Лежащи бъдещи майки - 36

• 57 251
  • 776
  •   1
Отговори
# 735
Divine, докато си на системи помага ли поне? На мен ми помага, но аз още съм на кормагнезин и се стеахувам какво ще стане като ги спрат.Шийката гледаха ли я?
Ами не, нито Кормагнезина, нито Гинипрала. Обаче много хора се повлияват добре. Четох тук някъде за Диаспорал прахчета и ще заменям с тях Магнерота. Обаче то венозно не ми помогна, пък... Миналата седмица шийката беше 3см, но имам спомен, че преди около месец и нещо беше 5см. Утре съм на преглед пак и се надявам да не се е скъсила:(А на теб какви други медикаменти ти дават в болницата, някакви спазмолитици венозно, инжекции?

# 736
Divine,разбира се че е възможно.Не се отчайвай.И на мен не ми действат нито Гинипрала, нито Кормагнезина и си карам така с контракции.Само,че ставам само до тоалетната и нищо повече  Naughty
Така съм вече 3 месеца.

# 737
Момичета, по колко ампули гинипрал имате в системата и по колко часа в денонощието сте на система?
Нифедипина е добро лекарство.
Бананче, кормагнезина, ако спре да действа се минава на гинипрал. Не се притеснявай - начин има!

# 738
Деси, благодаря ти, мила, за окуражаващите думи! А ти по много контракции ли имаш, защото аз понякога си ги докарвам до 22-23, а в "по-спокойните" дни са към 14-15. Няма ли медикамент, от който да са ти се повлияли контракциите?

# 739
Triangle, радвам се, че се обади. Ние имаме един и същ термин и те мислех вече.  Hug Вярвам, че Дяволов ще направи най-доброто за теб и всичко ще бъде наред. Пази бебончетата на топло, докогато успееш, вече си в 34 седмица! Но колкото повече, толкова по-добре!  Hug
Майчета, аз имам неболезнени контракции от 6 месец някъде и съм на 2×1 Диаспорал Магнезий(295 мг магнезий) той е доста по-силен от Магнерот( около 30 мг магнезий) и Магнерич!!! Честно казано не знам дали намалява контракциите, но поне шийката си стои супер като размери и нямам никакви крампи (едно от действията на магнезия). И пак да напомня, че периодично си го пишем:  повечко лежане, без резки движения, без прахосмукачки, простиране на пране и носене на пазарски чанти.  Peace Успех, момичета!  Hug

Последна редакция: ср, 19 окт 2016, 12:02 от helios13

# 740
Divine ти си направо добре в сравнение с мен.Аз на час ги докарам по мноооого.В най-добрия случай по 10 на час,но иначе са много повече.Аз съм рядко тежък случай и отдавна медицината ни беше отписала.Не се повлиявам от нищо.Пробвала съм системи Гинипрал,Кормагнезин, мускулни инжекции Нош-па и Папаверин,Бусколизин,таблетки Магнерот,Магнерич,Нош па, утрогестан,прахчета Диаспорал.И резултата е множество контракции.Само Гинипрал на таблетки леко ме облекчаваха,но вече и те не ми помагат от няколко дни.Но каквото и да правех все си имам.Така като ви чета по колко малко имате направо се плаша за себе си  Shocked

# 741
Dessyto верно са ти доста, но се надявам всичко да приключи добре за теб и бебче. А и както ми е казвал един лекар "в медицината 2+2 не прави 4. Не значи, че след като си с толкова много, няма да удържиш и аз като съм с малко-ще удържа. Е Гинипрал на таблетки откъде намирате? Нали е спрян? Бих купила от някой, ако не му трябват.

# 742
  • Стара Загора
Desito мерси за отговора.
Момичета истината е ,че всяка е толкова индивидуална. Аз също пия магн.диаспорал,магнерот и утрогестан и мисля ,че ми действат супер контракции нямам или нз да съм имала.взимам ги откакто ми сложиха серклажа. Освен от контракции от друго какво може да се скъсява шийката?

# 743
Моля ви, кажете как сте приемали Нифедипин? Доктора ми каза да го оставям под езика, а в листовката пише, че се изпива с вода. Чудя се, дали нещо не сме се разбрали.
П.П. Извинявам се, че пълня страницата, просто виждам, че тук има знаещи. Благодаря предварително!

# 744
В БГ го няма със сигурност.Търсихме в Австрия,Унгария,Гърция,Турция,Сърбия и още куп други страни.Е оказа се, че го има само в Египет и Русия.Но в Русия ударихме на камък.И там май е до изчерпване на количествата,защото го нямаше в никоя аптека.Намерихме последни бройки в някаква онлайн аптека и едно момче от Русия ни ги поръча и изпрати.На магия се случиха нещата с таблетките.Вече е почти невъзможно да се намират,но ако дочуя нещо ще пиша.
Орхидея радвам се,че ти действат.Стискай това положение до края.За шийката чувала съм,че и без контракции се скъсява.Ама от какво и аз не знам  newsm78 Една моя позната беше така в 14 гс със скъсена и мека шийка,а тя нямаше контракции.Правиха и серклаж доколкото си спомням, и не е имала никакви проблеми до края.Ако не и беше корема нямаше да разбере,че е бременна  Joy

# 745
  • Стара Загора
Охх дай боже всеки му ама пусти страх ще е не влезем ли в 9 тия  ooooh!

# 746
Аз не съм  си изпила всичкия гинепрал таблетки и ако се наложи по рано да родя ще го подаря както на мен ми помогна bimba от форума. Също ми смениха магнерота с Нутри-Маг и сякаш ми е по добре,  но имам страшни киселини и не мога да спя нощем,  шииката  и тяя няма,  но разкритие нямам и контракциите са вечер  при мен,  но аз ги докарах до 10.Още малко и 32гс, а за 36 си мечтаех,  но ще се лежи,  то всеки ден нещо ново с тази бременност. Имам и Lentogest,  но то вид прогестерон с променена хиьроксилна група на 19 позиция и ми го изписаха при болки мускулно от Италия,  но може да е заради скъсената шиика да не заблудя някои. А ми разрешиха и в тежки дни да редувам през 2ч нош па и спазмалгон само матката да е спокойна,  че и бебока расте и той натиска.
Вярвайте и ще успеем или поне до по голяма седмичка,  за да оцелеят дечицата.

# 747
Кой питаше за гинипрал?

# 748
Мацкии,някоя трябва да направи нова тема,аз съм с телефон и не знам,как се прави Sad

# 749
  • София
Моля ви, кажете как сте приемали Нифедипин? Доктора ми каза да го оставям под езика, а в листовката пише, че се изпива с вода. Чудя се, дали нещо не сме се разбрали.
П.П. Извинявам се, че пълня страницата, просто виждам, че тук има знаещи. Благодаря предварително!
Бях на Нифидепин от 16 до 29та седмица пила стм го 3х 1 с вода а не съм го слагала под езика. Контракциите никога не са ми спирали, но ставаха по на рядко което пък запазваше шийката. Нифидепина е като Гинепрала ако трябва да ги сравня - единственото което ми помагаше. Отностно системите Гинепрал - трябва да знаеш колко ампули и на каква капка си била. Ако не действа с малки дози се увеличава 😉 спокойна бъди .. 3см шийка за 24-та седмица е добре. Всичко над 2,5 не е риск. Просто бъди внимателна и почивай.

Общи условия

Активация на акаунт