В момента чета...48

• 78 503
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ели, свирни, ако решиш да я четеш. След Лу съм я обещала на Петето и после мисля да я пускам направо за продажба. Ей, голямо разочарование беше тази книга. Не помня в последните две години толкова да съм оставала разочарована. А гледам, че хората толкова много я харесват  Embarassed.

Мери, какво си набелязала от Крис Картър  Flutter?

# 601
Качила съм си Един по един на четеца и май това ще чета.  Flutter

# 602
Започнах "Никога не ме оставяй" - Кадзуо Ишигуро. Прочела съм едва двайсетина странички, а вече съм напът да я зарежа. Четох някъде, че има фантастичен елемент в нея, а аз никак не обичам такива книги. Ще я помъча днес, дано пък потръгне.

# 603
  • Belgium
System Error, дай шанс на Ишигуро, книгата за мен е великолепна. Да, антиутопия е, ако съвсем не обичаш този жанр, може и да не се разберете, но от 20 страници наистна не можеш да добиеш представа  Peace

Петенце, определено ще имаш нужда от нещо по-леко след Франзен, та Юрт и Русенфелт са идеални за целта. Радвам се, че ти е харесал, той е прекрасен писател  Heart Eyes

# 604
Ели, ти в крайна сметка разочарована ли си от Керана Ангелова или по-скоро не? Нейното писане е доста особено, по-скоро е медитация отколкото философия, бих казала, има повече ритъм, музика може би отколкото здрав смисъл за разбиране. На мен "Елада Пиньо" и "Вътрешната стая" много ми харесват и чаках с нетърпение да прочета коментара ти. Simple Smile Чела ли си останалите ѝ книги?

Последна редакция: пт, 07 окт 2016, 14:11 от scaramouche

# 605
  • София
Скарамуши, аз (не съм Ели, но да се включа по темата  Embarassed) четох преди време "Един след полунощ" на Керана Ангелова и изключително много ми хареса. Има поезия в нейната проза, страхотна е. Купих си "Слънчогледи за Мария", но нещо се случи и ги отложих във времето. Сега с Елинка ме подсетихте отново и ще ги изтегля напред. За "Елада Пиньо" съм чела много хубави отзиви и също бих искала да я прочета. След твоя отзив си записвам и "Вътрешна стая".

# 606
Скарамуши, в никакъв случай не съм разочарована от Елада Пиньо.  Simple Smile Просто си мисля, че ми липсва опит и знания, за да разбера докрай писането на Керана Ангелова (ако въобще е възможно такова нещо). Но може и никога да не достигна до такова ниво.  Simple Smile

Някак си това не е проза само за четене, много повече се случва като че ли зад думите. Признавам си, че не винаги успявах да разбера всичко и до край.  Simple Smile

Иначе първата ми среща преди години беше със "Слънчогледи за Мария", която много харесах, а ти май беше определила за по-слаба нейна книга.  Hug

Пете, ако не успееш да намериш "Елада Пиньо", мога да ти я изпратя за прочит.  Hug

# 607
  • Mediterraneo
Започнах "Никога не ме оставяй" - Кадзуо Ишигуро. Прочела съм едва двайсетина странички, а вече съм напът да я зарежа. Четох някъде, че има фантастичен елемент в нея, а аз никак не обичам такива книги. Ще я помъча днес, дано пък потръгне.

Брррр, потрисам се само от спомена за тази книга! Едва я дочетох, такова тътрене през нея беше. Ама грам, грам нищо мое не открих в нея!

Аз прочетох Къпиново вино на Харис. След нея съм склонна да прочета още нещо на авторката. беше ми трудно да й дам втори шанс след Шоколад, но Вино- то ми позволява да й дам трети  Mr. Green

Сега чета Гората на  Харлан Коубън. Глътнах първите 50 странички за отрицателно време, дано не ме разочарова до края!

# 608
Някой вече да е прочел "Каквото ти принадлежи" на Гарт Грийнуел?
Вече не се доверявам на безбройните рекламни ревюта на блогъри.
http://knigolandia.info/book-review/kakvoto-ti-prinadleji/

# 609

Правилно помниш, Ели, на мен и "Един след полунощ" и "Слънчогледите" никак не ми харесаха, дори и на половина колкото по-ранните две книги на Керана Ангелова. Сигурно нещо доста остро съм се изказала, щом чак си ги спомняш. Grinning Според мен, не е толкова до опит или капацитет за разбиране, колкото до нагласа и усещане. Този тип книги се четат точно както се чете поезия - взимаш колкото можеш да вземеш като преживяване и това е, може да подозираш, че има още много за вземане, но то явно просто не е за теб. Simple Smile

# 610
С коя книга от тази авторка да започна ?
https://chitanka.info/person/eileen-goudge

# 611
Чета Игрите на глада
Глътнах набързо повече от половината книга.
За Игрите на глада човек трябва да седне необезпокоявано сигурно цял ден
Чета на ппресекулкии , но пак ми е готино , адски увлекателно и добре е написана книгата.

Филма съм гледала , само последната част , но на този етап съм си решила да не гледам останалаите части.Авторката описва много добре отделните картини и места , много цветно.Така че да се потопиш в книгата и да си представяш детайлно и цветно местата , гората , а и самите герои - и Катнис и Прим и Пийта и Ру ми изникват като ясни цветни образи докато чета Hug Hug Hug

# 612
# 613
Питах вече, но не ме отразиха грам.

# 614
  • Ямбол
Аз съм чела "Заместницата" и беше ужасна...

Общи условия

Активация на акаунт