Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 86 870
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте,

онзи ден правих една торта и ми останаха 8 жълтъка. Замразих ги във фризера. Сега мога ли да ги сваря във вода  newsm78

Благодаря предварително за отговорите.

# 436
  • WonderLand
Аз малко връщам назад към пресеченото маскарпоне - случвало ми се е веднъж - пасирах го ,  в блендера също става, и си се получи супер  гладък крем Simple Smile

# 437
Здравейте,

онзи ден правих една торта и ми останаха 8 жълтъка. Замразих ги във фризера. Сега мога ли да ги сваря във вода  newsm78

според мен, можеш да ги изпържиш или за нещо друго. Не мисля че има начин да се варят само жълтъци.

# 438
Здравейте,

Може да ги свариш ако имаш от формичките за варене на жълтък.

# 439
Здравейте,

според мен, можеш да ги изпържиш или за нещо друго. Не мисля че има начин да се варят само жълтъци.

Можеш да ги свариш, но на пара. Аз ползвам подобен тиган , но мисля, че може да се получи и с обикновена водна баня, т.е. по-голям съд с вряща вода и намазан съд, в който се слагат жълтъците отгоре Peace

# 440
Здравейте,

Можеш да добавиш към задушени зеленчуци, да направиш огретен с картофи. Имам спомени от детството, че в пилешка супа плуваха сварени жълтъци (баба я готвеше с домашни пилета и кокошки), но яйца ползвам като готвя копривена или спаначена супа.

# 441
Здравейте!
На моите зверове им се е преял тутманик, ама не какъв да е, а този по рецептата от пакета на София мел класик. Добре ама не съм си запазила рецептата, а и в момента не мога да изляза да купя точно това брашно. Та молбата ми е, ако някой има в момента такъв пакет да ми препише рецептата.
Благодаря предварително.

# 442
Ще правя  универсалната  зеленчукова подправка на Пепчо, но ми иска да сложа едра сол. В оригиналната рецепта солта е  - около 250-300гр., явно е от ситната сол. Аз какво количество едра сол да сложа и дали ще се получи с нея??? Колко бурканчета излизат и къде се съхраняват??

# 443
Здравейте!
На моите зверове им се е преял тутманик, ама не какъв да е, а този по рецептата от пакета на София мел класик. Добре ама не съм си запазила рецептата, а и в момента не мога да изляза да купя точно това брашно. Та молбата ми е, ако някой има в момента такъв пакет да ми препише рецептата.
Благодаря предварително.
Имам такъв пакет брашно,но рецептата е за пита със сирене,явно има различни рецепти на пакетите. Имах желани е да помогна,но не стана.

# 444
В сайта на София мел има и раздел с рецепти - ето ги. Само че тутманик не виждам.

# 445
  • София
Замесваш тесто с 300 гр. вода, една чаена лъж. сол и 30 гр.мая за хляб и брашно разбира се. Може да сложиш и щипка захар.
Тестото да не е много твърдо. Разточваш кора 1 см , намазваш с олио или друга мазнина, слагаш плънка - сирене и яйца, навиваш, усукваш и готово.
Хубаво е плънката да е повечко.
А, да и мазнината също.

# 446
Искам да ви попитам има ли някаква тънкост в правенето на кексове и подобни,че самия сладкиш после  да е сочен,а не сух?
Случвало  се е да ме почерпят познати с парченце,ами страхотно и сочно на вкус е,а моите все едни сухи,сухи Whistling  Blush

Няма да е сух ако в тестото има достатъчно мазнина, ако не сложиш достатъчно, ще е сух.
За печенето - на 170-180 градуса до суха клечка.
Пускам рецептата за единствения кекс, който обичам:
Скрит текст:
1 и 1/3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. горчиво какао на прах
1 и 1/2 ч.ч захар
230 гр. масло
4 яйца
1 бакпулвер
2 прахчета ванилия
Брашното и какаото се пресяват. Към тях се добавят захарта, ванилията и бакпулверът и всичко се разбърква с лъжица. Маслото се стопява в микровълнова печка. В средата на сухите съставки се прави кладенче, където се изсипва маслото и се чукват яйцата. С тел всичко се разбърква до хомогенност. Тестото се изсипва в тавичка с размери 30/18 см и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, за 30-35 минути.

Янечек, направих твоя кекс, много лесен за изпълнение, но нямах какао и увеличих брашното, около 1 ч.ч Само да попитам брашното 1 1/3 ч.ч ли е ? т.е разделяме чашата на 3 и това означава да сложим 1/3.Благодаря! Кекса е страхотен.

# 447
Да, една и една трета чаша, точно както си го разбрала.

# 448
Здравейте!
Благодаря предварително.

виж тука

# 449
  • Русе
Здравейте!
Благодаря предварително.

Не е на София мел, но ако размислиш. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт