В момента чета...48

• 78 079
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
  • Русе, България
По темата - започнах "Уважаеми господин М." на любимият ми Херман Кох. Отзивите за тази книга са, че е по-слаба от "Вечерята" и "Вила с басейн", но се надявам да я харесам.
И аз такива отзиви бях чела. Ами, не съм съгласна. Сравнявам я с "Вечерята", защото нея прочетох първо, а иначе "Вила с басейн" още отлежава на полиците. Значи, "Уважаеми Господин М." така ми влезе под кожата, че седмица след прочитането не исках да подхващам нищо ново, а само си разсъждавах и преживях по прочетеното. И ако в началото ти се стори блудкава или твърде разпокъсана, от един момент нататък или решаваш, че я оставяш (мъжът ми така я заряза), или се потапяш и не мислиш за нищо друго. ....Не знам, сигурно през екрана не се усеща, с колко затаен дъх пиша за "Уважами Господин М.".... Много я харесах! И героите са толкова добре развити. И начина, по който двата пласта на историята се разгръщат. И точния, непревзет език. И неизбежната развръзка. И, и, и.... Силно се надявам и ти да я харесаш толкова много!

Довечера мисля най-сетне да започна "Момичето от влака". Някой дали вече гледа филма?
Да, в събота бях на кино на този филм. Хубаво бяха разказали историята, краят не беше предвидим. Актрисата в главната роля беше блестяща, но и останалите също бяха на ниво. Предполагам, че с описанията в книгата цялата атмосфера и дълбочина на събитията ще бъдат още по-завладяващи. Хубав трилър!

# 676
  • София
Да, в събота бях на кино на този филм. Хубаво бяха разказали историята, краят не беше предвидим. Актрисата в главната роля беше блестяща, но и останалите също бяха на ниво. Предполагам, че с описанията в книгата цялата атмосфера и дълбочина на събитията ще бъдат още по-завладяващи. Хубав трилър!
Благодаря ти за отзива! Актрисата в главната роля е Емили Блънт, харесвам я и сигурно ще гледам филма на кино най-вече заради нея.

# 677
  • София
От доста време отлежават книги на Орхан Памук и Шафак.И все не смея да посегна към никоя...Може би  е страх да не се разочаровам...БИхте ли  ме посъветвали  с кое заглавие да запомня ?И за двата автора.Знам че е субективно, но..... ще се радвам да споделите мнение.Предварително благодаря bouquet

# 678
Започнах "Истината за случая Хари Куебърт". След толкова противоречиви мнения, реших да проверя аз от коя страна съм. Странното е, че не ме дърпа да я чета, но взема ли я, ми е трудно да я оставя.Simple Smile За сега съм някъде по средата между двата лагера...Интересно го е измислил Дикер, но изпълнението нещо ми куца, звучи ми незряло и не ми достига емоция.... Така мисля на около една трета от книгата, но имам още доста, може пък да се отклоня в една или друга посока Simple Smile

# 679
  • София
Хах, Еви, ти да видиш другата му книга  Mr. Green... Но пък няма лошо сама да си изградиш мнение  Peace
Най-сетне започнах "Момичето от влака". Или наистина много прилича на Джилиан Флин, или успях да си го внуша, но ми допада за момента, нищо че съм съвсем в началото.

# 680
  • Belgium
За мен пък "Момичето от влака" е мноооого по-слаба от която и да било книга на Джилиан Флин. Общото е, че протагонистът не е положителен герой. И толкоз. Ето го моето мнение от бая отдавна:
https://www.goodreads.com/review/show/1356418602?book_show_actio … rom_review_page=1

Еви, ще ми е интересно в крайна сметка какво ще кажеш за Харито, много полюсна личност се оказа  hahaha

Гледам, че и Буб я чете та има втора вълна интерес към тая книга.

sssani , труден въпрос задаваш. Дали ще се разочароваш от Шафак или Памук много зависи какви са ти очакванията и литературните предпочитания като цяло. Какво обичаш да четеш по принцип? Иначе на Шафак аз лично бих препоръчала "Копелето на Истанбул" и "Черно мляко". Въпреки че втората не е особено популярна за мен е добра, а като цяло не съм фен на Шафак.
Памук пък е съвсем отделна вселена. При него най-добре е да се започне с "Името ми е Червен", а може и "Сняг". Приготви се обаче за сериозно четиво, което изисква мисъл и време.

Аз приключих "Ние, останалите, просто живеем тук" на Патрик Нес. Ами ок е книжката, но не е абсолютно нищо особено. Интересен е похватът в началото на всяка глава да се разказва в мини-версия клиширана тийн история за избрани деца, които се борят със свръхествествени сили, а основното действие да е посветено на обикновените деца и борбата им с ежедневните проблеми на живота на един тийнейджър. Обаче никак не съм убедена, че тийн читателите ще схванат тази ирония и че тя ще им е интересна. Абе не съм впечатлена, а ми го бяха похвалили.

Започвам "Кръгът" и гледам с лупа всяко изречение (Венка  Mr. Green ).

# 681
  • на североизток от Рая
 Лу, за мен "Ние, останалите, просто живеем тук" е най-слабата книга на Нес от тези, които съм прочела. Иначе ми хареса, но не дотам, че да я възхвалявам. А ти бързо я прочете, браво!  Hug А чела ли си трилогията от автора, Живият хаос май се казваше. Аз-не, а имам и трите книги. Нещо не ми се подхващат, предвид обема, но ако са хубави, си струва.

# 682
  • Belgium
Нелче, нищо друго не съм чела на Нес, това ми беше първа среща с него и да ти кажа чак се замислям дали изобщо да чета "Освен този живот", която също е при мен.

Но и да я прочета, мисля ще си остана до там с неговите произведения.  Laughing
А иначе "Ние, останалите, просто живеем тук" се чете бързо - 300 и няколко страници (за мен всичко под 500 страници е брошурка, знаеш  hahaha ) и действието върви плавно.

# 683
  • София
Започвам "Кръгът" и гледам с лупа всяко изречение (Венка  Mr. Green ).
Лупа? Аз чакам да извадиш секирата  hahaha.
Всъщност чакам да я прочетеш и ако вземеш да я харесаш..., тогава вече не знам  Mr. Green.

Днес е петък, помъкнала съм четеца с мен в офиса и очаквам да ми се изсипе всичката работа на света, защото обикновено така става, като си взема книга. Мъничко прочетох снощи от "Момичето от влака", ще видим как ще ми понесе на мен Simple Smile.

# 684
"Живият хаос" на Нес е тийн фентъзи, да кажем подобна на Игрите на глада. На мен ми хареса  Peace

Възхитена съм от "Емоционалната интелигентност" на Голман.

# 685
  • Чукарландия
Все още не съм завършила "Дългата разходка", но от нетърпение и по ваши отзиви започнах "Поправките" на Франзен. Не мога да я оставя, чета до късно и не се наспивам, но страшно ме увлича. Макар на моменти да се връщам и да чета отделни изречения по два пъти. Много засукани и дълги са изказите му, но пък ми харесва. Peace

# 686
Аз ще взема за си я купя Книга за Балтиморови. Коментарите по нея почти ме бяха отказали, но сега ми се иска да я прочета и да я харесам. Аз съм от хард феновете на Хари Куебърт  Mr. Green
Лу ти напоследък си все със секирата, а аз изобщо не съм критична, така че забравям дискусията по книгата в ГР Laughing
А и напоследък чета по-леки и разтоварващи книжки, току виж Балтиморови ми се стори шедьовър Laughing

Та по темата, чета След теб. Онзи ден гледах филма Аз пледи теб, отново съм силно впечатлена от историята и това ме подтикна да започна продължението.
Отново се наслаждавам на неподправения хумор, който блика от страниците, въпреки тъжния фон. Мисля, че в никоя друга книга на Дж. Мойс не може да се открие този хумор. Засега ми допада.
Според мен Аз преди теб не е нито сиклит, нито любовен роман, въпреки че има и от двете. Бих го определила по-скоро като забавно четиво с разтърсващ край Peace

# 687
  • Belgium
Аз ще взема за си я купя Книга за Балтиморови. Коментарите по нея почти ме бяха отказали, но сега ми се иска да я прочета и да я харесам. Аз съм от хард феновете на Хари Куебърт  Mr. Green
Лу ти напоследък си все със секирата, а аз изобщо не съм критична, така че забравям дискусията по книгата в ГР Laughing
А и напоследък чета по-леки и разтоварващи книжки, току виж Балтиморови ми се стори шедьовър Laughing

Kosty, обаче нали не забравяш, че и аз съм хардкор фен на Хари  Mr. Green
Но нищо чудно "Балтиморови" да ти хареса, ако ти се чете нещо леко.  Laughing

За "След теб" чувам само кофти мнения, твоето е първото по-положително. Ще следя да видя ще ти хареса ли като цяло  Laughing

# 688
Помня, помня, че и ти си във фенклуба на Харито Wink
Но сега като че ли си по-критична към книгите, това имам пред вид. Може и да е професионално изкривяване при теб Grinning

За След теб съм се настроила за нещо по-леко и не очаквам шедьовър. Като гледам засега едва ли бих дала повече от 3 звездички. Но не е пълно разочарование, както се опасявах.

# 689
  • на североизток от Рая
 Идвам за нещо, различно от книги. Видях лентичката на Кости и не устоях.

Кости, честита мъжка рожба! Бъди щастлива мама, желая ти много щастие в пълната къща. Развълнувах се! Heart Eyes Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт