Липса на слънце vs. Изложение

• 3 220
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Ами то всички това и казваме, но тя явно си го е харесала този апартамент и аргументите ни не и се струват достатъчни Laughing

# 16
Щом си е харесала апартамента и би направила компромис с липсата на слънце, тогава ние какво можем да я посъветваме?  newsm78

# 17
Какъв компромис? Не става въпрос за известно време, а за цял живот принципно...
Ако някой ден решиш да продадеш  този апартамент, трудно ще му намериш купувачи.

Ужасно са депресиращи и нездравословни по ред причини жилищата, в които не влиза слънце. Пари да ми дават, не бих живяла на подобно място.

d426 , така и така ще платиш вероятно голяма сума, по-добре потърси нещо, което наистина си струва!

# 18
Все пак съм писала , за да искам мнение. Проблемът не е до самото изложение, а до съседния блок, който ми хвърля сянка. За новото строителството в София, и в квартала към който съм се насочила, междублоково пространство -НЯМА. Относно прозорците- те са големи и не е мрак.Не искам да омаловажавам аргументите ви, а просто да създам подробна информация, относно апартамента. Доколкото знам, дори и на метър пред южна част да има стена- там е топло. В квартирата в която живях преди, беше  с югозападно изложение, и не се живееше. Бяхме непрекъснато с щори и наистина си беше мрак.

# 19
За топлото си има лесно, но за сумрака - няма!

Проблемът може да е в съседния блок, но какво от това - едва ли ще го съборят.
Още повече не влиза слънце и заради това, че апартамента е на първия етаж...

# 20
За топлото си има лесно, но за сумрака - няма!

Проблемът може да е в съседния блок, но какво от това - едва ли ще го съборят.
Още повече не влиза слънце и заради това, че апартамента е на първия етаж...
Съседния блок хвърля сянка до 4 етаж. Ходила съм да следя слънцестоенето. А блокът е на 6 етажа- последните 2 са с огромни тераси по 15-20 квадрата.

# 21
  • Варна
Добре де, защо е всичко това... До 4-я етаж, хубаво, говорим за първия. Значи хвърля сянка. Северозападното изложение през зимата си е все едно северно, няма да видиш и лъч слънце. Ти си решавай в крайна сметка, доколкото аз схванах през лятото ще те напича късно следобед, а през зимата изобщо. Това е. можеш или не можеш без слънце? Тук всички ти казахме, че ние не можем. Но няма ние да го купуваме тоя апартамент. Не виждам смисъл от повече обяснения и разяснения.

# 22
Апартаментът, който купихме, е подобен на описания от теб - кухнята и холът са югоизток, спалните са запад, на висок първи жилищен етаж. Всичко му е наред откъм температура, но си е мрачно. Принципно на този етап не съжалявам за покупката, апартаментът компенсира липсата на светлина с куп други плюсове, а когато го избирахме нямахме неограничен бюджет и някакъв компромис беше наложителен.

В кухнята и дневната директна светлина има между 11 и 1, в спалните към 3-5 часа следобед, но зависи и от сезона. Предвид, че апартаментът е до метростанция в популярен и силно презастроен столичен квартал, не е логично да се лакомя за повече.

Последна редакция: ср, 24 авг 2016, 21:39 от Макарон

# 23
Апартаментът, който купихме, е подобен на описания от теб - кухнята и холът са югоизток, спалните са запад, на висок първи жилищен етаж. Всичко му е наред откъм температура, но си е мрачно. Принципно на този етап не съжалявам за покупката, апартаментът компенсира липсата на светлина с куп други плюсове, а когато го избирахме нямахме неограничен бюджет и някакъв компромис беше наложителен.

В кухнята и дневната директна светлина има между 11 и 1, в спалните към 3-5 часа следобед, но зависи и от сезона. Предвид, че апартаментът е до метростанция в популярен и силно презастроен столичен квартал, не е логично да се лакомя за повече.

и ние сме с ограничен бюджет.Подобно на теб и този апартамент  е близо до метро, училилища, градини, магазини...

# 24
Ами не знам какво да ти кажа - щом апартаментът има недостатък, който ти си готова да приемеш, решението е твое и на семейството ти.

От личен опит да ти кажа, че има специални крушки, имитиращи дневна светлина, мисля да купя ноември да имам за зимата. Скъпи са, но се надявам да си струва. Те са сертифицирани като медицински изделия за лечение на SAD (seasonal affective depression) синдрома и наистина силно наподобяват слънчева светлина, нямат нищо общо с обикновените крушки като ефект. Светлината е точно като дневна, съдържа в себе си пълния цветови спектър, а не синкава или жълтеникава светлина, не трепти. Много е интересно да влезеш в стая през нощта, осветена със SAD лампи, все едно е ден в слънчева стая. Shocked

# 25
Ами не знам какво да ти кажа - щом апартаментът има недостатък, който ти си готова да приемеш, решението е твое и на семейството ти.

От личен опит да ти кажа, че има специални крушки, имитиращи дневна светлина, мисля да купя ноември да имам за зимата. Скъпи са, но се надявам да си струва. Те са сертифицирани като медицински изделия за лечение на SAD (seasonal affective depression) синдрома и наистина силно наподобяват слънчева светлина, нямат нищо общо с обикновените крушки като ефект. Светлината е точно като дневна, съдържа в себе си пълния цветови спектър, а не синкава или жълтеникава светлина, не трепти. Много е интересно да влезеш в стая през нощта, осветена със SAD лампи, все едно е ден в слънчева стая. Shocked

Благодаря за информацията. Просто търсенето е кошмарно... Реално, за да купя апартамент, който да е напълно идеален и да е в квартала , в който искам трябва да имам още поне 30 000 евро. Другият ми вариант е да купя перфектния апартамент, но в лош квартал. И затова така се стекоха обстоятелсвата, че всичко в този апартамент ми харесва, само ограниченото слънце е проблем.

# 26
Няма защо да убеждаваш нас, важно е ти и семейството ти как се чувствате. Един апартамент, бъдещ дом, е важно и да се почувства като такъв и при нас тази химия беше факт.

Коментираш училища - явно имате деца. При това положение ще е добре да организирате пространството така, че работните места за децата да са до прозорците и с много добра изкуствена светлина в допълнение и толкова. Пък ако чааак чак толкова не ви допада след като се нанесете, апартаментите все пак могат да се продадат.

# 27

Ако може да ми пуснеш линк към такива изделия, стана ми интересно

# 28
https://www.amazon.co.uk/Beurer-TL40-Daylight-Lamp-Light/dp/B008 … eywords=sad+light

Тази лампа ще я купувам за четене

https://www.amazon.co.uk/iBoutique%C2%AE-Daylight-Equivalent-Suf … sorder+light+bulb

И такъв тип крушки ще купя за кухнята и дневната в съответни размери за полилеите. Не знам дали ги има в България, но е хубаво светлината да е между 4000 и 7000 келвина, оптимално около 6000, CRI (color rendering index) от поне 80 и да е над 1200 лумена. Ако пише, че крушката е сертифицирана като медицинско изделие за лечение на SAD е най-добре, защото това означава, че тези показатели са проверени.

Тепърва ми предстои да търся такъв тип крушки и в България, ако намеря, ще пиша.

# 29
Благодаря много

Общи условия

Активация на акаунт