Клиника Малинов - клиниката със сърце :) (14)

• 30 856
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Чудесна нова темичка,благодаря!

Момичета,това че сте забременяли по-трудно не прави бременността ви автоматично рискова.Дано никога не стигате до грижите на Сигридов и стриктното следене от него.Само за ФМ да си ходите,от все сърце ви го желая.

За вливките и мен все ме настаняват в тази долната стаичка,само след хистерото бях горе.Моите 5 ml точно за 40 мин се изкапват.Прегледам форума,фейса и съм готова.

# 31
Че защо и след раждането трябва да се бие клексан? За да не се завъди някой тромб ли?

Да Поли  Peace  Защото сега вече го слагам за мен, не за бебето и за това и после пак трябва да го сложа, за да не направя някой тромб и да оплескаме нещата.

Брайда, аз ходя във Варна при двама - един по ЗК и един при който ще раждам. Калчев след до 12 седмица най-късно, а Сигридов го ползвах за ФМ , защото тук нямам доверие на никой. Но ако бях в София или в близост щях да съм при него всеки месец, защото въпреки че съм рискова и държавата ми е отпуснала 2 ехографа в повече , никой  не ми пуска допълнителни изследвания, а само стандартните и както си е по каса. Та ако сама не се следя тук няма кой . Ходя на работа , защото съм в офис и не ми тежи още, аи хванах месеците без грипове, мога да си взимам и болничен ако поискам от ЖК  Peace

Бъбъл, инвитрото винаги се води рискова бременност, отделно и съпътсващите усложнения, които повечето имаме  Peace

# 32
  • София
Знам, че Малинов нямат договор с касата, но ми дадоха 30 дни болничен след лапарото.
Също така съм ходила на преглед в частен кабинет, където са ми давали болничен, не знаех, че Сигридов не дава.
Bubble - до колкото разбирам аз, наличието на високи нк клетки налага следенето им, както и кръвосъсирването заради притока на вещества към бебето, което според мен малко или много си е рискова бременност. Естествено има къде къде по-сложни неща и проблеми. Ще пускам и тромбофилии аз, та може и там нещо да излезе, следователно все по-рисково като цяло.
Иначе най-хубавото е наистина - след трудното забременяване, една прекрасна, енергична и красива бременност, без много лекари, различни мнения и 100 притеснения.

Скрит текст:
Моята дъщеря пренатално й откриха хидронефроза и на 2-та бъбрека още от 13г.с. Доста бях притеснена, успокояваха ме, че е често срещано и може като се роди да изчезне само, но накрая всичко ескалира, когато една лекарка каза, че може бъбреците й да се пръснат и да се роди без, а така не може да живее...
Та въпреки, че имах нормална бременност, тревогите просто не спираха, всеки ден плаках, че бебто ми може да се роди без бъбреци. После други доктори обориха нейната теория естествено, но се налохи и ехокардиография, където доктора не видя нещо или нещо по-скоро му се привидя, викна ме пак след седмица и беше най-кошмарната ми седмица, не стига че ме подготвяха, че може би ще оперират бъбреците на новороденото ми бебе, ами сега и сърцето.
Е, в крайна сметка резултата е - след раждането хидронефроза 1-ва степен, най-малката, дори лечение нямаше и като стана на 2г изчезна. Със сърцето всичко е на ред.
 Таа има хиляди неща, които могат да изтормозят жената, после съжалих, че с всички тези тревоги съм се занимавала и с работа, където си е напрегнато

# 33
  • София
Прекрасна тема, Блииинг.  Hug Разкошна както винаги.

Аз посках да влезна в списъка на другата тема.  Simple Smile

Днес бях при Калчев. И моята бебе-точка е страхотно пораснала.  Heart Eyes Видяхме сърдечна дейност и аз просто бях не знам на кое небе от щастие. Док каза, че всичко е наред и е доволен. Дадоха ми инжекции, продължавам хапчета и така. Това е от мен.

Аз на вливката не мога да спя, но винаги си нося храна. Някакви хрупчета,  с които черпя мамите по леглата. Mr. Green Последния път нямах, защото бях хапнала доволно преди това и не почерпих Йоли. Която отчете ли се? Отивам да чета предходната тема, че май съм изпуснала....

Брайда  Hug, аз си ходя на работа и мисля да е така, живот и здраве, до 45 дневния. Ще се следя в Надежда и си имам избран лекар, чакам само времето да дойде. При Сигридов си оставам до края, не мога без него, а при Калчев май ще съм до 12 седмица... newsm78. Искам да раждам в Надежда и там да си ми е всичко. Още от преди съм го решила и сме си заделили пари за това, които не пипнахме дори и сега. В Надежда има пакети, в които влизат нещата от ЗК и + други неща. Те са два: разширен и не. Аз сигурно ще съм на нормалния.

# 34
За съжаление повечето събрали се тук сме вече с "тежка" история, което налага по-стриктно следене. За мамите, които не са имали загуби до този момент, въпреки наложените терапии, също мисля, че не е нужно да го посещават чааак толкова често. Нека се наслаждават и вярват, че ще имат една нормална и спокойна бременност. Забременяването чрез АРТ не води задължително до рискова бременност. А самият Сигридов вярвам може да прецени за всеки кой колко рисков е и колко често да го вика. Аз лично бих настоявала по-чест контрол, а ако счете, че не ми е нужен ок. Той е шефът. Така или иначе ще има и други хора, които да ме следят и се надявам да се чувствам спокойна при по-чести прегледи.
Относно вливки, инжекции и т.н почти няма някоя от нас, която да ги няма Laughing Освен, ако не е правила изследвания. Аз лично не ги считам за някакъв особен "риск". Когато вече са ползвани и пак няма ефект вече е кофти.
Brayda, те издават болничен, но е малко по-различно. Ако не се лъжа и д-р Чучумишев издава, защото дочух един път разговор на с негова пациентка. Не знам обаче дали наистина не е така или просто съм си навързала нещата погрешно. Ели май също спомена в предната тема, че го е ползвала за разни иследвания по касата и би трябвало да работи с нея.

Последна редакция: пт, 19 авг 2016, 15:45 от 💎Bling-a-ling💎

# 35
  • София
Да,за ин витрото съм съгласна че се води рискова,но Brayda  си правите опити за естествено,нали?А и другите момичета с инсеминации и които имат нужда от леко побутване от док,за да се случат нещата естествено,не мислете,че щом сте забременяли трудно и бременноста ще бъде трудна.

Магнетична,теб Сигридов те следи,или само за фетални ходиш при него?
Люксен ,все така добре да се развива до края човеченцето в теб.
Brayda
Скрит текст:
тръпки ме побиха какво си преживяла.Живо и здраво да ти е момиченцето.
За тромбофилиите,пусни си,важни са.

# 36
Бъбъл, трудно е да ме следи Сигридов, защото пътя до него ми е 500 км в едната посока, но от предната ФМ ме гледа супер детайлно, казва ми какво да пускам , какво следя и за една част от нещата ми е дал какво да пия, за друго ако има промяна сме се разбрали да се чуваме и по телефона да ме консултира. Не иска да пътувам толкова често дългият път . За това правихме само ФМ, но супер обстойни + изследвания, които ще продължа да си следя до края  Peace

На мен на всякъде ми казват, че съм рискова, а първия път Сигридов, като ме прегледа, каза, че по добре, че е останало едно, че иначе е щяло да бъде страшно в моето състояние  Praynig
Иначе Б преминава сравнително добре, като изключим другите неща  Rolling Eyes

# 37
Ох Балонче, миличка  Hug тука мисля, че няма забременели с инсеминация. Щом и аз отпаднах от този списък Sad
Някои се борят естествено с побутване, а всички други сме инвитро. Средно положение явно няма...

# 38
  • София
Е, ако докторите преценят, че не съм рискова с тези показатели, ок Simple Smile Но това не пречи да имам нужда от болничен.
Явно и аз ще следя някъде другаде и ще ходя само от време на време при Сигридов и Русев за показателите, които ще се следят.
Според моите разбирания всяка бременност, при която се следят неща свързани с кръвопотока на бебето в утробата и риска от аборт в ранните или по-късни седмици се води рискова.

Иначе по никакъв начин не си мисля, че инвитро зачеването или което и да е АРТ води до рискова бременност. Сестра ми зачена с инвитро/икси, нито имаше НК клетки изследвани, нито драми с това и онова (е естествено намериха се проблеми с ембриона, които се следяха до последно и пак не се знаеше какво ще стане след раждането), но бременноста не й беше рискова, както и моята предишната. Нямаше опасност и при двете ни от аборти, отлепвания, води и т.н.т.

# 39
Само да припомня, че аз в крайна сметка родих със секцио и мисля, че това беше причината за фраксито. Магнетична също така ще ражда

# 40
Аз също не смея да се окачествявам като "рискова" въпреки лошата ми история. Приемам всички терапии за нещо нормално, нещо, което трябва да свърша. Решила съм, че ще се презастраховам за всичко и няма да рискувам с нищо за мое спокойствие. Ще се следя стриктно и това е. Надявам се, че няма да влезна в пълния смисъл на графа рискова бременност с режим на легло, болничен престой и т.н.
Brayda, имай предвид, че резултатите от тромбофилиите дори и да са лоши показват само една евентуално обремененост. Не значат, че ще се появи проблем със сигурност. Всяка бременност освен това е различна. Сигурно над 70-80% от жените са обременени. Не всички се изследват обаче. А много от тях си изкарват една нормална бременност. Преди години тези неща изобщо не се следяха. Който и да се изследва в момента все нещо ще му изскочи. Важното е обаче при конкретна бременност да се прецени каква реална нужда има от терапия, да не се изписват инжекции на сляпо.
А с имунологичните изследвания е съвсем тъмна Индия. Там само може да гадаем кое, кога, как и дали изобщо е имало някакъв ефект върху нас.
Да, мисля, че само при секцио имаше по-голям риск и затова се предписваше. Който иска може да се поизаинтересува. Аз имам бледи спомени от преди няколко години. Гледам да се абстрахирам от такава информация. Като му дойде времето ще го мисля.

# 41
Ако не се лъжа и д-р Чучумишев издава, защото дочух един път разговор на с негова пациентка. Не знам обаче дали наистина не е така или просто съм си навързала нещата погрешно. Ели май също спомена в предната тема, че го е ползвала за разни иследвания по касата и би трябвало да работи с нея.
Не, не, не съм го ползвала за изследвания по касата, исках той да ми следи бременността... но не беше както трябва... както и да е. По мое време, за да издаде болничен (но не помня от коя седмица), искаше да лежа в Тина Киркова 3 дни и после да ми дават едномесечен.

# 42
Само да припомня, че аз в крайна сметка родих със секцио и мисля, че това беше причината за фраксито. Магнетична също така ще ражда

И аз ще раждам секцио. Знам го още преди изобщо да планирам бебе Simple Smile

# 43
  • София
Явно аз не знам правилно термина "рискова".
Както знаете всичко това с имунологията ми е съвсем съвсем прясно.
Просто си мисля, че при октрит проблем, дори и да не е сериозен въобще, аз ще си мисля, че все пак има някакви рискове.
Шапка свалям на жените, които изкарват бременността си на легло, по болници и т.н.т. - каквото е нужно, естествено че те са в пъти по-рискови.

Иначе и за тромбофилиите това го знам. Много хора са с предразположености и без да знаят, надявам се силно ако имам нещо, то да е от най-безвредните, както го пожелавам на всички, които като мен не знаят нищо все още.
Аз наистина нямам аборти, но това е защото до сега не съм можела да забременея, иначе можеше и да не е така.

Ще правим всичко възможно, всичко каквото трябва и накрая всичко ще е с хепи ендинг, сигурна съм  Hug

# 44
И аз съм решила от едно време, че ще раждам секцио, ама много вода ще изтече до тогава. Човек не трябва да казва никога "никога" Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт