. Дано съм помогнала...

EDIT: Нов аватар - нов късмет! Simple Smile

Последна редакция: пн, 29 авг 2016, 17:51 от Clear

# 394
Цикълът се обърка май, не знам до колко е удачно. На мен и след биопсия ми се обърка и се чудех МЦ ли е или кървя от манипулацията newsm78

Да кажа тук, че нали знаете, че най-много си ви обичам. Мина ми БХС-то, на ултразвуковия преглед всичко било "чудесно". Рискът от хромозомни аномалии е мнооого малък, за сметка на риска от прееклампсия. Трябва да пия АП.
В тази връзка дали трябва да отида при доц. Паскалева за консултация newsm78

# 395
  • София
Аз само да кажа, че при обременяването НЕ трябва да се пие вода! И задължително кажете, че искате и инсулин и трите пъти, че може да ви пуснат само кр. захар.

# 396
Млмичета, едндокринолога в надежда работи ли със здравната каса?

# 397
  • София
Доколкото знам - не. Когато ходя винаги си плащам

# 398
Доколкото знам - не. Когато ходя винаги си плащам
Мерси

# 399
Много се радвам, Електра  Hug

# 400
Момичета, как да си запазя час при доктор Стоименов? Мобилният му дава непрекъснато заето или е изключен Sad Идеи?

# 401
  • София
Електра, чудесни новини, мила bouquet
Клиър, много ти благодаря за подробното инфо, беше ми много полезно Hug
Утре съм на преглед и ще видим как ще действаме Flutter

# 402
Тара ще може да каже за д-р Стоименов, че направи консултация при него.
И аз трябва да запазя час при него, а все отлагам.

# 403
Танита - аз също съм с крив цервикален канал, хем и оператирно хистеро съм имала и кюретаж. Персенска за трансферите ми изписваше по половин ампула атропин, а самият трансфер правеха с френски катетър (по-тънък и вероятно по-мек) и изобщо не ги усещах. Преди това съм ревала с глас при инсеминации в друга клиника, а това е нещо, което се вижда буквално от пръв поглед с ехографа и можеха да ми спестят болката.
Оказа се, че кривите шийки имат едно много голямо предимство - по-издържливи са на скъсяване.

На мен пък в Щерев (не знам дали и в другите клиники е така, защото само там съм правила инсета) на инсеминациите умирах от болка, защото спекулума, незнайно защо, след инжектиране на материала ми го оставяха по 1 час във влагалище и ме оставяха да лежа така с него #Cussing out

Днес ми е първи ден и звъннах за час за утре. Дадоха ми за 10,35 часа, така че ако има някоя мацка около този час в клиниката, нека се видим  Hug Много държа Перси да ме види в началото на цикъла, нали на тънка лигавица по-добре се вижда с ехографа, пък и да обсъдим какво правим като процедури този месец Praynig

Танита,  изивнявай, ако може още един въпрос, свързан с хистерото.Клиър е писала, че и дали таблетка Цитотек за разширяване на канала предполагам, на теб даваха ли ти да си слагаш такава предварително? Мерси Hug

Да, вечерта преди хистерото си го слагаш. Аз бях минала половината път и ми се обадиха, че ще правим хистеро и се върнах да го взема.

# 404
Момичета, как да си запазя час при доктор Стоименов? Мобилният му дава непрекъснато заето или е изключен Sad Идеи?
На първата страница на тази тема има телефони за записване на часове.
Допълвам се: 02/441 79 70 - секретарки за записване на часове
                    0882 193 970 - мобилна линия

Общи условия

Активация на акаунт