Боледуване на децата ни - тема 42

• 48 666
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
Аз продължавам да не разбирам как ще го предотвратиш разболяването другия път, ама нейсе. Не знам, не ми се струва рационално цялото това затормозяване, но хората сме различни  Hug

# 451
  • На брега на реката
Е как как  Mr. Green
 Като го затвориш вкъщи, ограничиш контактите, навличаш, не даваш сладолед, не водиш по рождени дни.  Crazy
Разбира се, че не е рационално, не е здравословно за детето. Ама нсеки си знае.
Аз провърморих за това от къде се взе, защото наистина нямаше симптоми. Пък 1 сопол да имаше поне бе  ooooh!
И след панадола, си държи Т от 38. Първа версия за сега е розеола...да видим дали ще пъпчаса. Втората ми е херп ангина.

# 452
  • София
Бързо оздравяване на всички! Следя ви, и аз мерих температури тази сутрин, защото цяла нощ бяхме кисели, но нищо не излезе. Аз иначе давам температуропонижаващо и при Т под 38 през деня. Сополът си седи.

# 453
Точно рационално си е това поведение - да търсиш причините. Ако е щъкал по къс ръкав при 20 градуса, следващият път ще го облека с дълъг или суитчер. Просто е. За мен има логика. Наблюдавам и коригирам нещата, доколкото мога.
Аз пък не разбирам непукизма на някои родители....да ходи гол при температури под 20 градуса, да нагъва леден  сладоледец зимата, пък каквото стане , дали ще се разболее или не...оставят на чистата случайност...

И в ограничаването на контактите не виждам нищо лошо. Винаги оглеждам и ще оглеждам дали има видимо болни дечица, и ако има - ще му огранича , естествено, контактите. Не виждам нищо по-разумно от това. За мен бутането сред болни, ей тъй, за идеята само, е тъпо и не го разбирам....

Свят шарен, хора разни... Laughing

# 454
  • На брега на реката
Е, Тет, ти изброяваш другата крайност. За мен рационалното е да заведа на рожден ден с деца, с идеята, че и другите са съвестни като мен и няма да има болни, да дам сладолед при време като днешното - 20+ градуса, да бягат боси цяло лято, да не ги преследвам непременно за елечето и обувките вкъщи...такива неща. И двете крайности ги избягвам, защото не е редно децата да живеят под похлупак.
Сега ще ти дам обаче доста краен пример - на втория си рожден ден малката се събуди с Т от 38 градуса, 1 час преди празненството в детскя център. Ти какво би сторила? Детето си чака партито, клубът чака, тортата е купена. На всички се обадих и предупредих, че е с Т, да си преценят сами...Всички дойдоха, детето се набесня заедно с приятелчетата и после си изболедува боледуването. Никой не лепна от нейната екстра Wink Това не е ли умишлено тикане сред болни?

# 455
Тет, това са крайности и между тях има хиляди други нюанси. Какво му е на времето от 20гр.? Аз поне вече гледам да се ръководя по детето - студено ли ти е - не, не ми е. Ми хубаво, ходи с къс ръкава. Все още спи вкъщи с нощница без ръкави и чаршаф отгоре. Вчера обаче отидохме на гости на свекърите, те са на по-студено, в Родопите, и сама си сложи дългата пижама, нищо не съм ѝ казвала. От седмица ѝ тече носът и покашля спорадично, но всеки ден яде сладолед. Наистина си мисля и аз, че не правите услуга на децата си, но вие сте майките, вие решавате. Аз лично се уморих да дебна кой болен, кой кашля, кой минал метър и влезнал в градината със сополи. За протокола - моята в такова състояние не я пускам на ДГ, сега да не ми скочите.
За ситуацията, която описва Фер за РД - разбира се, че ще си празнува РД детето, достатъчно е както тя е направила - да информира гостите и всеки да си прецени.
Ама съм чела тук - баща му го вози на отворен прозорец, ужас, сега се разболя. Баща му го изкара без суичър, хайде пак детето болно. Малко ми е свръх- такова обгрижване, сори.

# 456
Фер, без колебание бих си оставила детето вкъщи да се лекува. Изобщо няма да се чудя.  Въпросът и чуденката да го пусна ли иле не изобщо не стои пред мен. И не заради другите деца, а заради моето...вярвам, че в домашна обстановка ще оздравее по-бързо и рискът от усложнения също е сведен до минимум. Еле пък на 2 годинки. РД мога да направя когато оздравее, детето не познава календара и му е все едно на 10-ти или на 11-ти ще бъде партито. За други родители не ме интересува как ще процедират Naughty Да си решават.

Това за возенето си е така.  Очевидно ще сополяса и втаса детето и въпреки това ще го возите на отворен прозорец Stop   Трябва да съм пълно куку, след като един -два пъти се е разболявал след такова возене, и на следващото да разлестя всички прозорци в колата...

И понеже визирате Дани, макар и негласно, да кажа че напълно я разбирам. Когато всичко е на твоята глава и две ръце, нещата са други Wink Ако човек може да си спести едно допълнително натоварване, ще го направи, разбира се...
 Hug

# 457
Това за возенето си е така.  Очевидно ще сополяса и втаса детето и въпреки това ще го возите на отворен прозорец Stop   Трябва да съм пълно куку, след като един -два пъти се е разболявал след такова возене, и на следващото да разлестя всички прозорци в колата...

Есенцията на това, което исках да кажа е друга, ама карай. Едва ли има чак такива "кукувици". Мисълта ми беше, че едва ли не се търси изкупителна жертва що детето се е разболяло. В този случай е бащата, другия път е детето в парка с безотговорната майка, която го е изкарала болно, после е градинското тържество.... Не знам, на мен тогава ми се стори, че егати и малоумника се изкара този баща /не помня да е било при Дани, а и май на няколко пъти е споменавана подобна случка  newsm78/ че едва ли не нарочно си е разболял детето. А децата се разболяват, най-често без логична причина.

# 458
  • София
Fer, дано до утре сте добре. Приятно изкарване в Трявна.
дани, на твое място не бих пуснала малкия на градина преди операцията. Имам предвид и като оздравее. Да не вземе нещо ново да лепне, не знам.
И аз съм малко като тета. Ако на площадката видя, че има кашлящи и сополиви деца - тръгвам си на минутата. Все друго забавление ще намерим - я колело ще покара, я топка в двора.
Аз снощи последно дадох Панадол на 37.5, днес до момента няма температура. Предполагам до утре ще са ясни нещата за градинката в понеделник.

Ако съм пропуснала някой болен - бързо оздравяване пожелавам.

# 459
  • shumen
Фер,дано сте по добре утре.
Миамим,радвам се,че е по-добре детенце.
Рали,при нас точно така става с разболяването.Идва баща му да го види и имам чувството,че ще го разболява нарочно.
Тете,аз не давам сладолед,обличам го,но той все се съблича.Днеска е топло и го пуснах да играе по блузка,но пак съм с едно наум.
Миамим,аз не знам кога ще ни назначат дата за операция.Ако е съвсем скоро няма да го пусна на ДГ и ще търся варианти кой да го гледа,но ако не няма как.Ще трябва да го пусна.

# 460
В посоченият от Фер пример...категорично отлагам РД. Начини за празнуване дал господ. И у дома ще спретна изненада.  Не че не се е случвало : поканени сме на РД за щастие не отидохме по семейни причини. Оказа се , че рожденичката се събудила с температура. От 10 присъстващи деца 9 се разболяха в рамките на следващите 3 дни. Децата бяха от групата.

Иначе файда от много пазене не съм видяла.

# 461
Миамим, дано да съм познала, че карате хилав вирусляк Laughing От тези, които протичат с три дена Т, но не висока, до 38.5 най-много, с жизнено като цяло детенце. Карали сме в миналото такива, минават и заминават за три дена. А дано!

За чуденето - истината е, че никой не е в обувките на другия. Всеки си знае какво, защо Peace Hug

Днес при нас е доста топличко и тихо, нищо общо с мразовития вчерашен ден.  Rolling Eyes В четвъртък ходихме за обувки на малчо, сега се оказва, че му стягат и ще ги сменям/връщам ooooh! Мрън

# 462
  • shumen
Миамим,как е детенце?Дано е по добре вече и не вдига повече Т.
Фер,а Вие как сте?Дано сте разбрали какво и е на малечка.
Тете,дано успеете да ги смените.Ние така скоро купихме едни маратонки,който светеха,но като се прибрахме не щяха и ходих да ги сменям,че моя орева орталъка,защо не светели.
Днеска и при нас беше топло и тихо,а не като вчера студено.Дано и утре е така,че сме купили билети за цирк.

# 463
  • София
Тета, дани, благодаря ви. Добре сме, чак изненадващо за мен. Няма температура от снощи. Кашлица, сополи и други екстри също няма, ама си и нямаше и с температурата де.Какво беше това - температура за ден и половина - учудващо и за мен. Добре, че не почнах антибиотика, който изписаха в дежурния кабинет. Все още съм на тръни, да не би да се възобнови нещо, но ..... надявам се да не.
Фер, вие подобрявате ли се?

# 464
  • shumen
Миамим,на позната детенцето беше така и според педито му е било гнойна ангина,но тя не можа да повярва.Дано при Вас не се повтаря.
Моя уж е добре,ама сега като легна яко му хърка носа и се дави от храчки.

Общи условия

Активация на акаунт