Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 86 868
  • 747
  •   1
Отговори
# 45
Имаме ли някъде добър източник за "здравословни" сладкиши? Даже да не са веган? с моркови, с тиквички, със специални брашна, и т.н. ?

# 46
  • ту тук, ту там
Как пържите патладжан, за да стане коричката мека? На мен винаги ми остава твърда и не става за ядене! Не искам да го беля.

# 47
  • в сърцата на децата <3
Как пържите патладжан, за да стане коричката мека? На мен винаги ми остава твърда и не става за ядене! Не искам да го беля.
Няма как. От сорта е. Има такива, които са с тънка кора и омекват, но повечето трябва да се белят.

Аз имам въпрос - ако обеля, нарежа, посоля, отцедя и подсуша патладжани мога ли да ги замразя и да ги изпържа след размразяването им?

# 48
  • София
Имах един опит преди няколко години. Оставих ги леко да се отпуснат от фризера, преди да ги изпържа и станаха на каша.

# 49
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Аз имам въпрос - ако обеля, нарежа, посоля, отцедя и подсуша патладжани мога ли да ги замразя и да ги изпържа след размразяването им?

режеш на по-дебели шайби и леко запържваш от двете страни. не до готовност, само малко. охлаждаш и замразяваш. после вадиш и допържваш.
по-меки стават, но като е по-дебел резанът не са разпадат.

# 50
  • в сърцата на децата <3
Значи ще се пържа два пъти на котлона, мммм няма да е  Mr. Green Благодаря за отговорите  bouquet Ще ги пържа и в буркани  chef

# 51
  • WonderLand

Аз като изпържа патладжана добре го слагам в купа и хубаво завивам със свежо фолио и отгпре кърпа. Така всичко омеква и се задушава.

# 52
  • София
Имам следния въпрос. Правих едно бутер тесто за кроасани (мил фьой). Спазих колкото можах рецептата, с други думи, изядох я с кориците  Laughing. Ето рецептата на Моренка:

http://morrennaa.blogspot.de/2013/04/blog-post_21.html
............................
Не, не са се получили кроасаните ти. Не се сърди, но нищо не си направила. Работя кроасани по рецепта основно на Мария Митева , също съм ползвала и на Морена, но най-вече от чуждите кулинарни сайтове. Работата е много и е разтеглива във времето, започваш сутринта и някъде следобед си готова. Иска се шест пъти разточване и най-важното е тестото да е добре охладено, иначе започва да се залепя по плота , по точилката и ... нищо не става, само шупли и не е гладко. Винаги се разточва само в една посока, напред и назад  и всеки път по -малко му се увеличава размера. Също така се работи на много студен плот и много бързо. В началото нищо не можех да направя но му хванах цаката и сега са перфектни. Трябва да четеш рецептите и основно да не бързаш и пак повтарям, студ, студ и пак студ.
ето един на снимка
Скрит текст:
[/spoiler]

Благодаря за темата  bouquet

# 53
  • München, Deutschland
Марчева, благодаря за отговора.

В сряда ще имам гости и обмислям дали да не направя домашна паста за гарнитура.
Според вас връзва ли се с барбекю (това ще е основното) или да се спра на друго? Ако да - машината ми прави спагети и талиатели, исках салата да направя, но салата с талиатели...

Как да съхраня прясната паста от днес или утре вечерта до сряда вечерта?

# 54
  • София
Марчева, благодаря за отговора.

В сряда ще имам гости и обмислям дали да не направя домашна паста за гарнитура.
Според вас връзва ли се с барбекю (това ще е основното) или да се спра на друго? Ако да - машината ми прави спагети и талиатели, исках салата да направя, но салата с талиатели...

Как да съхраня прясната паста от днес или утре вечерта до сряда вечерта?

Талиателите можеш да ги поднесеш като предястие. Съхраняваш ги покрити с домакинско фолио в хладилника.  Peace

# 55
  • WonderLand
Имаме ли някъде добър източник за "здравословни" сладкиши? Даже да не са веган? с моркови, с тиквички, със специални брашна, и т.н. ?

Ако си на ТИ с английския може да разгледаш блога и ютуб канала mind over munch, там има много интересни предложения.

# 56
  • Бургас
Въпросът ми не е съвсем кулинарен, но съм на зор. Това лято правим експерименти с домашната ракия:
1. Ракията от касис- както всичко тръгна нормално, сега се запъна на 5 градуса и не пада захарността надолу. Може би е поради студените нощи, но в същото време един материал от круши дава зор и искаме да минем с един масраф при варенето. Да го чакаме ли още или да действаме ?
2. Заложихме един бидон с пшеница и 1 бидон с ечемик. Но ароматът е доста странен-на мръсни чорапи /или на нас така ни се струва/. То, наистина няма от къде да дойде аромат на плодове, но се чудим дали това е нормалната миризма. За съжалиние, няма кого да попитаме около нас. Някой има ли опит ?
Благодаря. Дано отново  се намерят по-знаещи.

# 57
  • Sofia
Имам дренки,около 2кг. Какво мога да направя с тях? Нещо бързо и лесно Wink

# 58
  • София
Въпросът ми не е съвсем кулинарен, но съм на зор. Това лято правим експерименти с домашната ракия:
1. Ракията от касис- както всичко тръгна нормално, сега се запъна на 5 градуса и не пада захарността надолу. Може би е поради студените нощи, но в същото време един материал от круши дава зор и искаме да минем с един масраф при варенето. Да го чакаме ли още или да действаме ?
2. Заложихме един бидон с пшеница и 1 бидон с ечемик. Но ароматът е доста странен-на мръсни чорапи /или на нас така ни се струва/. То, наистина няма от къде да дойде аромат на плодове, но се чудим дали това е нормалната миризма. За съжалиние, няма кого да попитаме около нас. Някой има ли опит ?
Благодаря. Дано отново  се намерят по-знаещи.
Не се мисля за много знаеща, но не е проблем да минете с един казан. Смесвайте и не се бойте.
А за пшеницата и ечемика и аз ще следя.

# 59
  • София
Имам дренки,около 2кг. Какво мога да направя с тях? Нещо бързо и лесно Wink

Желе от дренки

Общи условия

Активация на акаунт