В момента чета...48

• 78 066
  • 745
  •   1
Отговори
# 735
Чета "Жива жар" на Трейси Шевалие. И умирам от скука...

# 736
  • София

Аз май така и не я дочетох. Не е на нивото на Момичето с перлената обица...

Чета Аз преди теб, не ми е особено увлекателна.

# 737
Аз май така и не я дочетох. Не е на нивото на Момичето с перлената обица...
Не е. Ама няма и как да е - жалки напъни на съвременна американка да пише за Англия в края на 18 век, че и за "тътена на Френската Революция"  Rolling Eyes ooooh!
Иде ми да "скоча" на последните няколко страници и да я пиша прочетена

# 738
  • Русе, България
Аз приключих преди няколко дни "Кръгът" на Дейв Егърс, но чак днес успях да напиша колко плоска, елементарна и скучна е тази книга  Tired
Жалко за похабения потенциал, но определено не всеки става за писател: https://www.goodreads.com/review/show/1783235894?book_show_actio … rom_review_page=1
Прочетох ревюто и не мога да не споделя на кой друг немощен литературен напън ми напомни - "Денонощната книжарница на Мистър Пенумбра". Сигурно никога нямаше да се докосна до нея, ако един ден, докато си лакирах ноктите върху стар брой на сп. "Хеликон"  4470, не ми попадна в погледа анотация за тази книга. И, нахъсана, че съм намерила някаква нова мистерия в духа на Дан Браун, още на другия ден си я купих. Оказа се, че тематиката не е точно тази, която очаквах, и макар действително да имаше връщане в Ранния Ренесанс, акцентът беше върху суперкомпютри, глобални мрежи, корпорацията на Гугъл и прочие. Ох, ами също така безобразно написана ала тийн роман, но твърде скучна за тийновете и твърде смехотворна за възрастен човек. Невъзможността на някои ситуации от действието, опитите да бъде копиран моделът на споменатия Дан Браун и, изобщо, цялата незрялост и наивност, която струеше от книгата, ме отблъснаха съвсем не на шега. Просто съм си казала, че няма и няма да давам повече пари за случайно изкочили заглавия с претенции за оригиналност и нечуваност.
Затова съм заложила на доказани имена за следващите пет-шест книги, които ще прочета, и те покорно чакат на рафта да дойде редът им.

За протокола, ооооще съм на "Ана Каренина", действието се развива по интересен начин, мисля, че съм към 600-и някоя страница вече.  Crazy

# 739
Еее, Пижамка, бива ли така! Знаеш ли от кога ме чака Пенумбра  Mr. Green Надявам се да не съм толкова разочарована като теб. Grinning

# 740
  • Русе, България
Merry., какво да ти кажа? Embarassed Историята в книгата все пак е интересна, не е натоварваща и се чете бързо. Сигурно моето възприятие е силно повлияно от първоначалната ми настройка. В никакъв случай не казвам да не я четеш. Прочети я, дори по-скоро, ще бъде хубаво, ако я харесаш и напишеш своя положителен отзив.  bowuu
По тези звездички в goodreads аз бих й дала 3/5.

# 741
В момента чета поредицата на Джордж Р. Р. Мартин "Песен за Огън и Лед" и съм много доволна. Авторът има малко хаотичен начин на писане, но е доста интересно след като проследиш всички интриги...  Laughing

# 742
На коя книга си? На мен ми остана само Танц с дракони, надявам се до края на годината да я прочета. Но дори и да не успея до тогава, ще ми се наложи да чакам Ветровете на зимата заедно с другите фенове на поредицата, защото чичо няма намерение в скоро време да я свършва hahaha

# 743
# 744
Аз съм в началото поредицата на "Сблъсък на Крале", не ми остава много време за четене.

# 745
  • Вестерос
В момента чета поредицата на Джордж Р. Р. Мартин "Песен за Огън и Лед" и съм много доволна. Авторът има малко хаотичен начин на писане, но е доста интересно след като проследиш всички интриги...  Laughing
Не е хаотично. Просто по едно и също време стават нещата с героите и така ти изглежда. Заповядайте и в темата за книгите да коментираме  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт