Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Хомеопатия за деца

 • 21 237
 • 87
 •   1
Отговори
 • Мнения: 394
Хомеопатия за деца
д-р Раджеш Шах & д-р Рупал Шах

От създаването на хомеопатията преди 200 години от немския лекар д-р Самуел Ханеман, тя е спечелила престиж за възможностите си за лечение на новородени, бебета и малки деца.Днес много педиатри предпочитат хомеопатично лечение за собствените си деца и за пациентите си в най-различни случаи на детски блести.

5 причини, поради които хомеопатията трябва да бъде използвана за деца:

1-безопасна медицина

Всяко лекарство, предписвано на деца, трябва да бъде нетоксично и без странични ефекти. Хомеопатичните лекраства са напълно нетоксични и нямат страничи ефекти. За разлика от антибиотиците и другите подобни лекарства, хомеопатичните препарати не увреждат храносмилането, не намаляват защитните сили на организма, не предизвикват алергични реакции и не вредят дори при продължително приемане.

2-ефективно и бързо лечение

Хомеопатите са устновили от опита и наблюденията си, че децата, бидейки по-чувствителни, реагират по-бързо на хомеопатията. Хомеопатията е изключително ефективна практически за всички детски болести. Обратно на разпространеното мнение, хомеопатията е бързо действащ метод и възстановява здравето по най-бързия начин, независимо дали става дума за треска, кашлица, настинки, диария, астма и др.

3-естествена, научна медицина

Хомеопатията се базира на принципа "подобното се лекува с подобно"
Ефективността на хомеопатията може да бъде научно проверена и позитивните резултати могат да бъдат повтаряни отново и отново. Действието й се основава на солидни научни принципи.

4-засилва защитните сили на организма

Децата често имат повтарящи се инфекции поради намалени защитни сили на организма. Хомеопатичното лечение, базирано на органичният подход, премахва болестта из основи, като по този начин засилва защитните сили на детския организъм. В резултат на това детето не боледува често.

5-харесвана от децата

Хомеопатичните хапчета имат сладък вкус и са приемани с удоволствие от децата. Те никога не са горчиви, не предизвикват отвращение и по този начин се избягват проблемите, които иначе се получават при опит за даване на лекрство. Приемът на хомеопатичните лекарства е толкова лесен и безпроблемен , че дори и бебе на един ден може да ги приема, като по този начин се спестява огромното неприятно усещане и плача, който иначе съпровожда приема на лекарства. Хомеопатичните лекарства не се прилагат инжекционно и дори на дете в кома може да му бъде дадено хомеопатично лекарство, без да се налага инжекция. /*в течен вид. б.пр/


Кои болести лекува хомеопатията?

Всяка майка трябва да знае болестите, които могат да се излекуват с хомеопатия. Освен долуизброените заболявания, за хомеопатия трябва да се мисли винаги, когато има трудно лечимо заболяване, неподдаващо се на стандратно лечение.


а. Инфекции

Децата са податливи на редица инфекции като настинки, бронхит, пневмония, рубеола, варицела, заушки, гастроентерит /диария и повръщане/, пикочни инфекции и инфекции на бъбреците и др. Родителите трябва да знаят, че хомеопатията има забележително бързодействащо лечение за споменатите болести, както и за туберкулозата.

б. Алергии

Детската астма /астматичен бронхит/ става все по-чест проблем сред децата, живеещи в градовете, и те често страдат от пристъпи на хрипове, кашлица и задушаване. Всяка майка на астматично дете знае агонията и страданието на детето в такива случаи. Хомеопатията предлага превъзходно лечение и за това страдание, което помага дълготрайно, а също и за острите епизоди на задушаване и хрипове, като по този начин детето може да бъде опазено от токсични медикаменти, като кортизони /стероиди/. Освен респираторни алергии, хомеопатиятя лекува "чудотворно" и кожни алергии - екзема, уртикария, хранителни алергии и др.

в. Тонзилит-избегнете операция

Острият, а също хроничен тонзилит /възпалени сливици/ с висока температура, е друго често оплакване у децата. Благодарение на хомеопатичната наука, милиони деца са опазени от скалпела на хирурга. Почти всички случаи на хроничен тонзилит /включително с нагнояващи сливици/ могат да бъдат излекувани напълно с хомеопатия. Винаги се съветвайте с хомеопат, преди да се решите на хирургично отстраняване на сливиците.

г. Психични отклонения

Хомеопатията е ефективна в случаи на различни емоционални разстройства при децата. Подходяща е за хипер активни деца с пристъпи на неконтролируем бяс и агресия. Подходяща е също за деца, страдащи от фобии, страхове, тревожност, ревност, чувство за малоценност, свенливост, депресия, страх от изпити, неспокоиствие, гризане на ноктите, клептомания, умствено изоставане и др.

д. разни

Различни психо-соматични разстройства, като нощно напикаване, главоболие, гастрит се повлияват позтивно с хомеопатия.

Други проблеми, при които може да се помогне с хомеопатия, са:

Колики, висока температура, проблеми с никненето на зъбите, повръщане, дизентерия, нефротичен синдром /заболяване на бъбреците/, проблеми, сързани с растежа, гърчове-епилепсия, екзема, жълтеница, менингит, гъбични инфекции, брадавици, алопеция /косопад/, болки от израстване, слаба концентрация, артрит при деца, псориазис, левкодерма /бели петна по кожата/, пъпки, проблеми с щитовидната желза и др.

Когато другите медицински ситеми се провалят или не действат достатъчно бързо и ако искате детето ви да расте с естествени, безопасни, не токсични, ефективни и бързодействащи лекарства -обърнете се към хомеопатията


оригинална статия - http://www.indiaspace.com/homoeopathy/child.htm

# 1
 • Мнения: 2 489
Аз никога не бих лекувала детето си с хомеопатия!!!

# 2
 • Мнения: 3 562
Цитат на: sunny_zt
Аз никога не бих лекувала детето си с хомеопатия!!!

Моля те кажи защо  Confused:

# 3
 • София
 • Мнения: 3 002
Аз съм много доволна от хомеопатията. Цялото си семейство се лекуваме така.

Само, моля ви не смесвайте хомеопатията, с бабините лечения.

# 4
 • Мнения: 2 489
Веднага отговарям!

1. Защото е доказано, че водата няма памет. Grinning
2. Защото НИКЪДЕ, НИКОЙ не обясни какво е действието на хомеопатичните лекарства - принципът на действие, навсякъде се обяснява само нещо от рода на "атакува се причината"
3. Смятам, че е безотговорно да лекувам детето си с това, за себе си не бих се притеснявала толкова
4. Хомеопатите са самозванци /може би не всички/ и практикуват нещо, за което не са учили в университет
5. Отричат тотално традиционната медицина
6. Антибитиците не са отрова, а в много случаи животоспасяващо лекарство
7. Плаши ме това, че хомеопатията ОТПУШВАЛА ЗАПУШЕНИ ТРЪБИ
8. Смятам прибягващите до хомеопатия за хора, които не мислят трезво
9. Защото хомеопатията е мода
10. Защото последиците от "хомеопатичното лечение" са доказано големи - вредни
11. Защото само жените ходят на хомеопат и някой рядко заблуден мъж и това ме притеснява
12.Защото гледах един филм по bTV, в който се доказа НАУЧНО, че хомеопатията е ИЗМИСЛИЦА

Освен това - вярвам в зеления чай, в разумното хранене, в добрата стара медицина, в плацебо-ефекта.

Уважавам всяко мнение включително и маниакално-вегетарианско-хомеопатично-истерично-природосъобразно-микробното.

# 5
 • Мнения: 1 498
Съни, това за тръбите в дир-а ли го прочете? Щото там има една хомеопатка, която лекува поликистозни яйчници и варикоцеле в хомеопатия, та си викам да не би да е разширила списъка. Аз лично имах голямо доверие в хомеото и наистина помага при определени заболявания. НО, като цяло лекува здрави хора. Тези хомеопати за които говориш са привърженици на т.н . "класическа хомеопатия". Аз се познавам лично с вносителите на Боарон и имам известен поглед в/у нещата, така, че доверие имам само на лекарите които практикуват по техния метод- научно доказани постижения. Също така "Боаронци" са само лекари.

# 6
 • Мнения: 3 562
Sunny_zt благодаря за отговора.
Аз определено бях много впечатлена от описанията за действие на някои хомеопатични продукти, но от известно време получавам много противоречива информация относно хомеопатията ........
Последният коментар от един познат лекар - "Аз това няма да го дам на детето си ...."

# 7
 • Мнения: 2 489
Това го прочетох тук в Проблемно забременяване.
Може би хомеопатията помага на хора, чиито проблеми са в следствие от стрес или психосоматични - безсъние, липса на апетит чрез плацебо-ефект, в който вярвам.
Но моя колежка се лекува от пиелонефрит /възпаление на бъбреците/ при хомеопат и в резултат на това получи невероятни усложнения, тоест тя си седеше нелекувана.
Впоследствие влезе в болницата, където я лекуваха с така омразните антибиотици. Същата ми колежка водеше дъщеря си на хомеопат, защото нямаше менструация, /А ТЕЗИ ХОМЕОПАТИ ЗАЩО НЕ ПРАВЯТ ХОРМОНАЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ/, която така и не й дойде естествено и после премина на хормонално лечение.
Та моите приказки не й повлияха, но собственото й разочарование май я убеди достатъчно.
А освен това - да допълня за щерка й - маниачка /психо/ на тема рационално хранене, не ми се ще да пиша какво се случи с нея...
Май наистина лекува само здрави хора...

# 8
 • София
 • Мнения: 12 697
Цитат на: Теодора
Аз се познавам лично с вносителите на Боарон и имам известен поглед в/у нещата, така, че доверие имам само на лекарите които практикуват по техния метод- научно доказани постижения. Също така "Боаронци" са само лекари.


Аз не съм кой-знае колко ревностен привърженик на хомеопатията, но чат-пат прибягвам до нещата на Боарон.
Останала съм с впечатление, обаче, че т.нар. "класически хомеопати" откровено ги презират и се мислят за нещо повече от боаронците.
Много ми е чудно. Rolling Eyes

# 9
 • Мнения: 2 489
Цитат на: Теодора
Съни, това за тръбите в дир-а ли го прочете? Щото там има една хомеопатка, която лекува поликистозни яйчници и варикоцеле в хомеопатия, та си викам да не би да е разширила списъка. Аз лично имах голямо доверие в хомеото и наистина помага при определени заболявания. НО, като цяло лекува здрави хора. Тези хомеопати за които говориш са привърженици на т.н . "класическа хомеопатия". Аз се познавам лично с вносителите на Боарон и имам известен поглед в/у нещата, така, че доверие имам само на лекарите които практикуват по техния метод- научно доказани постижения. Също така "Боаронци" са само лекари.


Да. Боарон е друга тема. За това не съм толкова крайна, защото лекарствата са от билки и научно създадени, а не вода, която помни!!! Аз също съм купувала хомеопатични лекарства на Боарон от аптеката, но не ходя 2 пъти в седмицата да давам по 20 лв. на някой лъжец.

# 10
 • Мнения: 1 498
Ами презират ги защото Бораонците си казват -това се лекува, онова не се лекува. А "класиците" лекуват "всичко". Пл\с това Бораон прави клинични изследвания за действието на всички препарати. Всъщност историята на внасянето на Бораон в Бг е следната. Семейство лекари, които редовно ходят във Франция на специализации и пр. дават хомеопатичен препарат на единия от родителите си и нейния артрит се подобрява значително. След, което те двамата започват да проучват и да внасят продуктите на Боарон, както и да организират курсовете по хомео за медици и се разраства историята. Но лично в моя случай хомеопатичните не помогнаха за едно заболяване, така, че нещата са и строго индивидуални.

# 11
 • Мнения: 5 500
Цитат на: sunny_zt
1. Защото е доказано, че водата няма памет. Grinning .

Само, само се моли никога, ама никога да не ти се случва да разбереш каква памет има водата, а и не само тя, а всички предмети около нас.
Цитат на: sunny_zt
2. Защото НИКЪДЕ, НИКОЙ не обясни какво е действието на хомеопатичните лекарства - принципът на действие, навсякъде се обяснява само нещо от рода на "атакува се причината".

Да, вярно е Sign Exclamation Атакува се причината, а не следствието като "добрата стара медицина".
Цитат на: sunny_zt
4. Хомеопатите са самозванци /може би не всички/ и практикуват нещо, за което не са учили в университет .

Това не е вярно. Асоциацията на лекарите-хомеопати в БГ е член на Лекарския съюз, ако това ще те успокои.
Цитат на: sunny_zt
6. Антибитиците не са отрова, а в много случаи животоспасяващо лекарство .

Как ще докажеш, че не са Confused: Отвори си едно от листчетата на всеки антибиотик и виж какво пише: на всички има противопоказания, странични ефекти и дъра-бъра. Освен това, антибиотик се изписва само от лекар, нали Sign Exclamation Ако бяха толкова безвредни щяха да ги продават като бонбони в сладкарница.
Цитат на: sunny_zt
8. Смятам прибягващите до хомеопатия за хора, които не мислят трезво.

Дай да не се обиждаме, уж уважаваш всяко мнение.
Цитат на: sunny_zt
9. Защото хомеопатията е мода.

Мода, ама 200годишна.
Цитат на: sunny_zt
10. Защото последиците от "хомеопатичното лечение" са доказано големи - вредни.

Ако не ти помогне, изобщо няма да ти навреди, за разлика от "добрата стара медицина"
Цитат на: sunny_zt
11. Защото само жените ходят на хомеопат и някой рядко заблуден мъж и това ме притеснява.

Е, т`ва беше съвършена глупост.
Цитат на: sunny_zt
12.Защото гледах един филм по bTV, в който се доказа НАУЧНО, че хомеопатията е ИЗМИСЛИЦА.

Кажи кога, да кажа да го повторят, ще ми е мн. интересно.
Цитат на: sunny_zt
Уважавам всяко мнение включително и маниакално-вегетарианско-хомеопатично-истерично-природосъобразно-микробното.

Всичко, което си написала по-горе говори точно обратното.
Като заключение: английската кралица се лекува с хомеопатия и пие зелени водорасли, както и нашия цар-мин. пред-л. Не, че ще те успокои, само за инфо Wink  Sign Exclamation

# 12
 • Мнения: 1 498
Тя кралицата покрай хомеопатията си влиза и в болница, когато и потрябва като едното нищо, а за водораслите на Аквасорс разбрахме че само ние не ги пием. Всички известни личности в света ги зобат.

# 13
 • Мнения: 278
Mоята педиатърка е "хомеопатка" Laughing .Когато проблема при децата не е сериозен ми изписва хомеопатични лекарства и съм много доволна, повлияват се добре. Но, когато си прецени, че полжението е по-тежко, назначава антибиотик. За мен това е идеалното положение и съм спокойна.
Не харесвам крайностите  Laughing

# 14
 • Мнения: 1 399
Не съм привърженичка на крайностите. Вкъщи вярваме повече на традиционната медицина. Традиционна медицина не е = на прием на антибиотик. Понякога като помощно средство вземам и продукти на Боарон. Не харесвам класическите хомеопати, защото незнам с какво ме лекуват. Не мога да приема, че ще ме прегледат и ще ми подадат лекарството в пликче и аз няма да си имам и понятие за съдържанието на продукта. Че откъде да знам какво има вътре. Когато си купя лекарство от аптеката, си има листовка, на която коректно си написани и съставките и страничните ефекти /въпреки,че някои от тези странични действия се случват един път на милион,те са си написани/.
 А и може и да не съм права, но гледайки познатите около мен, които се лекуват изцяло с хомеопатия, имам чувството че само се замазва положението с тия лекарства.Нещо като да миеш мазна тенджера със студена вода. И недай си боже сериозно да си болен.. По време на грипните епидемии обикновено болниците са препълнени с пациенти, решили да заложат на хомеопатията.

Общи условия

Активация на акаунт