Клиника Малинов - клиниката със сърце :) (14)

• 31 683
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Brayda, никой не е казал, че посещаваш квартални гинеколози, а че масово се изписват лекарства без никакви изследвания по принцип. Аз лично съм против всякакъв вид стимулации дори и при инсе предвид ниския % на успеваемост. Само, ако е крайно наложително. Колкото и леки да са някои стимулации те все пак крият рискове за бъдещото здраве. А тези деца трябва не само да ги има, а и да ги гледат здрави майки. Това е мое лично мнение, не го натрапвам на никой просто го споделям. Всеки сам решава какво да прави със своя живот и здраве. Нека момичета, които не са още наясно с материята да видят и двете страни на медала.
Може да пробвате с хапчета, ако лекарите са съгласни. Но имай предвид, че са минали няколко години. Тялото ни непрекъснато се променя. Възможно е да реагираш различно на конкретните препарати в сравнение с преди.

# 106
  • София
Taка е, съгласна съм с теб, наистина клостила се изписва за щяло и не щяло, без изследвания, цветни снимки и спермограми.
Тук обаче аз имам всичко направено де, за това съм спокойна.

Преди да ми открият "хидросалпингса" март месец бях на стимулация с Фемара. Направих един фоликул, хубав, перфектни стойности на LH и E2, супер жълто тяло, супер прогестерон 7дни след О, но естествено не забременях. Лигавицата ми преди О беше 9.5мм, а след О стана 10-11, което пак беше добре.
Интересното е, че преди тази стимулация на хидротубацията бях ок, но аз отдавна знам, че тя не е добър метод за определяне на проходимост, при мен даде фалшиви резултати.
Иначе при естествена О, естрадиола никога не ми е много добър, върти се около 200 преди О, но не достатъчно красноречиви добри стойности, а прогестерона след О не ми е особено висок, което показва точно или не добро жт или некачествена О.
Сега след лапарото съм решила да го изследвам Е2 на тази О, ако въобще порастне Ф до размера, който е нужен. Така се уговорихме и с Калчев, да проверя качеството. Обясни ми кога да го направя, като видя ++ тест за овулация.
Иначе АМХ дори ми е малко над горната граница, доцента много хареса стойността ми.

Тааа следенето го правя, изследвания правя, имам инфо за почти всичко свързано с моята О, трябва си и побутване май май, но ще почакам и ще видим.
Доста ми дотягат тези прегледи прзез 2-3 вече, но знам че колкото повече инфо имам, толкова повече ще помогна на док да ми намисли най-подходящото.

А колкото за клостила, естествено че не бих пила нещо, за което доктор да не е съгласен.

# 107
  • От Луната
Брайда, аз мисля че клостила би помогнал. Дори без ИНСЕ, пак ще е от полза ...
Аз ако имах шанс за естествено забременяване, бих предпочела стимулация без инсе, но проследена като за инсеминация, самото въздържание ме притеснява, когато няма такова ограничение, може да се презастраховаш по от рано със секса  Crazy Ако инсето е на спукан Ф, то маааалко се губи от времето. Изобщо ИНСЕтата се една мистерия и всеки лекар си има своя стратегия.
За момента мисля, че правиш най-доброто, което може.
За лигавицата, исках да ти кажа, че не са важни мм, а да се преобразува ... щом лекарката не е казала нищо такова, значи всичко е наред  Praynig

# 108
  • София
каза, че със сигурност не е минала О, защото лигавицата е предуволаторна, т.е. не е трансформирана
Иначе и аз съм против инсетата, не бих направила инсеминация, при положение, че нямаме мъжки фактор, а ако имахме, пак нямаше да искам, защото успеваемостта е много малка.
По мой съвет сестра ми не послуша доктора за 4 инсета и от първото икси се получи.
Дано да си права за лигавицата и да не презрее, за първи път ми се случва, преди все ми е била леко тънка...

# 109
  • От Луната
Има хора успели с инсеминации, за мое нещастие, или пък за мое щастие (криви тръби=висок риск от извънматочна) не ми се получи с инсетата. Вярвам в успеха на процедурата, но и вярвам, че не беше моето решение.

# 110
Йоли, това с успеха на инсеминациите е малко като с бялата лястовица Mr. Green Дори и в световен мащаб е с много ниска успеваемост.

# 111
Това за лястовицата в голяма степен се отнася и за първия ин витро опит Sunglasses

# 112
Аз като човек успял от инсе на ЕЦ (макар и с неуспешна бременност) съм от "феновете" на тази процедура. Ако можех да си го позволя финансово, бих си правила всеки месец инсе Simple Smile. Според мен инвитро на ЕЦ не е много по-информативно. Вярно е, че се вижда качеството на яйцеклетка/ембрион, но ако е неуспешен опита, въпросителните са почти същите, като при инсе, при което естрадиолът е бил добър и вероятно яйцеклетката също. От др страна едно инвитро на ЕЦ е доста по-скъпо, минаваш през пункция, упойка и т.н. Лично аз смятам, че при не сериозни проблеми инсето е първа стъпка, после инвитро ЕЦ и чак тогава инвитро със стимулация. Разбира се тук се наместват и финанси, и време, и нерви, надежди. Аз лично познавам мн хора успяли от инсе. Както и много успяли от първо инвитро, но стимулирано Simple Smile

# 113
Няма да споря Simple Smile Правете инсеминации, аз ще си карам на ин витро Simple Smile

# 114
Няма да споря Simple Smile Правете инсеминации, аз ще си карам на ин витро Simple Smile

Кристи, ти да не замисляш сестричка/братче с малка разлика в годините?

# 115
  • От Луната
С инсеминациите е много конкретно до човек и съответно проблеми.
За мен не беше подходящо, но за друг човек може да е.

# 116
Ние по-скоро коментираме чисто статистически как са нещата в световен план. Разбира се, че всеки познава успели хора. Ама колкото и да им се радва, все пак това не го "грее" особено като той не успее. Човек си гледа в собствената паница все пак.
Кристи е първа писта за второ веднага щом има възможност Rolling Eyes

# 117

Кристи, ти да не замисляш сестричка/братче с малка разлика в годините?
Мдам Simple Smile
Раждам, кърмя, спирам да кърмя и се пускам по пързалката наново. А дано тоя път с близнаци Simple Smile

Йоли, има нещо, наречено статистика. И тази статистика е достатъчна, за да не влизаме в безумни спорове. Ето ти първите 3 произволни примера за iui success rates. Не насилвам никого да прави ин витро, ама дай да гледаме на нещата реално - това си е скъпоплатен секс и работи (евентуално) при никакви проблеми и под 30 години.
Скрит текст:
IUI success rates by age
Age affects fertility and age affects IUI success rates. As with most fertility procedures, IUI success is higher for younger women.

Here are the chances of pregnancy after one IUI cycle, by age:

Under 35: 10 to 20 percent chance of pregnancy
Between 35 and 40: 10 percent chance
Women 40 and above: 2 to 5 percent chance

What's the success rate for IUI?

Success rates depend on a couple's fertility problem and age. Studies have found that for couples with unexplained infertility, the pregnancy rate for each natural IUI cycle is about 4 to 5 percent, and when fertility drugs are used, the pregnancy rate is about 7 to 16 percent. There are no national statistics on live birth rates.

Age and Success Rates from Clomid-IUI
Female Age   Percent Pregnant
Per Cycle Completed
Under 35   11%
35-37   9%
38-40   7%
41-42   4%
Over 42   1%

Като имаш предвид, че взимат предвид само възрастта в посочените примери. А сега добави и всичко останало, което имаме, и ми кажи колко % остават шанс за успех Rolling Eyes

# 118
И аз имам такива "амбициозни" планове за ужас на ММ. Стига изобщо да стигна до снасянето на номер 1 и да не съм си изпукала всички патрони Laughing В крайна сметка мечтите са безплатни, а и както многократно сме коментирали човек трябва да си поиска, за да му се даде Wink

# 119
Блинг, аз пък вярвам, че ще успееш. И то точно с тези амбициозни планове.

Общи условия

Активация на акаунт