Априлски мами 2016 - Тема 3

• 31 345
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро момичета Simple Smile
Бягащата, честита ви половинка Simple Smile Наистина много бързо минава времето. Ето лятото си отиде, докато се обърнем ще дойде Коледа, а после също толкова бързо ще се поздравяваме за Първия рожден ден  smile3506
Тъкмо мислех, че вече е време да започне да спи по цяла нощ и от две-три вечери Ники реши, че ще се събужда през час, час и половина. Нещо много неспокойно спи, дано да е само период и да отмине  newsm78
Ние сефтето с падането го направихме още преди 2 седмици, за жалост нямаше нито възглавница, нито пакет памперси - директно върху ламината, поплака си детето, но по-скоро мисля, че се уплаши (за мен изобщо няма да говоря)  #Crazy
Mendeleevka, ние сме още по изостанали със захранването - дотук само картоф, морков и ябълка съм предлагала, като не мога да кажа, че ги яде..по скоро опита Simple Smile
Днес смятам да приготвям домашно ГХИ, после ще споделя резултата Simple Smile

# 631
  • София
Снощи съседът ни отгоре прави купон и не можах да спя. Чудех се дали да не се обадя на 112, обаче ми беше едно такова нервно и разстроено, че не исках да се занимавам. Изобщо, много е шумен #2gunfire

Адиктед, при нас имаше събуждане с Роси Кирилова в 5 сутринта веднъж, няколко пъти странни крещящи хора под терасата по никое време... Единия път не издържах и направих нещо щуро - по детски хвърлих един найлон с вода до тях да се освестят... Подейства Grinning Веднага се изпариха. Пък сега съседите си правят ремонт на банята... Въобще, яко е с тия комшии... Но те разбирам , ина мен не ми се занимава да обяснявам на съседа, че примерно поне в неделя може да не чука по стената........... /не че почивните дни при нас имат някакъв смисъл/.
Но твоят ако пък продължи твърде дълго , аз бих се обадила. Преди време в една друга квартира така насолих един младеж, дето всяка сутрин/нощ си дънеше яко рапа.
Ние с малчо никога не сме спали в едно легло.. Той си е ок в кошарат, ама спи само по корем и си лази насън... /с дупе във въздуха...  Heart Eyes /. Като достигне неудобна точка и мрънка Simple Smile.
Още не съм на 'ти' със захранването, но... Вие как преценихте кога да започнете? Ние сме още на 4ри мес., след седмица ставаме на 5.

# 632
Snowflake, ние на 27 ставаме на 5м. и също не сме започнали със захранването. Не виждам да проявява интерес към храната, а и бях си решила към 6м да стартираме  Simple Smile

Ние още не сме падали, но преди седмица беше към края на леглото и при завъртането директно тръгна към ламината, не знам как я усетих и я хванах във въздуха, а ММ се побърка  Laughing

Вики от мрънкащ период мина към ревлив. От сън се събужда с рев. Преди да заспи пак рев. Сега спи в кошарата върху възглавницата за кърмене, само така спи повече от 50 мин.  Crazy Тази възглавница я използвах и в периода на колики и явно добре и действа  Grinning

На мен също ми е много мъчно как бързо расте и колко се е променила. Хем ми е хубаво и ме радва като се научи на нещо ново, хем ми става тъжно...няма да усетим как ще станат самостоятелни човечета.

# 633
  • Варна
Привет момичета, не съм влизала от няколко дена, не сварвам да Ви изчета  Grinning
За падането от спалнята - ми и ние не останахме назад, днес се строполи, спим заедно двете, в един момент тя се е събудила и тихичко си е пълзяла в обратна посока и туп.....събудих се от тупване и рев, доста е високо и на ламинат  ooooh! довечера в кошарата  Naughty
Като чета оставам с впечтление, че общо взето сме на един хал, децата явно са в някакъв неспокоен период, не спят спокойно вечер и сучат по много пъти.
Със захранването биваме, хапва един път на ден по няколко лъжички с не особенна охота пюре. Вчера консервирах и аз в тези бурканчета от 190 гр., имам тиква и ябълки и правих пюренца, надявам се да траят дълго, че са доста.
Завиването ни е мисия невъзможна, докато усети нещо върху себе си започва едно ритане да го махне, така че спим без нищо. Купих чувалче, но не го понася, та май ще спим в отоплена стая зимата - което аз мразя, обичам да е студено.

# 634
  • София

Завиването ни е мисия невъзможна, докато усети нещо върху себе си започва едно ритане да го махне, така че спим без нищо. Купих чувалче, но не го понася, та май ще спим в отоплена стая зимата - което аз мразя, обичам да е студено.

Аа и при нас така  Peace С това изключение, че чувалчето минава. Само че още не е за чувалче... Поне тук в Пловдив си е още топличко.
Иначе аз правя грешката да се опитвам все още през нощта да го завия, ама после ми излиза солено, че се събужда .
Така като гледам, засега май ние водим рекорда по ранно падане Grinning Още нямаше месец хайвана като падна - засега единствен път, от леглото. Незнам как стана ,при условие, че тогава уж не се въртеше ,ама на - направи кълбо докато се протегна към гардероба и туп на балатума. Поплака малко и това беше. Ама аз цял ден, като вас бях  #Crazy
Хубавото е, че ММ не се стресира лесно Grinning Като му казах - 'ами нормално, ще падат децата..." Grinning

# 635
Здравейте девойки. Не смогвам да изчета всичко. И ние сме на планина. Рада спи по цял ден навън. Вчера в слинга ходи и на поход в планината. Мноооооого е любопитна. Дай й нови хора, нови места, нови изживяания. Как ще се гледаме в София не знам  Joy
Зои с Рада лежахме в болница като беше на 1 месец. Тогава й даваха лекарствата с дозатора от нурофен, но й го слагаха в бузата. Казаха, че докато са малки само така не го плюят.

# 636
Мерси, Стеличка, така успях на два пъти вече да дам. Добре, че АБ е вкусен и е малко милилитри, че баткото и той пие един отврат!

# 637
Въпрос към момичетата, които вече са направили или ще правят бурканчета с пюрета...от какво правите?  zina вече написа за тиква и ябълка...

Аз нямаше да правя, но вече сериозно се замислям, че докато започнем захранването не се знае какво ще се продава по магазини/пазари...

# 638
Мами е много ми стана..преди седмица -буря! Снощи-земетресение.Добре,че бебетата не чуха нищо..ама аз ще лягам днес със страх!!

# 639
Sofinka, силно ли се усети при вас? Ти нали беше във Варна, приятели от Добрич споделиха, че било много силно и неприятно...природа, какво да я правиш?!
tedka90, правила съм бурканчета с тиква, моркови, зелен боб шушулка, червени пиперки, ябълка, круша, праскова( и комбинация от 2 и 3 плода). Тези дни ще правя и сливи, карфиол, броколи......поне такъв е планът за сега. Ще вкарам още няколко храни и почвам да смесвам вкуснотии в бурканчета да му е разнообразно на Тервел.

# 640
Напротив от Добрич,споделих ходене до Варна за прегледи.

# 641
Заблудила съм се нещо Simple Smile В Добрич бях яла най-хубавата морковена торта. Ох, снощи не знам какво му стана, спа като къпан и точно реших да лягам той почна да мрънка до сутринта, че и по средата имаше рев, докато спи....

# 642
Sofinka, силно ли се усети при вас? Ти нали беше във Варна, приятели от Добрич споделиха, че било много силно и неприятно...природа, какво да я правиш?!
tedka90, правила съм бурканчета с тиква, моркови, зелен боб шушулка, червени пиперки, ябълка, круша, праскова( и комбинация от 2 и 3 плода). Тези дни ще правя и сливи, карфиол, броколи......поне такъв е планът за сега. Ще вкарам още няколко храни и почвам да смесвам вкуснотии в бурканчета да му е разнообразно на Тервел.

Аз съм във Варна, но не го усетих....приятели пък споделиха, че са го усетили - един по-силен трус и два по-слаби.
А какви комбинации ще правиш? Питам защото не обичам да смесвам неща и ми е трудно да преценя кое с кое ще върви  Embarassed

# 643
Ами.....ябълка с круша, круша с праскова, праскова с ябълка, ябълка+ круш+праскова. сега ще сложа и слива и ще завъртя и с нея евентуално. Може да прецениш освен като ти опиташ като ги смесиш и да гледаш и консистенцията, ако са много сочни плодовете става по-течно, ако искаш да сгъстиш по-хлебна ябълка например или на момента с банан....
Иначе импровизрам, не съм се наканила да чета кои комбинации са подходящи...но и не държа толкова на смесените, колкото искам да е разнообразно и не да му давам един и същ вкус няколко дни, че някой път едно бурканче ми отива поне за 2 дни ако иска повече кърма.
Тиквата с морков, тиква с чушка( само внимавай, че акото после е червено). Картоф с морков, картоф с чушка, карфиол със същите комбинации ще правя скоро Simple Smile

# 644
  • Стара Загора
Ние вчера навършихме 5 месеца и като гледам снимки от болницата и от вкъщи и виждам колко бързо лети времето и как се променят всеки ден  cry
Също така от вчера започнах да давам картоф. Направи физиономия и изядохме по-малко от лъжичка, но сега отново варя на пара, та да видим. Ако всичко е наред и нямаме алергични реакции ще давам картоф 7 дни и после ще пробваме тиква или пащърнак.

Общи условия

Активация на акаунт