Липса на слънце vs. Изложение

• 3 215
  • 31
  •   1
Отговори
# 30
Това не са ли енергоспестяващите крушки?

# 31
  • München, Deutschland
Дефакто са енергоспестяващи, но със специфичен спектър на светлината.

Приятелка си купи такава лампа, която да емитира уж дневна светлина. Според нея си е много хубава и естествена, според мен си е просто една лампа. Пак беше сертифицирана и беше някъде в този или малко по-висок ценови клас.

Попринцип слънцегреенето в жилището не ми е най-важният критерий, защото аз не обичам много-много слънце. Болят ме очите при силно слънце. Ако важните ми критерии са изпълнени, може и да взема такова жилище. От тъмната страна, ние сме си сложили спалнята, която така или иначе се затъмнява обикновено и допълнително (щори, завеси). В дневна, кухня, кабинет, обаче, слънце имаме откъм 10-11 до около 8 вечер. Изложението е югозапад. Спалнята и стаята за гости съответно са по-тъмни, но това беше и нашето желание, защото се използват само за спане и нищо друго.

Та има варианти да направиш спалнята от тъмната страна, а дневната и кухнята - от светлата. Вероятно дори архитектурно така е предвидено (тръби за кухнята и т.н.). Но жилище, в което от никой край да не влиза много слънце, не бих купила, независимо дали харесвам или не слънце.

Общи условия

Активация на акаунт