Миризливки вкъщи!!! Как да се спасим?

• 32 972
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • Под Слънцето
Току що убих 2ра за днес. Не стига,че бръмча кат безмоторен самолет докато се опитвах да я прогоня , ами опита и да ми извади нервите ..

Ей това намерих. http://nakratko.bg/category/51/48877/

Дали ще свърши работа?

# 16
Току що убих 2ра за днес. Не стига,че бръмча кат безмоторен самолет докато се опитвах да я прогоня , ами опита и да ми извади нервите ..

Ей това намерих. http://nakratko.bg/category/51/48877/

Дали ще свърши работа?
Това е смес от вода+веро за съдове (или се бъркам)?

# 17
Може и да помага този метод. Скоро четох, че против оси се слага съд с жълт цвят, пълен с вода и веро.

# 18
  • София
Вече имам фобия от тези гадини!  Постоянно гледам прозорците да не е влязла някоя. Стоя до отворената врата / прозорец, докато проветрявам. И пак влизат! Имаме комарници, но винаги намират начин да се промъкнат. Редовно намирам гадинки, влезли в уплътненията. А тази година е направо напаст! Нямам цветя на терасата, не суша дрехи отвън. Кажете ефективно средство да ги прогоня!

# 19
Оф, и аз не знам какво да ги правя вече! Изпитвам страх от тях, дъщеря ми е на три години, пищи като ги види и бяга. Живеем на десетия етаж, последния. Четох в един друг форум, че сега им е сезона и се развъждат. Пише че нападат зелето, а сега като продават за кисело зеле е пълно! Вкарвам ги с прането, лазят по стените, а понякога умират в лампата и смърди ужасно! Искрено моля, ако някой намери нещо, което ги изтребва да поства, защото трябва да се справим с проблема!

# 20
Изчетох всички теми за миризливките във форума, но тази май е най-скорошната затова пиша тук. Някой успя ли да намери ефективно решение?

Ние сме на трети етаж в централен квартал на София, който обаче е пълен със зеленина и последната година е ад що се отнася до тези гадинки. Такова чудо никога не е било. По принцип не възразявам на това, че откъдето и да погледна през прозорци и тераси съм като насред гората, но... В кухнята и хола имаме комарници (от ролпласт ги бяхме поръчали, тип врата). Но в двете спални и банята нямаме. В банята прозореца е високо, а там е и доста влажно, така че освен някой и друг паяк (и хлебарка) преди ремонта на банята други гадинки не е имало. Но в двете спални (понеже са за ремонт и в момента функцията им е по-скоро на склад) е нещо страшно, но хубавото е, че е пълно предимно с мъртви миризливки, живи не съм видяла. И там като направим ремонт живот и здраве също ще сложим комарници. Да не говорим за холската тераса, където покрай ремонта на банята се наложи да простирам прането (преди това имахме малка сгъваема сушилня, която опъвахме пред банята - сега, разбира се отново я върнахме, защото освен всичко останало зимата на студа нищо не съхне навън) и когато прибрах чаршафите, убих по 2-3 от долния и горния чаршаф (слава богу по калъфките нямаше).

Тъй като терасите не са ни остъклени, се чудех има ли нещо което да ги отблъсква да не идват насам, като например разните свещи или каквито там бяха и спирали срещу комари, или нещо подобно. Мислех за спрей, но пък да се пръска отворена тераса, като се има предвид, че блока е обграден с дървета и зеленина не мисля, че има някакъв смисъл. Мислех да се говори с домоуправителя (при нас е външен) дали не може евентуално да се напръска около целия блок, както когато общината пръска площите срещу кърлежи, но едва ли ще стане, тъй като едно че сигурно струва сума пари и второ, едва ли ще се стигне до общо съгласие на блока..

Ако някой може да помогне със съвет или предложение ще бъда много благодарна!

Общи условия

Активация на акаунт