Лежащи бъдещи майки - 36

• 57 253
  • 776
  •   1
Отговори
# 75
  • Стара Загора
Marelianka браво много се радвам. Ти ли не искаше серклаж и защо? Мен мн си ме беше страх и много исках серклажа. Постоянно ли лежиш? Взимаш ли някакви лекарства?

Последна редакция: вт, 23 авг 2016, 17:18 от OrchideaBlue

# 76
Напротив, исках. Аз от конизацията си 2010 знам от доктора ми, че като забременея може да се наложи серклаж. Сега още от началото се следяхме стриктно и всичко беше наред - около 3-3.5, серклаж не искаха с такава дълга шийка. Обаче на фм ме измериха 1.6 и драмата започна - Чавеева гледаше като натровена и се кълнеше, че е толкова, аз пък не вярвах и взех да се чудя как от преди седмица е била 3 и за няколко дни е 1.6. Въпреки всичко Чавеева каза, че не вижда да има нужда от серклаж и даже не е нужно да лежа. На другия ден се озовах при моята докторка, разлюляна от нерви, измери 2.4 и отсече, че серклаж няма да слагаме и с тази шийка ще си износя. Аз Тома неверни се озовах веднага почти при Сигридов - 2.2 и пак няма нужда от серклаж. Щом трима не искаха серклаж, аз нямаше какво да правя, освен да легна и да се моля. В интерес на истината всички ми казваха, че не е нужно лежане, не ми беше изобщо логично. И сега с утрогестан 3х2 , колаген и лежане съм до тук за сега, но пък мисля че още 4-5 седмици ще издържи, от там всеки ден ще ми е като подарен.

# 77
Момичета,днес постъпих е болницата утре ще ми правят серклаж.Вчера на прегледа доки прецени че е нужен серклажа,шийката е 2,8.Днес пуснаха изследванията,много ми е притеснено.Колко дена държат след серклажа?

# 78
Серклажа е за хубаво. А от лежането не се плаши. По-добре сега два-три дни, отколкото после два-три месеца да лежиш. Успокой се, дори да е трудно и си повтаряй, че е за добро.

# 79
Аз лежах три дни преди серклажа и 1 след. Мина много леко и съм много по-сигурна с него. Ама пак си е лежане, аз и сега лежа платно и не ставам.

# 80
Ох,блгодаря ви момичета.R-N как един ден след серклажа? Утре като ми направят и ако всичко е наред в другиден ще ме пуснат ли? Не смея да питам доки,днеска влязох и веднага да питам кога ще си ходя,малко неудобно.А тук е ужасс много скучно,ноо ще търпя за доброто на бебо.

# 81
  • София
Ох,блгодаря ви момичета.R-N как един ден след серклажа? Утре като ми направят и ако всичко е наред в другиден ще ме пуснат ли? Не смея да питам доки,днеска влязох и веднага да питам кога ще си ходя,малко неудобно.А тук е ужасс много скучно,ноо ще търпя за доброто на бебо.
По принцип ако всичко е ОК и нямаш оплаквания те изписват на следващия ден. Общо три дни е пътеката. Аз лично лежах 8 дни, но защото имах мн контракции.

# 82
Поспивай повече и ще ти мине деня...

# 83
При мен мм, пита док още преди да ме шие, на което отговора беше- когато съм сигурна, че е добре и няма риск. След серклажа бях много добре, от 4 дни системи нямах контракции и болки и ме пусна 24-25 часа след самата манипулация.
Ако имаш контракции по-добре си постой на системи. Аз много исках да си ходя и като се прибрах и осъзнах, че вече няма медицински персонал около мен и взех да се панирам.

# 84
Прави сте тука съм на сигурно място,но просто от притеснение и страх искам по скоро да си ходя Grinning.А до колкото до спането не мога да заспя и за миг,макар че снощи цяла нощ не съм мигнала.Контракции не чувствам,само дето ми се втвърдява корема като постоя на крака или се пораздвижа в леглото.

# 85
Това врърдяване може да са контракции. Обясни го на лекаря си. В болниците страшно няма...мен даже домашните не ме искат у дома...и си кютам тука...

# 86
  • Стара Загора
Как сте лейдииис ????
Ay se как си мина ли серклажа???

Hug

# 87
  • София
Аз вчера имах цял ден ужасни болки в кръста и корема, наложи се да извикам една съседка да ми бие но шпа и въпреки това пак ми беше зле. Днес слава Богу съм по-добре. Бях на косъм да тръгвам към болницата..

# 88
  • Стара Загора
Ух добре  че са минали болките. Като менструални ли ги усещаш , таблетките не ти ли помагат? Не знаех,че може инжекции сами да си бием , да взема да се заредя ли ..... Thinking

Аз вчера имах цял ден ужасни болки в кръста и корема, наложи се да извикам една съседка да ми бие но шпа и въпреки това пак ми беше зле. Днес слава Богу съм по-добре. Бях на косъм да тръгвам към болницата..

# 89
  • София
Не са като менструални, но наподобяват, но шпа на таблетки не помогна и затова си бих инжекция. Аз си ги бия сама защото и с дъщеря ми така си ги бих целия шести месец 2х1 и целия седми по веднъж на ден. Отпускаха ме и мисля, че много ми помогнаха. Те са болкоуспокояващи и отпускат мускулатурата на матката. Даже сега мисля пак да ги почна всеки ден по една само чакам приятелката, която ми ги бие да се прибере от почивка

Общи условия

Активация на акаунт