В момента чета...48

• 78 521
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Не се справя Олчак и толкова не се справя, че начинът, по който избира да разплете случая е, съжалявам да го кажа, смехотворен. Слагам в скрит текст и ще се радвам на мнения от челите.
Скрит текст:
За мен е крайно изумително не полицията да разплете случая, а това да се случва в паралелна история. Но явно и той самият не смята разследващите за достатъчно умни, предвид удивителната им глупост наистина. Как може на никой да не му хрумне да види кой изобщо има достъп до най-важната информация. Необяснимо ми е. Хрумва на Лео, антикварния търговец-любител и то след толкова време...
И като добавя дребните детайли, храна и вода в архива на академията?!?
Шеф на полицията мегаломаниак, който удря ранени...
Но, Шоки, преводът е чудесен наистина!

Последна редакция: ср, 05 окт 2016, 08:54 от Ули

# 571
Ули, радвам се, че преводът ти е харесал. bouquet

Имаш право за нещата в скрития текст, но аз някак ги приех безрезервно, след като съм чела например "Милениум", където разкритията също се правеха от журналист и хакерка.
Скрит текст:
Не знам, може би съм или прекалено наивна, или прекалено скептична към властите и прекалено склонна да вярвам в конспиративни теории. Искам да кажа, че приемам за напълно възможно такова развитие и в реалността, когато за всички е ясно, че може да съществува борба за надмощие в която и да било институция, особено пък когато е традиционно доминирана от мъже (макар че тук не става въпрос и само за борбата между половете, а и за борба за власт на общи основания). И както е ставало въпрос и по темата за холестерола и наситените мазнини, със сигурност се случва да се игнорират необичайни и неотговарящи на предварителната или официалната представа данни.
Simple SmileНо наистина това е първата книга за възрастни на Олчак и си има кусури.

# 572
О, вярно, че мярнах някъде, че Олчак е детски автор. Това поне обяснява, защо историята му е по-важна от образите на героите Simple Smile
Иначе съм съгласна абсолютно за скрития текст,
Скрит текст:
на мен ми се искаше да ги остави тях да разкрият конспирацията, а не самият автор да ни я разказва като връщане във времето. Това ми е основната забележка всъщност към развръзката му.
Много щеше да ме зарадва една интересна следователка.
Може би все пак ще пробвам и втората книга Simple Smile

# 573
А, за втора книга още май нищо не се чува, поне аз не знам.

# 574
Не съм била сама, и аз не съм чела Бакман и не знам дали да го правя.  Mr. Green

Започнах "Моля те погрижи се за мама", да кажа че е странна, ще е малко. Не ми допада начинът по който е написана, дано поне историята си заслужава.
Начинът, по който е написана, наистина отблъсква, на мен ми беше много трудна за четене, но я прочетох.. помня, че беше и тежка тематика.

Елинка, с всяка следващата книга, описана от теб, се убеждавам, че харесваме напълно различни стилове.  Simple Smile

Последно прочетох Мирър и Голиат.. хем ми вървеше като YA книжка, хем много кръв имаше. Харесваше ми до момента, в който не стана дума за секс. Не знам защо, но някак си ме отблъсна. До този момент влагах някакво друго чувство, по-детско и чисто (изключваме кръвта Grinning ) с моменти на ужас. Абе.. странна работа.

В момента съм на Високите планини на Португалия.

# 575
  • София
Трилогията на Алиенде е наистина много хубава и омагьосваща. Сега чета Ева Луна и тя също много ми харесва.. Просто начина на писане и разказване на тази жена е уникален.  bouquet

# 576
«Яж, моли се и обичай».
За мен авторката явно е почитателка на досадата. Stop

# 577
  • Belgium
О, Елинка, аз не бих очаквала "Пайнс" да ти хареса (нищо че аз го обожавам). Антиутопиите определено не са твоето нещо  Laughing

Мери, "Мирър и Голиат" наистина си е един миш-маш, ама пък някакси симпатичен като че ли  Laughing

Аз най-после приключих "Посланическото градче" на Чайна Миевил - оказа се доста нечетивна книга с нечовешки яка идея. Дълго се чудех между една и четири звезди в GR, но езикът като дрога и начин на цялостно съществуване и себеизразяване заслужава четири звезди.

Не бих могла да я препоръчам почти на никого, но не съжалявам, че я прочетох.

Продъжавам си с добрите стари Юрт и Русенфелт  Laughing

# 578
Здравейте!!!
Приключих Лекари на Сийгъл , изгълтах и двете книги
Даже ми се щеше да има и още
По нататък може да пробвам и някоя друга книга на Сийгъл
Хареса ми как пише Simple Smile
Сега сменям жанра , като почвам Игрите на глада
Че отдвана ме чака на четеца Mr. Green Mr. Green

# 579
В момента съм на Лицето на Дийн Кунц. Отдавна се каня да се запозная с автора, но само с каненето си оставах.

# 580
В момента съм на Лицето на Дийн Кунц. Отдавна се каня да се запозная с автора, но само с каненето си оставах.
Не много добър избор за първа среща  Laughing

# 581
Влязла съм в силна литературна серия. След като приключих първите две книги от поредицата на Сафон „Гробището на забравените книги“ и вече съм заклет фен на автора, от Барселона се пренасям във Викториански Лондон и "Големите надежди" на Дикенс. Още съм в началото, но много ми пасва.

# 582
Снощи започнах "Химн" на Айн Ранд и понеже е малка, ще я приключа довечера.
https://www.book.store.bg/p45434/himn-ajn-rand.html

Казаха ми, че била трудна за четене. Моето мнение е точно обратното. Изразявам го, след като я преполових. Много леко върви.

# 583
Прочетох "Вале купа" на Робер Гаяр. През цялото време ми беше много скучна, едва последните 50 страници събудиха интереса ми.

Започнах .

# 584
Прочетох "Момичето с перлената обица" - Трейси Шевалие. Прекрасна книга. Успешно ме измъкна от книжната дупка и ми върна удоволствието от четенето.

Общи условия

Активация на акаунт