Клиника Малинов - клиниката със сърце :) (14)

• 32 121
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • София
о, аз няма да пускам серумен, а генетичен, Сигридов го препоръчва на всички бременни или с аборти.
Ще звъна днес в Геника да попитам дали ми пазят кръвта и ако я пазят да ми го пуснат, а ако не - другия месец.
Знам, че много мисля и това не е добре, но след като в неща, в които съм била сигурна, че нямам проблем - имам, вече съм на мнение, че в месеците, докато пробвам да забременея трябва по малко да пускам нещата, за да си знам всичко. Като си го знам ми е по-спокойно. Явно се превръщам в хипохондрик в някаква степен, знам ли.
Но аз не се тревожа за мен, а за детето ми, ще споделя и с педиатърката моите неща, за да ми каже трябва ли да се прави нещо и на нея.

Аз листериозата, заедно с токсоплазмозата и онзи вирус ще ги пусна 100%, все пак съм родом от морето, а явно там е засегната зона Wink Не съм живяла с селски животни и на село не съм била, но все пак винаги сме имали котка и куче, както и сега имам кучета и т.н.т. Wink
За шарките може би няма да пускам, защото 100% съм ги карала - и едра и дребна (според майка ми)

# 586
Здравейте, чета ви постоянно, но докато намеря време да пиша и тя темата се сменила Laughing

Имам чуденка относно вирусологията: аз съм боледувала от рубеола, а от варицела не съм. С какво тези болести могат или не да възпрепятстват забременяването? Нещо хич не ми е ясно. Иначе знам, че са много опасни по време на бременност.

А за имената, да , аз имам измислени и за момче и за момиче. За момче имам много любими имена, а за момиче ми е доста по-трудно да измисля, но като цяло май съм се спряла на 2. Четох статия, че е добре още при забременяването да се измисли име на бебето и да се нарича така, за да може то според вибрациите на името да си избере най-правилната дата на раждане. Peace

Добре дошла на Верчето bouquet
Надявам се бремелинките да се чувстват добре Hug

# 587
За листериозата не исках да ви шашкам, а просто да ви запозная по-подробно, защото много се пренебрегва. И то по-скоро, за да сте още по-внимателни с храните в бъдеще. Виждам смисъл да се задълбава в тази тема само в случаи, които по-горе споменах. Иначе е излишно. Колкото и да съм "хипохондрик" не ви препоръчвам да дълбаете чак толкова. Така или иначе по всяко време може да я пипнете. Отрицателният резултат няма давност. За да сте по-спокойни просто може да се тествате при бременност и ако има случайно проблем да се вземат мерки Wink

Блинг, благодаря за инфото! Аз др се питам. Ако гадинката се крие и се показва по време на Б. То тогава имунитетът пада и заради вливките, какво правим? Пием АБ по време на Б ли?

# 588
Лелее, аз съм го пропуснала този цитат  Crazy ох сега къде да търся лаборатория която го пуска, питах в едната не правят сега ще звъня в другата..а по време на бременност значи пак ще може да се пият антибиотици и да се държи под контрол тая гад нали..пфуу само си пълня главата с глупости.
Аз днес си направих едим експеримент  направих последното тестче за овулация и ми излязоха две чертички  ама едната по-бледа  Mr. Green знам че нищо не значи ама ей така да ми се махне оъ главата.

# 589
Аз даже и бруцелоза тествах Mr. Green Стаменов каза, че съм ненормална Joy

# 590
  • София
Dragon Fly - теста не е показателен, в теб има ЛХ. Ако си бременна по-нататък като чхг стане повече ще е положителен теста за О.
А за листериозата - според мен трябва да се пусне генетично, т.е. като дойдете до софия си го пусни в Геника примерно или в Малинов.

Аз друго се чудя за нея - ако се крие, като не съм бременна ще покаже ли че я имам? Ако се показва по време на бременност и тогава разбера явно не е добра идея..

# 591
Аа знам знам че не е показателно, просто да го махна да не ми се пречка   Grinning а то листерията не е ли инфекциозно или паразитно изследвание..щее питам, то така или иначе и да съм бременна и да не съм пак имам вливка на интралипид  така че освен в Малинов ще я пусна..

# 592
Листериоза само в НЦЗПБ задължително Naughty Няма смисъл по други измислени лаборатории. Повечето и не са чували за нея или изпращат проби до чужбина, които пак не се знае колко са вярни.
От спада на имунитета при Б може да си докараме какво ли не, но това са рисковете на "професията". И да вливките го смъкват, но това е положението Crossing Arms
Bradya, Геника пазят проби 6 мес. Просто им кажи да ти пуснат MTRR Wink
Love_and_Smile, шарките са си опасни. Има много инфо за това може да попрочетеш като имаш време. Ако ти или майка ти не сте сигурни, че си ги изкарала  или си ваксинирана просто се тествай. Ще си покаже дали имаш антитела Wink
Изследването за листериоза показва моментно състояние, ако не се лъжа. В титри е. Ако са високи назначават АБ, за да спаднат. Лошото е, че при Б може пак да скочат. Именно затова, ако нямате А може да не задълбавате в предварителни изследвания и чак при Б да се тествате, за да сте спокойни Wink Дори и сега да сте чисти, не пречи да "хапнете" нещо заразено след един ден, колкото и статистически малък да е шансът Wink

Последна редакция: ср, 31 авг 2016, 20:17 от 💎Bling-a-ling💎

# 593
Аз също изследвах листериоза и токсоплазмоза още миналата година и тогава в темата за проблемното на доста момичета им излезна + резултат, включително и на една мацка която искаше да го пусне преди опит а доктора и казал, че няма нужда, опита беше -, а тя се оказа с листериоза ......

И аз като Кристи изследвах какво ли не и Калчев много ми се смееше, като ми видеше поредните нови изследвания - сега мия плодовете и зеленчуците добре, даже ги кисна с малко хлебна сода и беля стрателно, но не се вманиачавам, че понякога ядем навън  Whistling

Честит рожден ден на сладката и добричка Иси  newsm59  Нека расте здраво и безгрижно дете, а днес да има един прекрасен празник  Gift party002 Gift ura bigdance2

Верчето, добре дошла и дано скоро имате план с доки и следващата бременност да е до финал, както и на всички момичета в темата  Heart Eyes Hug

babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 РозАв шаващ прашец

За вибрациите ще пиша, само да хвана проекто бабчето да ги изчислява  Sunglasses

# 594
  • София
Bling - прочетох обаче за вит. B12 e, че не трябва да съм го пила 15 дни преди изследването, а се оказва, че в моята омега 3 го има вътре... Явно тази проба няма да е реална и трябва пак да ме бодат Sad

# 595

Love_and_Smile, шарките са си опасни. Има много инфо за това може да попрочетеш като имаш време. Ако ти или майка ти не сте сигурни, че си ги изкарала  или си ваксинирана просто се тествай. Ще си покаже дали имаш антитела Wink

Bling - че, зная, че са опасни, ок, но като ми покаже, че нямам антитела към варицела какво се случва? Каква информация ми дава това, освен, че не съм боледувала от варицела? И каква връзка има това с бременност, освен да има човек инфо и мнооого да се пази?

# 596
Bling - прочетох обаче за вит. B12 e, че не трябва да съм го пила 15 дни преди изследването, а се оказва, че в моята омега 3 го има вътре... Явно тази проба няма да е реална и трябва пак да ме бодат Sad

Забравих, че исках да пиша по въпроса с Б12 - аз също не усвоявам фолиевата и пиех мета от миналата година, когато пусках Б12 юли беше малко под долна, обаче не съм го изследвала небременна. Но с инжекции за 5 седмици го вдигнах, а сега мисля да пия хапчета за да не пада  Wink Просто е добре да се следи по време на бременността и да се държи в горни граници  Peace

Я кажете какво ви е мнението за Магнезия, че в отчетната ни настана голямо обсъждане  Rolling Eyes

# 597
  • София
магнезия започва да действа против контракции след като плацентата се формира, преди това няма смиъл да се пие, но масово се изписва. Това ми го бяха казали 2-3-ма лекари като бях бременна аз (иначе не знам дали е съвсем вярно, все пак колкото лекари, толкова мнения).
Спира се към 8-мия месец, за да може матката все пак да си прави подготвителните контракции.

Аз лично когато пиех магнерич примерно не виждах никакъв ефект. Тогава в апетката ми препоръчаха един доста скъмп магнезий в шишенце, казаха че това е съставката от минерала, която ми е нужда и която да усвоя. Като ми се понатрупа прекарах 2 супер месеца, болките ми бяха в пъти по-малко, а иначе непрестанно ми се стягаше корема през цялата бременност. Когато го спрях (май беше по-рано отколкото трябваше), не издъжах явно и родих 18 дни по-рано. Иначе можеше да си изкарам поне до датата на операцията ми Simple Smile

# 598
Brayda, ако толкова държиш да се презастраховаш изследвай MTRR в Геника. Те изследват генетично дали го усвояваш няма значение каква е кръвта ти и кога е взета. Иначе имаше и някакви условия да не се пие и фолиева не знам колко време преди това, за да е коректно серумното изследване. И става мазало. Но, както казах серумното изследване не е показателно. Просто в БГ се борави с него като няма как.
Скрит текст:
Проф. Паскалева пък не предписва допълнителен прием на Б12, ако нивата са в нормални граници дори и конкретния човек да има мутация. Доцентът миналата година не ме отрази като го питах дали ежемесечната инжекция ми е достатъчна, сега пък почна да ми говори за някакви схеми. Изобщо вдигнах ръце от него. Като забременея ще го мисля.

# 599
  • София
Честит рожден ден на прекрасната Иси на мама Ели! Да расте здраво, усмихнато и уверено дете! И дай Боже скоро да стане кака! bouquet Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт